Bara en maskin?

Idag var jag ute och gick/sprang i skogen med Helge som sällskap. Han var så nöjd och avslappnad. Såg riktigt glad ut att få följa med mig till fots. Vi stannade och åt björkris, klappade, kliade tittade oss omkring och bara slappade där i skogen. Då kom jag att tänka på att om det blir så att Helge inte går att rida framöver så kommer han få vara kvar hos mig ändå. Bara hästarnas närvaro gör mig glad och jag skulle hellre hålla mig på marken än att avliva någon som kan ha ett lyckligt liv trots att denne inte kan ridas på. Jag har inte hjärta för något annat. Skulle ALDRIG göra så. Skulle ALDRIG sätta mitt eget nöje framför någon jag älskars liv. A.L.D.R.I.G. 
Mina hästar är mina vänner. Inga maskiner man sliter och slänger. 
 
Nu hoppas jag ju såklart att det inte blir så men man vet aldrig.
Jag vet iaf att jag har gjort och gör precis allt för mina hästar. Pengarna jag ( och mina kära stackars föräldrar till stor del) har lagt ut på Helges operation och alla turer runt det, alla gånger jag ringt ut veterinären kl 22 en lördagkväll IFALL OM, Helges magnetröntgen på Ultuna, specialskor, specialfoder, uteboxen, hagmaterial, letar landet runt för att hitta småbal med hösilage till Grande, Grandes "bättre-andning-pellets", täcken osv osv osv.
 
Framförallt hur jag lever varje månad. Jag är långt ifrån fattig. Jag får ut mellan 18500-20000 varje månad men en väldigt stor del går till hästarna. En väldigt stor del. Då är inte träningar inräknat i det just nu.
Jag drar ner på allt jag kan för att hästarna ska må så bra som möjligt. För mig är det en självklarhet. Inte att andra ska göra det med sina hästar men att JAG ska göra det. DÄRFÖR har jag dåligt med pengar. Men för mig är det väl "investerade" pengar. Mitt största intresse, min livsstil, mina älsklingar. Kan tänka mig att en del andra tycker jag är knäpp som lägger så mycket pengar på hästarna men det är deras problem. Folk har bilar, skotrar, barn, inredning osv som intresse. Jag, och många med mig, har hästar. Det är dyrt som fan men värt. Det kan vara dagens slutord. 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0