Hoppar upp till rosa moln.

Idag är jag lite lyrisk, svävar på rosa moln, dansar på rosor, ja ni fattar.
 
Det blev hoppning idag tillsammans med Emelie och Curry. De ska tävla i helgen så därför blev det en liten bana. Jag hoppade bara lågt, kanske 60-65 cm, men vi bryr oss inte om höjd än så länge, för oss det rytmen, lydnad och noggrannhet som är viktigast.
 
Det var lite knixiga svängar och linjer men jag tycker vi gjorde det bra. Han var lätt att hålla ihop, lätt att länga, lydig och riktigt PÅ.
Det är så fantastiskt kul att han blivit så pigg på att hoppa, förut har han liksom bara lullat på.
"Oj ett hinder, ja då hoppar vi väl då" medan det nu är mer som " Hinder! Wiiiiiii"..typ =)  
Han har även bättre koll på sina fötter och river inte alls lika ofta som han gjort förut. Antar att jag kan rida honom mer på baken och ihop nu så han spänner "fjädern" när han hoppar och inte bara häver sig över. Ni hästmänniskor fattar vad jag menar. 
 
Idag var nästan allting lätt. Kunde lägga honom bra på alla hinder, vända, korta, länga. Den enda som var svårt är vårat vanliga problem: att byta galopp. MEN han bytte från vänster till höger två-tre gånger idag och det är bättre än vad det varit iaf. På de flesta hästar kan man sitta till på ytter och lägga till skänkeln men inte på Helge inte. Han galopperar hellre i kors flera varv än byter oftast, eller så byter han tillbaka till fel igen. Fram byter han om jag ber honom men bakdelen hänger inte med. Han är väl inte tillräckligt stark helt enkelt, plus att han ju har sin shivering. 
Vi tränar vidare. 
 
Sist men inte minst så var han jättelugn och fin idag. Avslappnad 90% av tiden och inte alls så löjlig som han var igår. Synd att det inte blev filmat. Hade gärna sett hur det såg ut när det kändes så bra, men hade inte filmkameran med mig den här gången. Jag nöjer mig med en bra känsla och ska försöka komma ihåg detta pass när det går åt skogen nästa gång =) För det gör det lite då och då. Två steg fram, ett tillbaka. 
 
Kan ju berätta om gårdagens pass också medan jag ändå är igång.
Red ut i skogen och jobbade mycket med galoppfattningar, övergångar och tempoväxlingar. Han var rädd för ljungen i skogen som nu på sensommaren fått starkare lila-färg, så han hoppade och for lite över vägarna. Knäppgök, men det är så han är, det är bara att acceptera. Han vänder ALDRIG när han blir rädd iaf, han springer förbi allt han orkar =P Jag måste lära mig att ignorera det och rida vidare bara. När han inte fjantade sig var han som jag skrev förut jättefin och riktigt lyhörd för hjälperna. Snabb i bakbenen på ett bra sätt. 
 
 
 
 
 
Bara en dag kvar innan det är helg. På lördag kommer jag dock jobba. Var säker på att vi skulle få jobba helg så fort vi kom tillbaka efter semestern och mycket riktigt. Fast jag tackar inte nej till en chans att tjäna extra pengar. Det behövs alltid. Så det blir lite jobb och träning av hästar, annars lugnt. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0