Dålig början, bättre slut.

Usch vilken dag. 
På jobbet fick jag göra lite skitgöra som måste göras men inte är roligt, inte i två hela dagar iaf. 
Fick veta att delen till min trasiga telefon inte gick att få till Mora så jag har väntat 4 dagar i onödan och får stå ut med min gamla Xperia en vecka till (GAAAAAAAAAH) medan jag skickat vidare telefonen till Göteborg. 
Försäkte skämta lite med kassör på Mekonomen (vilken gubbe kan motstå att dra på smilbanden till tjej ca 30 som är trevlig och rolig liksom, han, tydligen), jag fick då med mig hjullager och smörjfett därifrån iaf, lite surare än jag var innan. 
Hämtade upp ridstövlarna som blivit omklackade och utlästade. De var fortfarande inte som jag vill ha dem, måste alltså lämna in dem igen. 
Förutom detta har jag haft "man ska ha husvagn" på hjärnan hela eftermiddagen. FATTAR NI?! Den tortyren...
 
Well, well. Endast i-landsproblem men ändock irriterande och störande av ordning. 
 
Dagens ridpass gick inte samma tecken dock! Eller ja....det gick mest bra. Galoppen var riktigt, riktigt bra. Traven lämnade lite mer i övrigt att önska (mer avslappning). Vi var tre som red ut och alla hästar var lite vääääl på. Helge var nog den som skötte sig bäst. Grande var såååå pigg och stark för stackars Elin. Idag hjälpte inte ens 1000 övergångar och halvhalter, förutom preciiis på slutet. Han jobbade dock på bra för det mesta men han var som sagt lite för på. Fast jag blir så glad av att se honom så pigg, fräsch och överlycklig. Springa i skogen är det bästa han vet, tom bättre än mat. 
Helge har blivit väldigt stark i galoppen och går att korta rejält med bibehållen kvalité nu. Han är så duktig och försöker inte dra iväg utan stannar och kämpar även om det blir jobbigt. Duktig. Vi gjorde lite tempoväxlingar i galoppen idag och vid ena "ökningen" blev han rädd för saker till vänster, höger, vänster så jag satt lite löst ett tag. Jag var dock beredd då jag vet vad han brukar reagera på. Nämligen saker som sticker ut ur den vanliga miljön. Rotvältor, stora stenar, andra färger på marken osv, (osv, osv, osv, osv).
Skit i det, galoppen var jättebra förutom det där och han är nästan lika stark i båda galopperna nu. Känslan när man kan sitta i riktigt kort galopp, behålla stödet på bettet och bara lägga på skänkeln så ökar hästen, länger på steget men är fortfarande lika lätt och "på plats" och bär sig själv. Love it. Äntligen har jag fått ordning på den där galoppen. Vilken tid det har tagit. Men med tanke på allt vi gått igenom är det inte så konstigt. Man kan inte jämföra någon annan häst med Helge för de har inte haft samma förutsättningar. Han har kommit långt ändå, mycket längre än jag en gång trodde.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0