Känslan.

Den där känslan när man gör en perfekt galoppfattning från skritt. Samlar upp skritten en aning, flyttar lite sidvärts, vrider höften en aning och gör en fattning. Hästen sätter sig riktigt ordentligt på bakbenen och skjuter ifrån med en kraft som är helt otrolig.
Den känslan hade jag på nästan varenda fattning idag. Det kanske låter lite corny men det är så speciellt när man utbildat hästen själv och den gör sånna framsteg. VI gör sånna framsteg. Även bakslag såklart, men ett steg bakåt, två steg fram, oftast.
 
Red mkt fokuserat och disiplinerat idag. Hade en plan med varenda steg vi tog. Övergångar mellan skritt och galopp. Väldigt många. Flyttade även lite sidvärts i galoppen. Lättare för vänster skänkel. Ska komma ihåg det.
Så försöker jag ändra min sits i traven. Dra bak axlarna, rak i ryggen UTAN att luta mig för mkt bakåt. Det är något otroligt många av oss hobbyryttare som lutar oss bakåt när vi sitter i trav på våra hästar. Jag gör det pga avsaknad av bålstyrka men nu försöker jag ändra och träna in en rakare sits där jag inte skjuter på hästen omedvetet med ett alltför vinklat bäcken.
Massa babbel.
 
Dagens +
Galoppfattningarna. Amazing
Även övergångarna från galopp till skritt eller halt var bra.
 
-
Ville inte vänta på min galoppsignal alltid utan ville iväg NU! Trippade och hade sig men fick vänta tills den där dryga jäveln på ryggen sa till.
Kan hända att två dagars ledighet för hästapållen tog ut sin rätt också. I söndags grejade vi med hö från 7,30 till 19,30 och igår hade han tappat en sko som blev påslagen idag.
 
Ett sånt där tråkigt bara-invecklade-hästsaker-inlägg men det här är väl en hästblogg egentligen, med lite inslag av oerhört viktiga vardagshändelser som jag anser att ni inte kan överleva utan.
 
 
 
 


Kommentarer
Maria

Kul att det går framåt! Tänk att det är så svårt att sitta upprätt utan att luta sig för mycket bakåt, men d sitter väl i bålstyrkan som du säger... Ett av höstens projekt för mig med:) Kramiz

2012-08-07 @ 22:23:27
URL: http://Lillymia.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0