Om man får drömma lite...

....så skulle mina hästar ha det ungefär såhär:
 
Kl: 05,30 skulle de få en tuss hö i boxen ur en foderautomat. Detta kunde de mumsa på tills jag (eller en anställd hehe) skulle ge dem kraftfoder 06. 
De skulle komma ut i hagen med hö senast 06,30. Få hö ute 10, 13, 16 och 19. Fri tillgång om det gick att ordna på ett smidigt sätt. De skulle ha en ligghall i hagarna med massor av halm, lyse samt thermobar till vattnet. Vi skulle ha så många hagar att man aldrig behövde ha hästarna i någon lerig eller knölig hage och de hagarna de skulle gå i när det fryser i marken skulle BARA användas under den tiden. 
De skulle få komma in vid 21-22 på kvällen och få en liten kraftfodergiva samt mycket hö som ska räcka i stortsett hela natten. 
Hagarna skulle vara stora, boxarna skulle vara minst 16 kvadrat med öppningsbara fönster ut och hästarna skulle skrittas/promeneras 30-45 min varje dag plus ridas/tömköras. 1-2 dagar i veckan skulle de bara promeneras 45 min, kanske 2 ggr om dagen men aldrig vila helt, om inget oförutsett händer. 
 
Alltså grovfoder 6 ggr om dagen, mycket utevistelse i stora hagar och mycket rörelse. Så skulle jag ha det...om man får drömma lite. 
 
 
 
 
 
Kan inte påstå att de har det så illa nu heller =)
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0