Grande-ridning.

Passade på att rida ut Grande i skogen idag för de andra gick in 18 efter en dag i konstant spöregn (Helge och Grande stod inne efter Helges behandling men de andra var kvar ute). 
Grande var helt sjukt pigg och hade inga som helst planer på att låta mig bestämma nånting i början. Fick göra några rejäla halvhalter så att han lät mig vara med också. Efter lite skänkelvikningar över vägen, byten och övergångar var han så himla fin, sådär att man bara kan åka med. Tror inte han vek bak öronen en enda gång på hela tiden, man kände verkligen hur lycklig han var. Älskade gubben <3 Vi galopperade på upp för någon backe och skuttade en stock också. Bus och ordning i en bra kombination. 
Han är jättefin att rida när man väl kommer åt honom och en väldigt bra läromästare. Han kan väldigt mycket och gör man själv rätt gör han rätt. När han är uppvärmd förstås, annars kan han vara ett ök =P 
 
Så roligt att rida honom när det går såhär bra och han är så glad. 
 
Tog en liten promenad med Helge också när vi var klara. Han har ju stått på box sedan 13 när vi kom hem från Rättvik. 
 
 
 
Igår red jag Willy i skogen och det gick helt okej. Han är ganska osäker, på både ryttaren och omgivningen så han testar en del och slappnar inte av i första taget.
Igår gjorde han inga stora grejer, bara stannar och vill vända nångång och blir lite stutsig när han inte får som han vill. Travade på genom skogen tills han lugnade sig och litade på att det var jag som var ledaren och att jag hade koll på allt runt omkring. På slutet kunde jag lägga ned honom och få honom att länga på steget en aning. Roligt att få rida lite olika hästar. Helge, Grande och Willy är HELT olika. 
 
* Grande måste man rida med ganska stora hjälper i början för att sedan kunna "åka häst" när han är på plats. Honom kan man säga åt att han får skärpa sig om han fjantar.
 
* Helge måste man rida med lätt hand, stadig överkropp, ganska mycket drivning, vara väldigt lugn och konsekvent för att han ska slappna av. Inte stressa upp sig själv eller bli frustrerad, då är man körd totalt. Blir han spänd är det jättesvårt att komma ur det.
 
*Willy måste man vara bestämd med men på ett snällt sätt. Bara visa vägen utan att göra någon affär av det. Han måste man vara lätt med när det gäller allt. Lätt hand, lätt sits, inte tappa balansen själv för då tappar man honom direkt, inte vara tuff på honom men tydlig. Inte vika en tum om han försöker bestämma själv. 
 
Utvecklande för mig, och roligt såklart =) 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0