Backa.

Jag har bestämt mig för att backa några steg med Helge. Han är så spänd, tittig och uppmärksam på saker hela tiden vilket betyder att han inte accepterat mig som ledare riktigt. Han känner att han måste ha koll själv, att inte jag har full koll på situationen liksom. 
Jag är trött på att han inte går att påverka när han blir så spänd. Går varken att gasa, bromsa eller göra nånting vettigt alls med honom då. Det gör mig frustrerad för det tar lång tid att få honom att lugna sig. På det sättet är han den svåraste hästen jag nånsin hanterat. Många hästar kan man säga till på skarpen att nu får de faktiskt lyssna, det funkar inte på Helge. Det funkar inte heller att låtsas som ingenting, klappa, prata, stanna osv, osv. 
 
Kommer jobba med honom mycket från marken nu då han måste lita på mig till 100% där först. Sen skritta på långa tyglar i skogen utan krav där han får titta på vad han vill hur mycket han vill.
 
Jag är ganska hård i min "uppfostran" när det gäller hästarna. Jag tycker att de får lära sig om det är något de tycker är läskigt. Att de ska lyssna på mig oavsett. Jag har tyckt att de inte behöver stanna och titta på allt utan bara gå om det är det jag ber dem om (inte under press utan bara gå förbi med lösa tyglar typ). Men ja, jag får tänka om när det gäller Helge. Måste ge honom mer tid när det gäller allt och ha extremt mycket tålamod. 
 
Igår red jag honom på en äng hemma och där känner han sig skapligt trygg och kan jobba på bra. 
 
 
 
Jag har kommit fram till att jag har för långa ben till hoppsadeln jag provar nu. Det är en 16,5" och rumpan får plats utan problem men jag har för långa ben, tyvärr. Men iom mitt nya upplägg har jag ingen brådska med att hitta en annan hoppsadel. Dressyrsadeln ligger ju bra och jag älskar den. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0