Regn.

Har lyckats pricka in ridningen när det regnat två dagar i rad nu. Inte för att jag är speciellt brydd om regn men lite trist är det ju.
 
Igår öste det ner så därför blev det ett kort intervall-pass för Helge. Han behöver "dundra" igång benen emellanåt, bli snabbare i fötterna och inte så långsam i sitt rörelsemönster. När jag rider mitt "lilla intervall-pass", som är en kort slinga x-antal varv, så galopperar jag i mellangalopp i en lätt lutande uppförsbacke, sedan ökar jag upp för en brantare, galopperar kortare i svaaaaagt, svagt nedåtlut, skrittar nerför en liten backe, galopperar på plan mark och sen börjar det om. Varje varv tar typ 3-4 minuter. Det är bra för hästarna att få "tömma ur" musklerna ibland. Få sträcka ut och springa av sig. Jag föredrar att göra det i lätta uppförsbackar. Då får man en naturlig inbromsning när man är uppe och det är större chans att hålla sig kvar om hästen börjar bocka =P 
Han var ganska spänd igår så jag brydde mig inte om annat än att jobba kondition. 
 
Idag däremot var det ordning och reda. Red dressyr på ängen och banan. Värmde upp som jag brukat de senaste gångerna. Tagen bakdel på volt, öppna, sluta och miljoner övergångar. Han sökte sig framåt, nedåt direkt vi började trava men var inte riktigt lika mjuk i sidorna som i måndags. När det börjar regna flyttade vi oss från ängen till banan och jobbade med galoppen där istället. Galoppen i höger var riktigt bra idag. Han var lätt att reglera och när jag gjorde volten mindre med hjälp av ytterskänkeln följde han med utan problem. Lätt hand med fint stöd på båda tyglarna. Till vänster var han inte riktigt rund runt min innerskänkel och föll dessutom ut lite på yttersidan i början. Det är hans svåra galopp så där kan jag inte böja lika mycket utan måste låta honom vara ganska rak i halsen. Nu kan jag börja driva fram en bra galopp utan att han försöker streta sig loss. Dagens plus!
 
Sista traven var jättebra och jag kunde tom sitta ett varv. Han rör sig så väldigt stort så att sitta ned på honom har alltid varit svårt. Tar det några steg i taget tills han är starkare och jag med. 
 
 
 
Testade min nya sadelgjord idag (Wintec Cair) och sadeln låg helt still men jag tyckte att frambenen tog i gjorden lite, trots att den ligger långt bakom dem när han står still. Kände inte att Helge tyckte illa om den och när jag ridit klart googlade jag bilder på hästar med dressyrsadel och då blir det ju så på i princip alla hästar =) Får testa den lite till. Den är ju dessutom helt ny så den blir nog mjukare med tiden. 
 
Grande har fått äta massa gräs idag så han är nog lycklig över det. Båda fick gå i sommarhagen medan jag släppte ut de andra och fixade stallet. När jag skulle hämta dem sprang dom iväg! Har aldrig hänt förr. De älskar verkligen sitt gräs. Helge hoppade tom över två diken för att följa efter Grande, han som är livrädd för diken när man rider. Haha, knashästar. Hagen är ju inte liten heller direkt men de stannade tillslut så jag kunde få tag i dem. 
 
Sista kvällen på jobbet för veckan nu!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0