Hoppträning och matte.

What a day!
 
Började med sovmorgon. Det är SÅ skönt att sova tills man vaknar (fast idag hade jag nog kunnat sova hela dagen) och äta frukost i lugn och ro. Var i stallet vid 10 och fixade det innan jag åkte med Helge och Andreas mot Orsa och hoppträning för Louise Haaga. 
 
Jag har aldrig hopptränat Helge i grupp förut. Jag har hoppat själv och med typ en eller två till så han var ju eld och lågor där i början. Många av hästarna i gruppen var lite "spattiga" i början så Helge var väldigt spänd och hade inte riktigt fokus på rätt saker. Kickade efter något hinderstöd som kom för nära (barn som sprang och härjade bredvid också), tittade på lite saker bredvid hindren, blev stressad när någon galopperade genom vattenpölar osv men han lugnade sig efter ett tag och blev mer ridbar. Jag gick undan några gånger för att lugna honom och fortsätta med en lite mer avslappnad pålle. 
 
Vi började med att hoppa på volt. Först ett, sen två och sen tre hinder.  Helge är ganska svår att runda runt skänkeln i höger varv så där hade vi det svårare (även om det är hans lätta galopp) än i vänster. Sen är det ju ett stort minus det här med att han har så svårt att byta galopp bak. Kommer man i kors är det lite kört, man måste sakta av och fatta ny galopp. Från vänster till höger kan han byta, inte riktigt på kommando än men det är på gång, tvärtom är just nu omöjligt. Det blev en hel del korsgalopp och fel galopp idag men det tränar jag på jämt så det ska nog gå att få till med tiden det också. 
 
Vi fortsatte med att hoppa trekombination med volt efter och ett hinder på kortsidan. Svårt att komma i ordning efter hindret och ha hästen på plats, rund, samlad och "ettrig". 
Detta hoppade vi åt båda hållen med och utan volter. 
 
Han river något hinder ibland men då har jag inte orkat få ihop honom innan hindret oftast. Han blir lite flack och inte riktigt på bakbenen och på slutet även trött och då ramlade någon bom, vilket inte gör något i den här läget.
 
Sist red jag en linje på 21,5 m på 5 galoppsprång. Först klämde vi in 6 språng men det gick fint på 5 andra gången vi försökte. 
 
Jag har alltid ridit Helge i "mesgalopp" typ då han har varit lite busig när man ökar och jag har tyckt det har varit bekvämt och lättare att rida lite långsammare. Nu fick vi lägga upp tempot och det är varken jag eller Helge vana vid. Det är väldigt svårt att rida ihop honom i lite högre tempo så det fick vi i hemläxa. Rida framåt ordentligt men för den sakens skull inte låta honom bli lång. Vi ska ut och galoppera i skogen, det hör jag det =) 
Han (och jag) måste bli kvickare i det mesta. Det ska vi träna på. Precis som i dressyren.
 
Träningen var väldigt bra och givande. Svår men mycket nyttig och inspirerande. Louise är en bra tränare som verkligen ser vad man behöver och anpassar träningen efter ens behov och önskemål (om man som jag tex inte vill hoppa så högt). Värd pengarna och jag ska vara med en eller två gånger till under hösten om det finns möjlighet. Kul! Jag var inte ens livrädd.
En sak som är fantastisk med Helge är att man kan känna sig helt säker på att han hoppar. Han har ALDRIG stannat med mig och man känner aldrig att han tvekar överhuvudtaget. Underbara häst! Är väldigt nöjd med dagen och min fina häst. Är så glad att jag har honom, och Grande med förstås. Att vara fattig 24/7 gör inget när man har sånna älsklingar (A är också en älskling men han gör mig inte fattig hehe).
 
Här är en film.
 
 
Stannade och tittade lite efteråt på nästa grupp så fick Helge beta. Lärorikt och kul att titta när andra tränar också. Väl hemma i stallet blev det massage, stretch, liniment, linda ben och ut i hagen några timmar till för Helge. Själv fick jag lata mig medan älsket lagade SUPERGOD mat OCH gjorde en underbar äppelkaka till efterrätt. Vilken enorm lyx efter en lång dag med hästeri. 
 
Har faktiskt hunnit räkna lite matte också. Igår gick det käpprätt åt skogen (jag är en såndär som ska kunna allt DIREKT, annars tappar jag tålamodet) och jag blev både förbannad och ledsen för att jag kände mig så korkad men idag har allt varit plättlätt! Tur att A är en sån förträfflig lärare. Kanske kan gå vägen det här. 
 
Imorgon ska jag upp tidigt, ut med hästar, klubb-plikter och sen ska jag titta på mer träningar. Ville inte vara med två dagar själv. Dels för att det är dyrt men också för att jag inte tycker Helge är redo för det än. 
Senare under dagen ska jag och en vän förbi hästloppisen och kika igen. Det kommer nya saker dit hela tiden så något kanske man kan fynda =)
 
 


Kommentarer
Anna

Jag ser aldrig dina filmer. Det är bara svart och så hör man rösterna bara..

2013-08-17 @ 23:43:39


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0