Mer täckesfunderingar.

Har man läst min blogg ett tag vet man att jag har någon konstig "fetisch" när det gäller täcken till hästarna. Jag har bytt ut nästan hela deras garderob till Horseware-täcken under sommar och höst men än skulle jag vilja byta ut tre till samt köpa ett till flugtäcke och ev någon till liner. 
 
Det som fattas är:
Ett tunt regntäcke.
Har ett jag köpte från Börjes för 100 år sedan som faktiskt (!) har varit väldigt bra men nu sjunger det på sista versen. Detta vore en god ersättare.
 
 
Så ett 100g regntäcke och jag är sugen på det nedan. Jag kommer dock komplettera det med en hals. Egentligen är det väl löjligt att baka in hästarna i halstäcken sommartid men det är hur som helst trevligare att göra ordning en helt torr häst om man ska ut och rida. Framåt mars/april ska jag nog investera i dessa två. 
Sen skulle jag gärna ha ett till vintertäcke från Rambo. Grandes tjockaste täcke är ett halvrisigt från HorsePower, som visserligen håller honom torr och varm men ändå. Det behöver nog bytas ut till nästa säsong. 
Det täcke som mest motsvarar det jag vill ha är nog detta. Riktigt snyggt är det ju också =P
 
 
 
 
Ev att det blir ett till Rambo duo istället. Är riktigt nöjd med det jag redan har. Det lila Rambo-täcket är ju också väldigt snyggt men jag gillar inte halvhals. Manen blir lätt skavd och ska man ha hals öht kan man lika gärna ha hel hals. 
 
Slängde två flugtäcken efter sommaren i år så nu behövs ett nytt. Har ett från Rambo och köper kanske ett till likadant sånt. Flugtäcken är ju ganska sköra så där vill jag verkligen köpa ett ordentligt, de går liksom ALLTID sönder (förutom mitt Rambo som är fantastiskt hållbart och rejält). 
 
I nuläget har jag en 300g liner och en 100g. Egentligen räcker det men kanske köper en till 300g till nästa vinter. Har liner till Helges stalltäcke när det är riktigt kallt men använder den även till Rambo Duo-täcket eller med ett Rambo 250g och då måste man flytta över och greja. I-landsproblem, but still.
 
Köper jag dessa täcken kan jag skänka bort tre andra täcken och har då, förutom några Shires-täcken och något ull-täcke, bara täcken från Horseware. Gillar verkligen de täckena. Passformen är outstanding! Det enda jag inte är helt 100 nöjd med är ett Mio 200g med hals men man får ju vad man betalar för, så är det ju =) 
 
Varför mina nya täcken troligen blir Rambo är för att jag är otroligt nöjd med de jag har. Man behöver inte oroa sig för att hästarna ska bli blöta efter en hel dag med spöregn, eller kalla av att stå ute i snöstorm och 15 minusgrader. De ligger still och de går inte sönder så lätt om någon av hästarna biter i dem eller om de rullar sig över något i hagen. Det är en investering att köpa Rambo-täcken. Faktiskt. Det är inte helt ovanligt att höra att folk haft sina i 10 år och att de fortfarande är fullt funktionella. 
 
Men men, slut på täckesfunderingar för nu.
 


Kommentarer
Patricia

Vi har ett Rambo med halvhals. Det är faktiskt superbra! Har inte skadat manen någonting och känns mycket trevligare med ett halvhals än att som du säger "packa" in dem i halsar. Men jag har ett vanligt med hals som jag skiftar mellan. Tror inte att liners funkar i det heller, tyvärr 😑

2014-12-30 @ 20:49:27
URL: http://Patriciam.blogg.se
Anna

Jag har 2 st Rambo Turnout som är 23 respektive 21 år gamla och fortfarande håller tätt mot snö och vatten!! Är 3:e hästen jag använder dem på:D Så det är grymt bra kvalitet på Rambo täcken!!

Mvh Anna & Tabasco:)

2014-12-30 @ 22:09:53
URL: http://anaby.bloggplatsen.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0