Foder, TVI-light och massage.

Jag beställde ju ett nytt foder till Helge för ca två veckor sedan och idag kompletterade jag den beställningen med mer av det fodret plus ett proteinfoder med väldigt låga värden av socker och stärkelse samt ett specialfoder till Grande. 
Proteinfodret är alfalfapellets som man antingen ger som det är eller som en mash, alltså uppblött. Jag kommer självklart blöta det. Ger inte mina hästar torr pellets oavsett vilken typ av pellets det är. Detta foder kommer båda att få av. Sen får Helge får sitt Re-leve och Grande får Veteran-mix vilket är ett foder framställt för äldre hästar och det har dessutom örter som är bra för luftvägarna vilket är perfekt för honom, även om han inte har problem med dem för tillfället. 
Det känns bra att ha hittat något som verkar lovande. Kraffs sortiment är väl skapligt okej men det jag letat efter finns inte, inte heller hos de andra "vanliga" märkena. Jag är ganska kritisk när jag testar foder och har testat ganska mycket, men inget jag varit helt nöjd med. Jag vill heller inte trycka i hästarna massa konstiga saker bara "för att". Enkla, vettiga och välgörande foderalternativ som inte är tokdyra. Toppa Häst har Saracens sortiment plus en hel del annat. Finns foder för alla möjliga olika hästar. Det tycker jag är viktigt, hästar behöver olika fodertyper och olika mycket. Det finns för fånghästar, sånna som har Cushing, feta, muskelfattiga, smala, gamla osv. Jättesmidigt att beställa hem också. Fraktfritt om man beställer över 500 kr och det levereras hela vägen hem. Tummen upp! 
Kan ju tillägga att det viktigaste av allt är ett bra grovfoder och att de får tillräckligt mycket. Helst fri tillgång om det är möjligt. Iaf aldrig utan hö/gräs/hösilage mer än 4 timmar!
 
Apropå fodret så skruvade jag några nya broddar på Helge idag och han var jätteduktig! Vet inte om jag kan tro att det är nya fodret som märks av redan (OM han har pssm dvs) men han var iaf väldigt lätt att hantera bakbenen på och kunde "stå på tå" medan jag skruvade i brodden och drog åt med skiftnyckeln. Brukar låta honom ha tån i marken när man grejar med bakhovarna ibland men han lyfter dem ofta och blir spänd, men inte idag. 
 
Gick med dem en sväng i skogen idag eftersom det var någorlunda mjukt. Blev väl ca 35-40 min och hästarna var pigga och glada. Det händer inte så mycket just nu men det gör inget. Det är bara skönt att ta en liten paus och låta hästarna röra sig lugnt och helt avslappnat på promenader. 
 
Idag fick jag massage på jobbet (en förmån vi har) och herregud det var underbart! Var riktigt stel i axlarna efter min lilla avsittning så det var skönt att vara alldeles lealös efteråt. Skulle kunna tänka mig massage 3-4 ggr i veckan =P 
 
Sitter och lider mig igenom Twilightvaddennuheter. Vampyrfilmer är det absolut mest töntiga jag vet men det finns inget annat att se på. Går nog och lägger mig istället. Det är nog mer intressant att stirra in i en vit vägg skulle jag tro =)
#svårflörtad 
 
 
De här två tröttnar jag aldrig på att titta på dock <3
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0