Sista dagen på kvällsveckan.

Hemma från stallet precis. Grande blev tömkörd och Helge fick bara gå i sommarhagen och vräka i sig gräs. Igår var det ju tvärtom. Jag är glad att det finns möjlighet för mina hästar att beta på sommarhalvåret. Det finns så många hästar som går i tråkiga små hagar året om. Äta gräs och röra sig i stora hagar är ju liksom det bästa de flesta hästar vet =)
 
Att tömköra Grande var som ur ett kapitel ur skolboken. Han var så fin, lugn, lydig och mjuk. Det gäller ju att hålla igång de äldre hästarna. Det är ännu viktigare för dem än för de yngre så de håller sig fräscha och mjuka. 
 
Imorgon har jag en del ärenden att uträtta. Bla till sjukgymnasten med mitt knä. Det är helt galet var ont det gör på nätterna. Vaknar 2-3 ggr varje natt och bara vrider mig av smärta, sen när jag varit uppe och gått ett tag känns det inget alls. Skitkonstigt. Ja, ja, huvudsaken att det går att rida. 
Ska även köpa foder till hästarna, mat till mig själv och hämta ett intyg från akutmottagningen när jag ändå är på lasarettet. Gjorde ju illa foten ganska rejält för två år sedan och nu ska jag se om det går att få ut nån krona från försäkringen eftersom den inte är helt återställd. 
 
När det gäller hästarna så tänkte jag åka till Orsa och hoppa/markarbeta Helge. Lite höga, korta travbommar för att hjälpa honom att röra sig mer upp än fram. Stora steg är inte det svåra att plocka fram, det är de korta, högre stegen jag vill få fram. Studs, och så bommar med 21 m mellan två där jag ska försöka variera mellan 5-8 galoppsprång. En väldigt bra övning där man snabbt märker om man har hästen lydig och lösgjord. 
 
Grande ska ridas ut i skogen på kvällen och så tänkte jag låta honom plaska lite i en tjärn. Han ÄLSKAR att bada och plaska i vatten. 
 
Förutom det så ska jag bygga en gräshage till hästarna också. En fullspäckad dag med andra ord.
 
 
Glada hästar som får gå i stora hagar och äta gräs.

 
 
Fin 18-åring för två år sedan.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0