Spännis.

Igår skrev jag det här, men publicerade inte.
 
Efter två dagar med full storm ute plus en vilodag var Helge inte vidare medgörlig idag. Han måste röra på sig mycket för att må bra men man måste ju ändå få in den där vilan när den behövs. Så, idag var han spänd och det var bara att göra det bästa av det. 
 
Skritt på långa tyglar först där han gick med ganska högt huvud och hade koll på alla träd som vajade i vinden osv, inte tid att slappna av och länga ut halsen. När vi skrittat ca 20 min fick han galoppera upp för två längre men flacka backar och sen travade vi ganska länge hemåt. I traven checkade jag bara gas och broms, inget annat funkar en dag som denna ändå. Han springer gärna iväg när han är spänd men tempoväxlingarna måste han såklart acceptera ändå. Lite lugnare på slutet och så skrittjobbade han jättebra sista biten hemåt. 
Jag är ändå nöjd med passet. Jag kunde släppa att han skulle arbeta i rätt form osv utan bara låta honom rasta av sig idag utan att dra iväg inför imorgon och hoppas att det blir bättre då. Bara att gilla läget ibland när man har en "svår" häst. 
 
Min arbetsvecka fortsätter till söndag kl 13,30. Skönt att helgerna brukar gå så bra att jobba. Ska ta hem någon pod så går tiden fortare.
 
Grande från häromdagen.
 
Så. Och idag:
 
Jobbat 05,30-13,30 sen tog jag och pappa upp båten. Fick i och plaska hela benen och det var inte vidare varmt kan jag meddela, men efter någon minut var jag helt bortdomnad så då gick det bättre. Min "trotjänare" till bil drog upp båten plättlätt och körde tryggt hem den till sin vinterplats. Idag hade varit en perfekt dag att åka en tur dock, spegelblankt och klarblå himmel. Det är något speciellt med båt, himla mysigt.
 
Sen red jag Helge i sällskap av Emelie och Willy. Helge var spänd genom byn som vanligt och lite spänd även i skogen, fast bättre än igår. Man får göra det bästa av situationen bara, simple as that.
Imorgon skrittjobb på gräset vid stallet, efter ännu en dag på jobbet. 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0