Tävlingsdebuten!

Nu är min och Helges tävlingsdebut avklarad. Vi var i Falun och jag red en LB:1 idag och det gick faktiskt bra. Bättre än förväntat.
 
På morgonen innan vi åkte knoppade jag och grejade lite samt tog ut de andra hästarna. Shit vilken tid det tar att knoppa! Flätade igår men ändå tog det typ en halvtimme till. Fattar inte hur man kan fläta och knoppa på 20 min, jag får sat-ont i händerna efter 5 minuters flätning och måste göra något annat ett tag. 
 
Blev ganska bra knoppar iaf men han hade självklart skakat ur några när vi kommit fram till Falun.
 
Tog ut honom ca en timme och 15 min innan min starttid, ville rida fram en timme så han kunde titta av sig och spänna av, men det behövde han inte för han skötte sig kanonbra hela dagen! Han var inte spänd på framridningen, inte på banan, inte nånstans. Nyfiken och "på" bara. 
 
Jag red först fram på parkeringen då framridningsbanan var under all kritik. Det gick att rida på en 20 m volt ungefär. Det gick dock fint att rida fram lite här och var och jag fick min igenom min plan. Mycket böja och vända honom så han blev följsam och mjuk. 
Man fick rida ca 15 min i collectingring och det var bra så kunde hästarna vänja sig lite.
 
På banan visade jag Helge runt lite innan startsignal och red sedan programmet. Det kändes bra men det finns ju mycket i övrigt att önska. MER av allt liksom. Mer tryck i gångarterna, mer ihop, mer POWER. MEN det kan man inte få fram om inte hästen är avslappnad, och avslappnad var min plan idag. Helge var jättelugn, nästan loj på banan. Jag brukar aldrig behöva driva fram honom men det fick jag göra idag. Lite ovant sådär. Iaf så fick jag såklart inte så mycket poäng eftersom han var så lång men det gör inget. Idag var en check hur han skulle beté sig på en tävlingsplats med fokus på avslappning och ha kul. 
56.37 % fick vi och det får väl vara godkänt för min och Helges första tävling nånsin. Fokus nu ligger på avslappning i första hand, sen kunna rida ihop honom mer och få mer tryck uppåt än framåt. 
 
Domarens final words:
 
Stor och elegant häst! Behöver bli mer eftergiven och mjuk. Var nu ganska lång och lite i framvikt. Bra satsat i längningarna.
 
Snälla pappa var med och filmade och var sällskap och häst-hållare. Super att han ville följa!
Här är filmen. Eftersom mitt klippprogram är HELT värdelöst så är det lite "lalla-runt-på-banan-innan-signal" innan jag börjar med programmet så dra fram till 02,14 så börjas det.
 
OBS! Jag STÖR ihjäl mig på min hårtofs som åkt ur hårnätet. Hemskt störande.
 
 
 
 
 
 
 
Älskar dessa två knäppisar så sjukt mycket! <3
 
 
 


Kommentarer
Maria

Kul att han skötte sig så bra! Jag tror jag har knopp rekord i långsamhet, brukar ta sisådär 2 timmar för mig :):) & ändå blir dom inte speciellt fina HA HA så 20 min känns som en utopi. Kramiz

2013-04-15 @ 15:12:33
URL: http://lillymia.blogg.se
Elin

Tyckte det såg väldigt avslappnat ut! :) Kul att han kan vara så på sin första tävling!

2013-04-15 @ 22:28:39
URL: http://ryttargladje.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0