Två duktiga hästar.

Helge har ju blivit "renoverad" de senaste dagarna med kiropraktor och tandkoll så idag åkte jag till ridhus för att känna igenom honom så att allt kändes bra. Och SOM det gjorde! 

Jag hade en plan med vad jag skulle göra och vad jag ville få ut av passet. Visste precis vilka saker vi skulle fokusera på och det resulterade i en jättebra känsla. 

Jag skrittade länge och väl och gjorde 10m-volter med tagen bakdel på kortsidorna (två volter på varje) och öppna längs långsidorna. Sen bytte jag från öppna till skänkelvikning till mitten, halt och tillbaka igen. Efter det red jag serpentiner med halt på medellinjen och en kvick igångsättning mot nästa serpentin. 

Jobbade öppna även i trav men med mindre tvärning och han gör dem helt okej nu. Jag måste bara komma ihåg att släppa innerskänkeln. 

I galoppen red jag på en stor volt och vände honom först för ytter (piruett-tänk) och sen runt inner. Runt inner var han mycket bättre än han varit tidigare då han blivit lite sur och inte släppt igenom riktigt. Traven är bättre än galoppen än så länge men vi är på rätt väg. 

Riktigt kul pass där jag kände mig duktig. Helge kändes väldigt följsam och lätt i fronten. Han blir lätt framtung men mitt arbete i början fick honom att kliva på med bakbenen och bära sig fint själv. 

Två-tre pass som det här i veckan så kommer det bli stora framsteg. 

Maria red Grande i skogen samtidigt som jag var i Orsa. Härligt att ha en så duktig medryttare (eller vad man ska kalla det. När hennes foderhäst blir frisk blir det nog fokus på den men jag är glad så länge det varar 😊) som rider själv (och rider bra!) och tom mockar trots att jag förbjudit henne haha. Jag är glad nog att hon rider jag. Trevligt! 

Nu går hästarna och betar lite gräs men strax ska jag ta in dem och sen hälsa på mor och far en sväng. 

 


Kommentarer
Maria

Tack 😄 kul att Helge kändes bra!🌟

2015-05-02 @ 09:43:00


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0