Förbannad häst.

Dagens pass på Grande blev ett "få igenom pass". Tömkörde honom i lördags innan vi åkte till Värmland och idag blev det ett pass på banan. 
 
Han vill INTE ta innerskänkeln i början. Inte i nån gångart alls så det får jag alltid börja med. Han skjuter gärna in rumpan och går emot skänkeln när jag ber honom gå rakt under sig. Det tar väl emot nånstans förstås men det hjälper inte att låta det vara utan han måste jobba igenom det och mjuka upp sig, annars blir det ju ännu värre. 
 
Jag fick bli arg på honom flera gånger och han kickade och blev arg tillbaka men jag vann förstås och när han väl kommit igenom och arbetade under sig kändes han jättefin. Fick tom honom rak i galopp på volt där han är svårast. Man får rida fram ganska ordentligt och inte låta honom korta sig och studsa med bakbenen innanför. 
 
Ibland blir det sånna pass som idag. Figther man måste ta för att komma framåt och förbi, men hjälp vad arg han blir. Hade inte pressat honom så om han fick ont efter eller om han inte blev så mjuk och fin när han väl släpper, men i dagsläget blir han så fin efter så det måste göras. 
Testade nya sadeln på honom och den funkade på honom också vilket ju är perfekt eftersom jag sitter så mycket bättre i den här än i min gamla. 17,5" är perfekt för mina långa överskänklar, Albionen blev lite för liten. 
 
 
Sötnöten, så fin med lite jobb. Lite massage ikväll och en promenad imorgon. 
 
Min hoppsadel, som jag bestämt mig för att ändå ha kvar häromdagen, blev just såld. Hehe, måste finansiera nya dressyrsadeln med den så det var väl lika bra, får väl köpa en ny hoppsadel framöver.  


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0