Dressyrträning 130305

Landat i soffan efter en lång dag.
 
Kom till stallet lite efter två och sen dess har det varit full fart. Hann göra klart hela stallet sen fixade jag ordning Helge och åkte till Mora på dressyrträning för Nina Jansson.
 
Han var ganska lugn och harmonisk trots att det var längesen vi var i Mora ridhus.
Värmde upp med lite mer tryck i honom och han kände skapligt "med". Nina ville ha Helge lite överböjd i båda varven och att han skulle följa mina ledande tygeltag bättre. Han rätade ut sig så fort jag lättade fram innerhanden i början men på slutet väntade han kvar och var mjuk och fin och vände mycket lättare. Den här överböjningen var endast till för att stretcha ut honom och få honom att följa tygeltaget. Måste komma ihåg att gå fram lite med ytterhanden också bara så man inte är kvar i den och ändå kräver att han ska böja sig åt motsatt håll.
 
I traven var alltså arbetet att få honom mjuk runt skänkeln och överböja honom en aning. Detta både på volt och på rakt spår, då i öppnor.
I galoppen fick jag rida fram ganska ordentligt på fyrkanten och ställa honom utåt på långsidorna och inåt på kortsidorna. Han bromsade lite i sig själv när jag varierade ställningen så jag fick rida fram och bibehålla en frisk galopp med fokus på "framåt".  Det gick lätt att ställa honom åt båda håller och från ena till andra hållet och han fick riktigt runda, vägvinnande språng.
Fick även rida honom böjd i övergångarna utan att han skulle räta ut sig.
 
Nina tipsade att rida ut i skogen rakt fram och rida dessa böjningar och stretcha honom så han lossar halsmusklerna och blir mjukare i sidorna.
 
Jag är jättenöjd med dagens träning och gillar verkligen Nina som tränare. Hon är super på att förklara och ger beröm direkt man gör rätt vilket såklart är kul, och viktigt, att bara få höra när man gör fel blir man inte bättre av =)
 
Nu får Helge en skrittpromenad imorgon tillsammans med Grande sen blir det träning igen på torsdag. Då i Orsa för Annica.
 
 
 
Vem behöver gym när man har hästar?
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0