Vasaloppsyra och ridning.

I soffan mätt som en julegris. Har ätit tacos och nu grönsaker med dipp. Köttfärsen från Siljans chark och inte en meter längre bort. Jag har nämligen bestämt mig för att bara äta fisk ( från hållbart fiske), vilt och lokalproducerat kött. Det är INTE okej att behandla köttdjuren som man gör ute i europa och det finns INGEN ursäkt god nog att inte köpa enbart svenskt kött. Människan är ond och jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag avskyr människor som behandlar djur illa. Blir så jävla förbannad. Hoppas alla som läser detta köper, om inte lokalproducerat så iaf svenskt kött. Djuren kommer aldrig sluta leva under vidriga förhållanden om vi inte gör något, och det minsta vi kan göra är att lägga någon mer krona på kött där djuren åtminstone haft det lite bättre än i övriga europa och världen. Vi har en  av de tuffaste djurskyddslagarna i världen i Sverige men ändå tycker jag inte det är gott nog.
 
Nog om det.
 
Har sprungit runt lite på stan idag i all Vasaloppsyra. Jag gillar Vasaloppet, kanske mer nu än när jag bodde på stan förstås. Kul med mycket folk i rörelse, helikoptrar som surrar ovanför en osv.
 
Innan dess red jag Helge i ridhuset i Orsa. Gick sådäääär faktiskt... Han var inte alls lika fin och lydig som igår och igår var vi ändå ute. Han drog mig ur sadeln och var stark. Eftersom han var så fin igår så drar jag slutsatsen att han inte ogillar bettet utan att han tyckte det var jobbigt eftersom jag satte högre krav på honom och han försökte komma undan.
 
Började träna lite galoppombyten. Har gjort enkla och tex ridit en åtta och saktat av och tagit andra på mitten men idag testade jag "flygande". Han byter klockrent fram men sen blir det kors och han har jättesvårt att byta till rätt bak. Han galopperar hellre i kors flera varv på volten än byta eller så byter han tillbaka fram så det blir förvänd. Har läst lite att hästar med shivering kan ha svårt med just detta så jag vet inte om man ska nöta det eller inte. Ska fortsätta stärka upp honom och gå tillbaka till enkla ett tag till så får vi se. Vill inte tvinga honom göra något som blir för svårt pga hans shivering såklart, så viktigt är det inte att kunna byta. Vill jag tex rida byten på rakt spår i vart fjärde kan jag rida Grande istället =)
 
Imorgon ska vi till Orsa igen och då träna på programmet det är meningen att jag ska rida på tävling i vår. LB:1
Vi är långt ifrån redo men efter träningen imorgon kanske jag får lite mer klarhet i vad vi ska träna mer på.
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0