Nu är hon i farten igen.

Alltså H.E.R.R.E.G.U.D vad irriterad jag blir på Miss Tyra Sjöstedt!
 
Om ni sett hennes film ang den här inspänningen så förstår ni kanske vad jag menar.
 
 
Tyra vurmar alltså för denna inspänning och menar att den är jättebra för hästen,den är billig, prisvärd osv.
 
Detta basunerar hon alltså ut till tusentals läsare där många som läser är små fjortistjejer som tror att Tyra är någon form av allmäktig hästgud som kan allt. I verkligheten är det precis tvärtom. Tyra kan egentligen ingenting om hästar. Hon tar till sig "tips" hon får från människor som uppenbarligen inte heller kan nånting förutom att rida. Tyvärr finns det många sånna. Superduktiga ryttare men när det gäller annat kan de inte ett skit. 
 
Iallafall, den här inspänningen är helt förkastlig. Hästen får antingen tryck och ryck i munnen eller över ryggen, den kommer bli låst, den kommer inte våga länga steget, den kan få panik och skulle den, gud förbjude, gå omkull kan det gå riktigt illa. Samt skavsåren två grimskaft (som hon använde) över ryggen kan orsaka. Idioti!
 
Hon är så förbannat korkad denna människa och varenda en som berättar för henne hur fel hon har är antingen avundsjuk eller kan ingenting om hästar. S.U.C.K. 
Det finns säkerligen tusentals av hennes läsare som tävlat högre än henne, haft hästar 20 år längre än henne och KAN otroligt mycket mer om hästar än henne. Det är hon som inte kan bättre, INTE vi som läser. Det är tragiskt att hon inte fattar det. 
 
Ååååh, kan ingen bara skaka lite vett i människan?!
GENVÄGAR blir ALDRIG bra när det gäller hästar. Aldrig!


Kommentarer
Elin

Hoppsan!
Jag kör denna inspänning fast med gummiband (aka halsförlängare - varför den nu kallas det). Korrigerar man den rätt från början så att den tillåter hästen att ha huvudet med nosryggen i LODRÄT form, inte tightare, så fungerar den super på hästar som ej tycker om pessoa-lunge (som jag inte är ett stort fan av). Den tillåter då hästen att lyfta huvudet, men som vägvisare för en lägre form där hästen tillåts lyfta ryggen.
Men som sagt, kan man och vet man så kan det bli bra. Många använder det nog precis som vanliga inspänningar - för att få hästen att "gå på tygeln".
Alla är vi olika.
/Elin

2014-11-19 @ 17:05:16


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0