Jobb, marknad och häst.

Jobb och Rättviks marknad avklarades på morgon/förmiddag/lunch. Marknaden åkte vi väl egentligen till bara för att få stå i världens längsta kö och köpa langos. Hur gott?! Mumma. Marknadsnougat köptes också och så bar det hemåt igen. Tycker det är ganska mysigt att bara strosa runt där. 
 
Sen red jag och Emelie ut Helge och Willy i skogen. Det blev ett rent konditionspass, vilket vi inte gör så ofta som vi borde. Jag är av den åsikten att det är otroligt viktigt att hästen är lyhörd, avslappnad, mjuk och lydig hela tiden. Är det inte rider man övergångar, sidvärts osv till man kommer dit man vill. Våra hästar (egentligen alla i stallet) har en tendens att springa ifrån arbete en aning så vi tränar väldigt mycket tvärtom. Att de inte får dra iväg. Vi jobbar med halvhalter övergångar osv. Därför blir det mer sällan att vi rider fram hästarna ordentligt och får upp högre puls på dem (och oss). Det är ju dock en väldigt viktig del av träningen att låta hästen jobba framåt, sträcka på sina muskler, jobba igenom lungorna och kanske rasta av sig lite överskottsenergi innan man kan kräva det andra jobbet. Sånt gjorde vi idag. Skrittade fram, travade i lite högre tempo, galopp direkt från traven en ganska lång sträcka, skrittpaus och andra galoppen.
Hästarna kändes nöjda över att få länga sig en aning men Helge är så ovan att få springa fortare att han blir extra tittig då hehe. Jag hänger med andra ord lite löst ibland men det är bara att hålla honom mellan hand och skänkel och hoppas på det bästa =) Han tvärstannar inte, han flyger åt sidan bara, ibland in i den stackaren som är närmast =P
 
Imorgon tror jag det blir ett pass på banan.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0