På rosa moln.

Dessa lediga fredagar efter kvällsveckan är så underbara. Det är så skönt att kunna ta det lugnt och inte stressa. Att ha hela dagen på sig att vara i stallet osv.
 
Hästarna fick gå ut medan jag fixade stallet. Som jag nämnde igår så gjorde jag en ny gräshage till hästarna men inte ens den dög åt Helge. Han hade rymt idag igen när jag var klar med stallet! SUCK! Det finns inget bättre gräs än det han har i hagen. Nu tror jag bara han går ut för att han kan. Vet inte hur han gör heller för oftast är både trådarna hela. Idag hade han rivit ner övre tråden. Ja det var bara att hämta honom det. Var ju ändå på väg att göra det.
 
Red i skogen, som vanligt just nu och han var SÅ FIN! Har köpt ett nytt bett, ett tvådelat lite tjockare eggbett. Har inte gillat tvådelade men tänkte testa då jag läst en om del positiva åsikter om det. Och jag är också positiv. Helge känns riktigt bra på det och blir inte alls lika stretig som på ett smalare tredelat. 
Eftersom jag jobbat kväll i veckan har hästarna fått ta det lugnare. Promenad, tömkörning och igår vila. Därför fick Helge galoppera av sig lite och klättra uppför några backar innan jag började sätta krav på honom. Red en hel del övergångar från trav till skritt och galopp till skritt. Sen travade jag tempoväxlingar länge på vägen hem och vi bara flög fram! Alltså den känslan den här hästen kan ge när vi väl får till det. Jag har inte suttit på en häst som ger en bättre känsla än Helge. Det är inte ofta vi lyckas, men när vi väl gör det. Det kan jag leva på LÄNGE. Tänkte för mig själv när jag satt där och log att det här ska jag komma ihåg när det går dåligt nästa gång. Att det går framåt även om det går sakta. Helges psyke (och mitt) och att vi inte kan träna för tränare riktigt än (=kass ryttare hehe) gör det svårt för oss. Det är dock viktigt att få den här känslan emellanåt så man inte ger upp =)
Härligt pass och jag längtar redan efter nästa. Det blir på söndag eller måndag för imorgon åker vi till Sthlm och flyttar in i Andreas nya "lya", som man förstås måste kalla en lägenhet i Stockholm. 
Usch jag har bävat för den här tiden. Vi har haft en så bra sommar och så måste han åka tillbaka igen =( Det är skittråkigt! Jaja, tur jag har hästarna, mamma och pappa och så blir det ju plugg för mig med här hemma. 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0