Kvinnor kan....osv.

Ledig fredag. En dag att sova ut lääänge, ligga kvar i sängen och lyssna på regnet utanför, duka fram en stor frukost, se en film under en filt i soffan. Bara myyyyyyysa.......
Inte om du är hästmänniska. Då består din lediga fredag med att släppa ut hästarna 06, åka och tömma släpvagnen, fixa stallet och sedan åka till Dala-Järna för att hämta hösilage av toppkvalité på småbal till din häst med bronkit. Överlasta släpvagnen som satan, surra fast lasten alldeles förträffligt bra (tyckte både jag och paret jag handlade av), bli tutad på av lastbil, slänga ett öga i bakspegeln för att till din stora förfäran upptäcka att lasten, som ni surrat fast alldeles förträffligt bra, är på väg av och det med råge. 
Visste inte om jag skulle bryta ihop och ringa till pappa och grina eller bara lösa det. Valde det senare alternativet.
Jag fick alltså stanna och lasta om hösilaget (i SPÖREGN utan regnjacka) så jag skulle kunna åka vidare. Hur mycket? Ptja...900kg! En del låg dock kvar på sin plats men nog fick jag slita och släpa länge och väl innan det blev bra. Spännbanden ville inte alls som jag så tillslut åkte jag ändå och stannade lite längre fram för att kolla hur det såg ut. Inte bra, så jag gick emot exakt ALLA mina principer och frågade en vilt främmande man som satt i sin bil mitt i skogen om han ville hjälpa mig. Efter många om och men, och med lite hjälp av en kniv fick vi fast allt och jag kunde åka vidare. 
Kom hem 1,5 timme senare än tänkt och då var det bara att sticka ut och rida.
 
Det blev mysbyxor och ingen nosgrimma på en häst som käkat både dynamit, taggtråd och raketbränsle. Väldigt pigg med andra ord. Laddad. Det blev ett "rasta av"-pass där båda hästarna mest fick gå på rakt fram utan krångel. Helge blev riden sist i söndags. Promenad i måndags, vila tisdag, tömkörning onsdag, promenad torsdag så jag skyller inget på honom. Klart han är pigg. 
 
Åkte hemifrån 05,55 i morse, kom hem 19,30 och hade visst glömt allt vad både frukost, lunch och middag hette. Jag är ett levande bevis på att man klarar sig helt okej utan mat om man bara "måste". Nu har jag dock svängt ihop lax och potatis och sitter mätt och belåten och halvtittar på Idol efter en lång dag. 
 
Hoppas det här tråkiga regnet försvinner över helgen. Det är så tröttsamt med blöta täcken i hela stallet. Tur man skaffat sig lite fler kvalitétstäcken så hästarna inte är blöta när de får gå in efter en hel dag ute. De brukar iaf vara nöjda med att vara ute trots att det regnar. Lite mer hö bara så är det inga problem alls.
 
När vi red idag VRÄKTE det verkligen ner och båda hästarna försökte vända rumpan mot vinden och stå stilla. Minuten senare lättade det upp helt och blev sol och regnbåge istället. Dock var skogen väldigt vattenmättad så det blev bara en lugn tur så vi inte skulle halka. 
 
Imorgon kommer nog min hemlis hem hit. Wiiiiiiiiii. Jag har nämligen köpt en ny transport! Jag är väldigt nöjd med min gamla men mina hästar väger lite för mycket så nu blev det en typ lika fast boogie. Äntligen slipper jag vara sist i världen med att köra enaxlat =P  Självklart har den fronturlastning precis som min gamla. Som den säkerhetsjunkie jag är vill jag ju ha det.
 
Min alldels underbara vän och hovslagare Martina ska troligen ta med den hem från Göteborg imorgon då hon åker hem från Varberg. Spännande! Hoppas den motsvarar förväntningarna =)
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0