Juldagen.

Förutom att det är min pappas födelsedag idag så är det även dagen efter julafton.
Vi firade tillsammans med mina mostrar och kusiner i min ena mosters underbara stuga (som numer tjänar som riktigt hus, med bravur, lyxigt värre) vid Siljans strand utanför Gesunda. Julstämningen blir på topp när man är där, så sjukt mysigt!
 
Jag är jättenöjd med det jag fick i julklapp.
 
*En ny telefon av Andreas tex. Den dåren. Som student hör inte sånna dyra klappar till vanligheterna men jag klagar inte! Blev självklart superglad, spec då min andra telefon snart gjort sitt (kass batteritid, man hör inget när man pratar med någon, den hänger sig, jätterepigt glas och kameran var under all kritik). Ska försöka vara rädd om denna nu och köpa ett snyggt fodral den kan få bo i.
 
*Fick presentkort på tatuering av syster. Iiiiiii, scary. Fast jag vet vad jag vill göra. Det blir min femte i ordningen. Sen känns det som det räcker....kanske.
 
*En bok om Bruce Springsteen fick jag av min kusin. Mkt roligt, ska vara en bok som Bruce varit väldigt delaktig i.
 
*Kupévärmare! Har överlevt en hel vinter helt utan förra året så nu ska det bli skönt med en ny.
 
*Fick varma kläder jag kan rida i av svärföräldrarna. Tack så mycket! Det är toppen med nytt sånt eftersom jag spenderar väldigt mycket tid i stallet och på hästryggen.
 
*Av farfar, mormor, mamma och pappa fick jag pengar. Alldeles för mycket pengar! Men ändå mkt bra att ha, såklart. Som hästägare finns det alltid ställen att stoppa pengar på och nu när jag fått köpa skulltorkat hö på småbal så går det mer pengar på hö än vad jag räknat med i år.
 
Så fick jag en jättefin ljusstake och lite annat fint.
Man är bortskämd. Bortskämd men har iaf vett att uppskatta det. Kanske mer än jag ibland visar.
 
Förutom paketöppning så åt vi såklart massa mat och det vanliga man gör på jul. Trevlig kväll med släkten!

Det var julaftonen det.
 
 
Idag ringde klockan 06,45 men eftersom jag inte ställt in snooze på min nya telefon så råkade jag sova en timme till, men det gjorde inte så mkt.
Släppte ut hästarna, fixade stallet sen tog jag in Helge och red.
 
*Spänd
*Stark
*Pigg
*Olydig.
 
Det kan väl sammanfatta dagens ridtur. Lät honom galoppera av sig lite på en fin väg i skogen sen jobbade jag honom i en lång väg längs sjön hem och då var han fin iaf. Avslutade med att skritta hem på landsvägen vilket jag aldrig gjort själv på Helge förut. Grande är nästan alltid med som stöd när vi går på vägen och annars brukar jag gå sista biten men nu tycker jag han är redo att gå på vägen själv och det gick bra.
 
Ska strax åka hem till familjen och äta middag innan det bär ut på galej på parken ikväll.
 
God fortsättning!
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0