Tidskrävande hobby/livsstil.

Alltså vilken tid det tar att hålla på med hästar! Jag var i stallet i morse kl 06 och kom hem 11. Då hade jag ridit båda och fixat stallet (släppa ut, mocka, packa hö, fylla vatten och sopa). Tiden bara springer iväg och allt tar jämt längre tid än man tror. 
 
Hur som helst. Grande fick ett pass på banan. Fick bända, böja och vända innan han var någorlunda lösgjord (inte riktigt så hemskt som det låter men ni fattar). Galoppera gör vi dock bara på raka spår för han blir så struttig och skuttig på böjt. Hoppas med baken och byter lite fram och tillbaka (något som tar emot för honom). Traven är dock jättefin när man väl har honom mellan hand och skänkel. 
 
Helge red jag i skogen på en liten slinga som jag red 6 varv runt på. Ville hålla mig nära hemma ifall han något lösa sko skulle släppa men den satt och vi fick till ett bra pass. 
Mellangalopp till ökad till lite kortare. Trav till halt, trav till halt. Sen galopp igen osv. Han blir väldigt stretig när man gör avsaktningarna i början. Får rida fram igen och börja om, kanske ställa lite åt sidan och flytta undan honom en aning samtidigt. 
Imorgon får vi se om jag rider honom eller tar en promenad med båda. Beror hur mycket tid jag har. Måste jobba över på jobbet för jag ska iväg på matte-introduktion på förmiddagen. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0