So fresh and so clean.

Blääääk vad äcklig jag är nu. 
Vaknade i natt och var alldeles sjöblöt och kallsvettades. 
Har hämtat hö och var alldeles svettig efter det med, lastade även in en del i stallet och det hjälpte ju inte direkt. 
Hjälpte en hästbekant att tömköra hennes ouppfostrade häst (förra ägaren som inte "tagit igenom" det förmodligen).
 
Hästen i fråga vill inte gå från gården själv. Det går bra om man går bredvid men nu testade vi tömköra och hon försvarar sig genom att stegra, högt. På ryggen blir man ju osäker när en häst gör så men på marken kan man hålla på tills den ger upp. Hon krånglade lite och var ner i något dike osv men när hon förstått att vi inte gav oss gick hon på riktigt bra. Vi gick förbi infarten till stallet med flit några gånger för att provocera henne lite. Hon reste sig nångång men sen gick hon förbi utan problem så då gav vi oss för den här gången. Ska testa igen sen och då ska hennes ryttare rida på slutet och se hur det går. Jobbigt att ha en häst man inte kan rida ut på själv, det måste tas ur henne. Dumheter. Man kan dock inte klandra hästen. Hon har förmodligen fått göra lite som hon vill förut och vet inget annat. Testar hela tiden om hon slipper. Vi kom iaf en bit på väg idag så det var bra, men det tar nog några gånger till innan hon "ger upp"/ger med sig skulle jag tro. Hur som helst så blev jag svettig av det också.
 
Somnade i soffan framför hockeyn hos mamma och pappa och vaknade kallsvettig med ett ryck och åkte till stallet och tog en promenad med hästarna. Ni kan ju gissa tempot vi höll, med en överpigg Helge som nästan krupit ur skinnet hela dagen. Knashäst. Alltså också svettigt. 
 
Så ja, svettigt kan man beskriva den här dagen. 
Därför ska jag duscha nu. Länge och väl. Sen har jag lovat A att jag ska plugga så jag lär väl göra det. Jag är så trög just nu bara. Det fastnar liksom inget. Som att börja om från början varje gång... Irriterande. 
 
 
Första dagarna jag hade Helge. 
Han är så mörk! Och mitt hår är så slitet! Och kort!
Nu måste jag verkligen ta den där duschen! Ja det måste jag! Hejdå!
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0