Fredag & lördag.

Fredag 7/12
 
Igår hade jag utsläpp av hästarna på morgonen och när jag kom hem bänkade jag och Andreas oss vid varsin dator och köade för att få tag i biljetter till Bruce Springsteen. Det gjorde även Pernilla som fick tag i ett gäng före oss så nu ska vi alla 4 se Bruce i Friends Arena i Solna i maj! SÅ. JÄVLA. UNDERBART! Den här gången ska vi faktiskt sitta. Har stått på konsert de senaste gångerna och det är en speciell känsla att vara så nära sitt livs idol, men att vara på plats och köa, trängas, vänta, sitta och stå i många timmar är jobbigt. Skönt att ha sin plats och komma dit strax innan det börjar. Dessutom är Bruce punktlig och ingen tönt som "måste" komma för sent jämt, vilket många artister är.
 
Förutom det så lastade vi 600 kg hö upp på skullen och sen red jag och Emelie ut hästarna på grusvägarna runt i byn. Underlaget var lite hårt här och där så det blev ganska lugnt.
 
På kvällen var Andreas + respektive bjudna till julbord i Grönklitt med sitt jobb som han är tjänstledig ifrån. Vi var 130 st och hade jättetrevligt. 7-rätters middag inkl dryck. Lyxigt! Gott var det också.
 
Lördag 8/12
 
Startade dagen med sovmorgon vilket var otroligt skönt.
Handlade lite och tog sedan sällskap med mamma och hälsade på mormor som kört rally med rullatorn och brutit lårbenshalsen =/ Älskade mormor. Hon var dock vid gott mod och hade redan fått börja röra på sig så det kändes bra.
Åkte vidare och hämtade boots och ett bett jag hade beställt och så blev jag avsläppt i stallet.
 
Efter att ha mockat och fixat så red jag och Emelie ut idag igen. Jag såg redan på 100 m avstånd på Helge i hagen att han var på riktigt bushumör idag. Vilket stämde =)
Tittig och pigg som tusan. Jag tycker om att han är som han är och inte bara en robot som alltid gör som man säger utan egna åsikter. Man vill väl ha lite liv i hästarna. De får gärna tycka saker bara de går lätt att övertala ändå och det gör mina, spec Grande.
 
 
Jag jobbade mkt med att ställa Helge vänster, rak, höger osv med bibehållen form och takt, för att få honom att inte ha tid att titta så mkt utan koncentrera sig på mig istället. Tempoväxlingar och övergångar också. Grande var lite löjlig åt Emelie med så vi bestämde oss för att låta dem galoppera på ett tag sedan fortsätta med lydnaden och då gick det bättre. Framförallt Helge har ett stort rörelsebehov och behöver få ur sig lite energi innan han "har tid" att vara avslappnad och med mig till fullo. Han är en utmaning som jag sagt förut och det gillar jag.
Testade det nya bettet, ett pessoa...HAHA, nej aldrig... Ett två-delat vanligt tränsbett, och Helge trivdes jättebra med det. Jag är emot två-delade bett men Helge gillar dem så jag får väl släppa mina principer om att tre-delat är bäst =)
 
Vi var ute en timme och det var så härligt! -10, molnfri himmel och bra underlag.
 
Nu har vi lagat jättegod mat, jag har tagit reda på disken och nu slappar jag lite medan A pluggar. Senare blir det en film.
 
Jag i rida-när-det-är-kallt-och-mörkt-utstyrseln:
 
            
 
 
Helges rump där jag har sparat typ som ett ländtäcke med päls. Man ser knappt skarven och det är ju bra.
                                                                                                                                           
 
Mysigt med vintermörket så man kan tända ljus i hela lägenheten.
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0