Dressyrträning.

Då så. Nu är årets första riktiga dressyrträning avklarad. Jag red för Nina Janson i Mora på Helge. Det var nog tur att jag hade glömt hur tuff hon är att rida för för herregud vad trötta både häst och jag var på slutet. Jag hade valt att skippa sporrarna och rida med spö istället vilket jag fick "sota" för. Han blev ju trött på slutet och det var svårt att få fram honom men det gick. Vill kunna rida honom utan sporrar så jag tänker kämpa med det lite till. 
 
Precis i början av passet, första traven (hade inte travat innan för att spara all energi jag kunde innan vi började) sprang han runt som ett uppochnedvänt U (på ett dåligt sätt) med sadeltvång och var sååå spänd och löjlig. Fick sitta med höga händer och bara vara beredd på att flyga som en vante. Gjorde många övergångar och då släppte det ganska snabbt sen. Var mer än ett år sedan jag var i Moras ridhus så det var förstås jäääätteläskigt =) Knas.
 
Jag fick böja honom mycket, flytta, ändra något hela tiden. Hålla honom allert, kvick. Han är ju väldigt stel i bogarna och halsen (vilket ju är förståeligt, han är ju tom stelopererad vetja) så det var svårt att få honom riktigt rund men det gick helt okej. Jag böjer ju förstås aldrig honom FÖR mycket. Han KAN böja sig till sin egen kropp åt båda hållen när man lockar med godis men han är ändå stel. Får nog börja stretcha honom i sidorna igen som efter operationen. 
 
Jag är jättenöjd med träningen och nu ska jag hem och träna på läxorna vi fick. FRAMÅT i galoppen, mjuk i sidorna, kvick, lydig. Imorgon är det skoning och det är liiite dåligt tajmat eftersom jag borde gå en timme med honom i morgon men jag får ge mig ut i mörkret och gå en sväng iaf. Grande får hänga på då också, han har nog lite träningsvärk efter söndagens tur med Martina.
 
Lite mat och dusch på det här så somnar nog jag ovaggad sen. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0