Rutiner.

Så här på hösten ändras ju hästarnas rutiner en hel del från sommaren. Då gick de ute från 06,30 till ungefär 17, sen blev de ridna och fick komma in i boxen och äta efter det. Ca 19,30 när ridning och pyssel före och efter var klart.

Nu ser det ut ungefär såhär:

En vanlig vardag 1
15.00 - Jag kommer till stallet. Blötlägger lusern och går upp och packar hö sen mockar jag, byter vatten i hästarnas hinkar, gör ordning kraftfodret.
16.30 - Tar in hästarna.
17.00 - Rider i mörkret
18.30 - 19.00 Lindar ben och pysslar sen släpper in i boxen där hö och kraftfoder väntar.

Ridtiden är beräknad på EN häst.

En vanlig vardag 2
15.00 -  Jag kommer till stallet och blötlägger lusern samt packar en påse hö.
15. 10 - Tar in och rider en häst medan den andra får äta hö.
16.30 - 17.00 Tillbaka efter ridningen sen tar jag tag i mockning, packa resten av höet, byta vatten osv.
18.30 ca är jag klar.

Brukar inte rida båda hästarna varje dag. Dock har jag ganska ofta sällskap med mig till stallet som brukar följa och antingen rida en häst eller gå med en. Jättebra att man kan ut samtidigt =)

Helgerna är ju annorlunda förstås.

Om jag tar ut:
08.00 - Senast jag är i stallet. Ofta mycket tidigare.
Jag brukar rida en häst direkt på morgonen, medan de andra väntar kvar inne. De får mat tidigt, jag mockar medan första hästen smälter maten och sen ger jag mig iväg så fort det ljusnar skapligt.
Efter det släpper jag ut den ridna hästen och ponnyn och motionerar den andra. När jag är klar med det släpps även den ut och jag gör det sista i stallet innan jag åker hem.

Det är så hilma tråkigt att det blir mörkt så fort ute nu =( Ska väl dock vara glad att jag slutar så tidigt som 15 och inte senare. Det hade varit ännu värre. Har iaf köpt en riktig höjdar-pannlampa =) Jag som är så galet mörkrädd rider INTE ut i skogen i mörkret. Aldrig. Dessutom kan hästarna snubbla och trampa fel och det riskerar jag inte.

Bla,bla,bla.

Idag har jag gjort lite ärenden i stan så hästarna vilar. Har fixat det vanliga bara.
Mat har jag lagat också. Lax med kokt potatis och sås. Göttans! Tvättmaskinen snurrar på och nu väntar disken innan Ensam mamma söker. Haha, jag är en sucker för sånna serier =P





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0