Dressyrträning 29/11

Dagens dressyrträning gick super!
 
Värmde upp själv och tänkte på allt det Nina sa till mig i tisdags. Helge kändes fin nästan direkt och jag hade full koncentration på min ridning.
Fick för första gången plocka upp honom i formen idag, efter att han gått i låg form till en början. Det var inga problem att korta honom lite och heller inga problem att lägga ner honom igen, och ta upp igen. Han behöll en bra trav med bra takt och tempo. Jag orkade sitta ner hela tiden men dock tappar jag överlivet ibland när det blir för jobbigt men rättar till det så fort jag kan.
 
Galopparbetet var först lite samma tänk, att han ska slappna av, lång och låg sen plocka upp honom en aning UTAN att han bryter av och alltid ha koll på yttersidan. Sen fick jag rida längs fyrkanten och göra bågar i galopp på långsidorna som lite förberedelse för förvänd och för att stärka galoppen. Även det gick bra! Sista traven var superfin. Han var som gelé och jag kunde vända honom hur jag ville och han följde med mig. Gjorde någon ökning på slutet också, hihi det är för frestande för att låta bli =P
 
Så, avslappnad häst som nog kändes bäst nånsin.
 
Dessutom åkte jag iväg helt själv idag. Lastade själv hemma, bar grejer, lastade ut, lastade där osv. Skönt att han är lätt att åka iväg med. Det är ju inte alltid någon kan följa.
 
Och eftersom jag var själv finns varken film eller bilder men det kanske blir nästa gång =)
 
 
Vackra gråben.
 


Kommentarer
Linnea

Hade kunnat döda för din sits!

2012-12-06 @ 22:23:21


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0