Blåser bort.

God deeejm vad det blåst idag. Jag övervägde att stanna i sängen hela dagen istället för att behöva vistas utomhus och riskera att blåsa bort men...i helvete heller. Man har ju förpliktelser att ta tag i. Det var bara att masa sig ur en varm säng, klä sig varmt och bege sig till stallet.
Klä sig varmt var det ja. Fick ta på mig en extra jacka när jag kom till stallet för JEEEEZ vad kallt det var! Isande vindar. Säkert de där rackarns ryssvindarna Expressen brukar skriva om varje vinter. Alla hästarna fick fodrade regntäcken och hö (utom Grande som går på gräs än) och fick gå ut. Det var lite kaos med hästarna ett tag. Det blåste lös en plåt en bit bort så Willy och Helge var förstås livrädda och visade hur missnöjda de var med att ha rejs i sina hagar, i Helges hage blåste det ner ett träd över tråden (!)(jag förstår faktiskt att han blev rädd då) och minsta damen hade roligt på egen hand i sin hage. 
Lyckades möblera om i hagarna och fixa Helges hage tillslut. Suck. Jäkla blåst.
 
Oljade in två halva väggar på boxen och slängde gammalt hö innan jag red en sväng på Helge. Tänkte bara ta en promenad eftersom det blåste så mycket men tänkte ändå att man måste ju kunna rida oavsett väder. Så det gjorde jag. Självklart var han spänd när det blåste så men ändå över förväntan. Gjorde 100 000 övergångar och små tempoväxlingar i alla gångarter och det gick bra, tills vi red hemåt igen på en väg han dessvärre alltid är spänd på, av någon helt obegriplig anledning. Jag bestämde mig då för att trava tills han slappnade av, om vi så skulle trava tills på torsdag. Fick trava iaf 15 min innan han släppte igenom och då var han jättefin. Det är vissa vägar i skogen han slappnar av jättefint på, andra inte. Han är så otroligt svår! Men den häst jag nånsin suttit på som ger mig bäst känsla när man väl får till det. Önskar bara det var lite lättare ibland ;)
 
Grande var vild och vacker på töm på banan. Också lite påverkad av blåsten men han har även blivit piggare och fräschare sen jag börjat ge honom bovete för hans luftvägar. Har inte hört honom andas tungt eller flåsa som han gjort förut. Underbart! Ska köpa lite hösilage nu bara så är det jag kan göra för att underlätta för honom klart. 
 
Jag har varit väldigt effektiv idag måste jag säga.
Ridit, tömkört, målat box, kört iväg hö, fixat stall, sprungit och nu ska jag strax ge mig på företagsekonomin. Skönt att jobba igen imorgon så man får lite lugn och ro ;) 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0