Hästfolk....

Läste ett inlägg på Darios.se igår. Hon bloggtjejen Tyras hästblogg.
Det stod typ att de skulle ut och ta det lugnt och hästen skulle få bestämma tempo, väg blablabla och att hon tyckte att hästarna skulle få bestämma ibland, att man skulle respektera hästen.

Jag skrev en kommentar om att hästar behöver en bestämd ledare för att känna sig trygga, inte få bestämma ibland och ibland inte för det gör den osäker. Det är inte att respektera hästen att göra så, osv men den kommentaren var visst borta idag =)
Det är synd när så okunniga människor köper hästar. Spec en som har så många unga "fans" eller vad man ska kalla dem. De tror ju att hon har rätt i det hon skriver.

Det är så typiskt hästfolk. "Jag vet bäst, det är min häst jag känner den bäst, jag kan läsa av min häst bäst" och massa annat skitsnack.
Man måste kunna ta att det finns folk som har mer erfarenhet och kan hästar bättre. Det är bara så.

Jag tycker att jag, som haft egen häst i snart 8 år, 2 egna hästar i 5 år, ridit i 21 år, haft foderponny och ridit hos kompisar hela mitt liv, har varit med om en väldig massa saker med många olika hästar, jag har jobbat på ridskola, haft praktik på Strömsholm,gått hästinriktning på gymnasiet, jag tycker att jag kan och vet en hel del om hästar. Både om deras beteende, hälsa, anatomi och annat. Det krävs många år och många, många timmar hos många olika hästar för att uppnå det.

En tjej som ridit när hon var liten, haft uppehåll många år och sedan ger sig in i hästvärlden med buller och bång som Tyra gjort har uppenbarligen inte koll på hur hästar fungerar på riktigt.

Skulle jag låta Helge bestämma lite då och då hade jag haft en väldigt osäker och tom farlig häst ganska snabbt.

Vansinne. Usch det är tragiskt att läsa. Så ska hon dessutom köpa en till häst.
Nästan så man borde sluta läsa hennes blogg.

Nog om det.


I natt har jag fått sova sittandes pga min förbannade hosta som inte ens Coccilana biter på. Vad gör man då? Finns väl ingen starkare hostmedicin? Jävligt tröttsamt. Hoppas jag får sova i natt så jag kan jobba imorgon.

Har varit i stallet och fixat det. Hästarna fick gå i beteshagen medans. Helge hostar nu också =/ Så han ska få äta alger nu för det har hjälpt en annan häst i stallet. Hon har slutat hosta helt.
Dock vill man ju veta vad hostan kommer ifrån. Dåligt luft i stallet? Dåligt hö? Någon smitta?

Fönster är öppna i stallet, hästarna som hostar äter helt olika hö, ingen har feber eller dåligt allmäntillstånd och framförallt inga svullna lymfkörtlar. Hua. Kvarka vill vi inte ha.

Hästarna får gå ute så länge som möjligt nu. Igår hängde de vid grinden 19,30 så då fick de gå in. Sen är dörren öppen tills de får kvällsmat.

Så typiskt att han blir sjuk just nu men det är ju inget att göra åt....



Kommentarer
Patricia

Läste också det där, blev nästan mörkrädd och tanken på att hon ska köpa en till häst gör mig illamående, speciellt eftersom den ena av hästarna bara var 5 år! Tycker ju att hon borde förstå bättre med så många duktiga tränare runt omkring sig, men icke.

2012-05-06 @ 18:06:56
URL: http://patriciam.blogg.se/
Anna

Men blir ju nästan mörkrädd. Vad är de för människor som har häst? Hur i hela kan man låta sin häst bestäma över sig själv?????? Pucko....

2012-05-06 @ 21:07:40
URL: http://jernpiller.blogg.se/
Vic

Vad heter algerna och var köper du dem?

2012-05-08 @ 17:20:37


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0