Cecil.

Jag antar att ni hört att något lejon vid namn Cecil blivit skjutet häromveckan. Tydligen någon form av nationalsymbol för Zimbabwe eller hur det nu var. Skytten var en random tandläkare från USA om jag förstått det hela rätt, vilken betalat 400 000:- för "kalaset". 
 
Har några frågeställningar här:
 
* Hur är folk som vill döda en annan varelse BARA för kul funtade egentligen? Har man så värdelöst liv att man bara kan få den där rushen av att döda något? Känner man sig tuff? Macho? "Yeah, jag stod på 200 meters avstånd från ett försvarslöst djur och sköt med min häftiga hagelbrakare, damn I´m cool!".....Not. Det finns absolut inget coolt i det what so ever. Inget.
Jag förstår skyddsjakt, jag förstår jakt där man vill hålla antalet djur på vettiga nivåer för att inte förstöra marker, trafikfara osv. Det handlar inte om det, det handlar om jakt där man BARA och ENDAST vill döda för dödandets skull, kanske ha en trofé på väggen för allmän beskådan och "beundran" eftersom att man inte kan få bekräftelse på annat sätt, gissningsvis. Det är helt ofattbart för mig men om någon har någon vettig förklaring så feel free to share it. 
 
* Alla de som är förbannade på den här mannen men inte bryr sig ett skit om all tjuvjakt som försigår världen över där andra lejon och andra djur dödas dagligen. Det hör man inget om? Varför är lejonet Cecil värt mer än andra lejon? Han var en ikon, visst, but still. Vem bestämmer vilket djur som är värt mer än något annat? Ska man vara förbannad på tandläkar-tönten ska man väl vara förbannad på alla som dödar djur på kul? Eller? Har jag missat något? Har det här lejonet räddat världen? Löst cancer-frågan eller vad är det frågan om? Jag är väldigt mån om djur och djurskyddsfrågor men det gäller inte bara kändisdjur, det gäller alla. Öppna ögonen och se vad som sker i resten av världen. Det finns faktiskt saker man kan göra för att hjälpa djur, inte bara skriva på facebook om den "jätte-jättedumma tandläkaren, fyyy på honom"...
 
SÅKLART är det jättetråkigt att Cecil blivit skjuten, absolut! MEN, man måste tänka lite längre än näsan räcker. Det är MÅÅÅNGA djur som dödas i onödan varje dag av vår äckliga mänsklighet. Stå upp för dom också. Det är inte mer synd om Cecil än om de andra djuren. 
 
DOCK är det här ändå en bra indiktion på att folk faktiskt bryr sig om djur. Jag önskar bara att man nådde ut lite längre till där det verkligen finns problem. Stora problem. Djurförsök, hemska festivaler i Kina, hela asien behandlar djur VIDRIGT, tjuvjakt, noshörningshorn, djurtransporter, pälsindustrin, köttindustrin, osv, osv OSV.
 
Jag har skrivit om det förut men det finns något ALLA kan göra. Man måste inte bli ultra-vegan från en dag till en annan men man kan äta mindre kött, man kan köpa lokalproducerat, man kan strunta i att gå på cirkus och man kan köpa ekologiska ägg mm mm mm.
Det är så jäkla enkelt. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0