Fin häst!

Jag har haft (har) ett stort problem tillsammans med Helge när jag rider i skogen och det är att få honom att länga ut halsen, kliva på med stora OCH avslappnade steg, lita på mig och vara avslappnad helt enkelt. Det är svårt då han är en häst med mkt energi till att börja med, mkt tok innanför pannbenet, tävlingsinstinkt om vi rider flera osv.

Idag gav jag mig fan på att jag skulle få honom avslappnad, om vi så skulle skritta tre timmar.
Tog dressyrsadeln och red till mamma och pappa och sa hej innan jag red in i skogen. I traven skulle han springa fortare hela tiden så det blev många halvhalter och tempoväxlingar innan han till slut faktiskt lugnade sig och slappnade av (vi hade travat lääänge då, galoppen sket jag i helt), sträckte ut halsen, blev väldigt lydig och fin plus att jag kunde sitta bra i traven, vilket är typ omöjligt när han är spänd. Gjorde en ganska bra ökning i traven när jag satt ned och han tog stora, taktmässiga och avslappnade steg. Underbart att ha kommit över en liten tröskel =)
Sen är jag säker på att jag kommer att få kämpa med detta varje gång jag rider ett bra tag innan det blir "rutinmässigt" men det går iaf. Yeeyy! Nästa steg är galoppen. Hehe, good luck.

Fin pålle hos mamma och pappa.






Nu går hästarna i gräshagen och jag ska duscha, äta och vila lite innan kvällens konsert.
Imorgon blir det jobb och hoppträning.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0