Veterinärbesök.

Första riktiga semesterdagen idag för halva förra veckan var jag kvällsskifts-ledig samt städa-höskullen-ledig.
Regnet har VRÄKT ner större delen av dagen. Herregud vad det har regnat alltså. 
Jag var en sväng till Rättvik med Helge och på vägen hem gick det knappt att köra pga allt vatten på vägen och regn på rutan. 
 
I Rättvik kollade Ingela Helge en gång till eftersom jag inte varit helt säker på att han känns totalt jämn. Eller han KÄNNS bra, helt fantastisk, men på film ser man någon liiiiiten, liten ojämnhet och jag vill att han känns som "a million dollar" liksom. Helrenoverad ;) Som Björn Svensson säger, "hellre byta olja på bilen än att motorn skär". Därmed inte sagt att man ska behandla hästarna i onödan, bara när man i samråd med veterinär tycker det behövs. Förhoppningsvis är detta sista gången på lääänge för han är som sagt finare än nånsin och fram rör han sig helt felfritt. 
Ingela tyckte Helge såg jättefin ut och hon blev förvånad hur bra han rörde sig nu när han är "frisk" eftersom hon sett honom med sina hovledsinflammationer och förra gången då han hade ont av spatten. 
"Men gud vad den där hästen kan röra sig!", och japp, det kan han. Det är bara att få fram det avslappnat som är det svåra =P Hon tyckte att hans hull såg bättre ut och även att han fått någon liten muskel på ryggen. Det går framåt sakta men säkert.
Det är skönt att han är så otroligt snäll att spruta för han fick inget lugnande, alltid skönt att slippa det. 
 
Innan besöket gick jag med honom nästan en timme i skogen vid Rättviks ridlubb i ösregn. Jag ville röra på honom efter transporten och det var mysigt att gå nån annanstans än hemma där vi jämt är annars. Kände igen mig sen gymnasietiden och nu hade de byggt en ny terrängbana. Såg sinnessjukt roligt ut måste jag säga, men väldigt djupt underlag så inget jag hade ridit på ändå, om jag hade vågat haha.
 
 
Mina nya stövlar är så snygga! De gör förstås ont nu i början men det är ju ett angenämt problem. Långa stövlar ska det ju vara när man rider dressyr, även om jag hellre hade hoppat om jag själv fått välja hihi.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0