De senaste dagarna.

Hade en jättemysig jul med familj, moster och kusiner. Är jättenöjd med mina julklappar och jag hoppas de som fick klappar av mig är nöjda med dom också. Jag fick bl a en fin trappstege att ha lite fina handdukar, ljus osv på i badrummet. Vi har lyxen att ha ett stooort badrum i lägenheten så det går att inreda lite iaf, även om golvet inte är det snyggaste direkt (längtar efter eget hus som man kan inreda precis hur man vill). Fick även pengar som kommer täcka nästan hela den roliga veterinärräkningen jag fick dagen innan julafton (frågar mig återigen varför jag överhuvudtaget har hästarna försäkrade?), så det var väldigt välbehövligt. Min familj känner visst mig ;) Av syster fick jag ett presentkort (och en jättefin grimma) som ska utnyttjas imorgon är det tänkt. Vi tänkte ner på stan en sväng. A fick bl a ett presentkort av mig med. 
 
Juldagen spenderades på parken med tjejerna. Mycket trevligt! Träffar mina vänner ganska sällan, har ju aldrig tid när det tar sån tid med hästarna, men det är alltid lika kul när jag väl gör det. Vi ska hitta på något på nyår också. Blir nog i en stuga i skogen med långkalsonger och mysbrallor i vanlig ordning =P 
 
Förutom att ha firat jul så har jag skött om hästarna och haft otroligt ont i min vänstra arm. Har inte gjort något speciellt med armen vad jag kan minnas, tror det är någon förslitningsgrej/överansträngning/muskelbristning/inflammation eller något i den stilen. Ont som satan gör det iaf och trots att jag knapprat massor av tabletter blir det inte bättre alls, snarare tvärtom. Har suttit i i ca 2 veckor och under den tiden har jag vaknat många, många gånger varje natt och har haft så ont att jag inte vetat vart jag ska ta vägen. Börjar bli lite less nu när jag inte kan sköta stallet själv ens, och inte jobba. Imorgon ska jag förhoppningvis få en tid hos en läkare så det blir någon ordning på det här. Jag lär väl få ännu mer tabletter att äta under ännu längre tid kan jag tänka mig... Hoppas inte, jag är inget fan av att äta tabletter. 
 
Hästarna då.
Helge står fortfarande i sjukhage då Nino tyckte att han hellre får promeneras än att bralla loss i hagen just nu. Och eftersom att Helge kan vara ganska....livlig, i hagen så får han vara inlåst i mindre hage ett tag till. Han är dock ett monster att gå med. Han vet mycket väl vad som gäller men han har så extremt mycket energi att han inte vet vart han ska ta vägen. Han hoppar och far sen blir han frustrerad när jag säger åt honom (men han gör som jag säger) och skärper sig ett tag tills han börjar igen. Jag förstår honom, men det betyder inte att han får hålla på. Knasboll. Han lugnar sig iaf skapligt efter ett tag. Snart får jag börja rida honom igen, om jag törs haha.
 
Eftersom det inte finns en chans att jag kan gå med båda samtidigt nu, dels pga överladdad Helge men mest pga min onda arm så har Andreas hjälpt mig både motionera hästarna plus göra det tunga i stallet. 
Idag red han Grande medan jag gick med Helge. Guld värt! 
Helge ska få gå i sjukhagen (som förvisso är ganska stor nu, ca 5 * 10-12 m) några dagar till så får han gå själv i stora hagen några dagar så han inte blir alldeles förjävlig på stackars Grande. Grande är nog väldigt nöjd nu när han går själv och får fri tillgång på hösilage i sin hage. Helge får också fri tillgång men med hö. 
Det är viktigt att framförallt Helge får mycket mat nu i kylan när han inte kan röra sig så mycket. Han äter dock inte upp knappt hälften av vad hans hönsmamma-matte ger honom =P 
 
Uteboxen fungerar bra trots att det är så kallt ute. Den är ju isolerad och Helge har ett tjockt Rhino-täcke på sig plus en tjock liner. Det värsta är väl om jag ska mocka på eftermiddagen när han varit ute ur boxen en längre tid. Då kan det frysa till litegrann. För övrigt har jag inga problem med kylan alls. Jag har jättebra kläder både till mig själv och hästarna. Köpte ett par nya tumvantar i skinn runt jul och både min halvnya jacka och de gamla trotjänartäckbyxorna är jättevarma. Har även ett par väldigt varma skor (galet fula dock) och ett par värmesulor jag fick av syrran i julklapp förra året. 
Hästarna har fått några Horseware-täcken under hösten som går att kombinera med liners och jag har två varma innetäcken från Rambo och Shires som går att lägga under ett vintertäcke om det är riktigt kallt. Med varma täcken, möjlighet att röra sig och mycket grovfoder klarar de sig bra även upp till -30 om det skulle bli det. Det får vi dock hoppas att vi slipper!
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0