Full rulle med häst och stallgöra.

HÄST
Så kan man väl beskriva dagen för det har inte varit något annat än häst so far.

Var i stallet tidigt (hade utsläpp och vaknade innan klockan och såg att solen sken så jag kunde inte somna om, älskar finväder!) och kom hem halv sex! Det är nog någotslags rekord men jag har hunnit med mycket också.

*Ridit två hästar.
*Följt till Orsa på träning med ytterligare en.
*Hämtat hö.
*Smörjt läder och plockat reda lite i stallet.


Nu när jag listade upp det såg det inte alls ut att ta så lång tid men träningen i Orsa tog tid, som det brukar göra när man åker iväg sådär. Tiden bara flyger förbi. Så var det lite försenat också pga trafik-kaoset i Orsa.

Höhämtningen gick dock smärtfritt. Lätta balar och bärhjälp så var det gjort på 20 min ungefär. Plus bilfärden då förstås.

Lite bilder från den underbara vårdagen (ja, det ÄR banne mig vår nu).









Ridningen idag har gått riktigt bra.

Helge blev lugn mycket fortare än igår, han gjorde några klockrena halter, lyssnade på allt jag gjorde och skummade ordentligt i munnen när vi var klara =)
Är så grymt sugen på att börja rida igång honom nu!



Grande red jag först längs vägen bort till skogen och vår plogade väg där. Guld värt att man får plogat i skogen! Sen vidare genom bebyggelsen och längs sjön en bit sen längs vägen hem igen. Man måste ju tyvärr rida längs vägen ganska mycket på vintern så det är skönt att ha åtminstone EN trafiksäker häst =)

Iaf så fick jag börja med att värma upp honom länge och väl som vanligt. Idag galopperade vi länge med lite tempoväxlingar som uppvärmning. Skrittade och lät honom återhämta sig ordentligt innan jag satte igång att sätta press på honom. Fick banka till honom några gånger innan han accepterade hjälperna tillräckligt men sen var han fin! Gjorde mycket övergångar och halter, red fram, tog tillbaka, fattningar osv. Lydnad helt enkelt, vilket han och de flesta hästar behöver massor av. Ska fortsätta med det imorn. Hoppas på samma fina väder då med!

Nä, ska hoppa in i duschen och sätta på en tvättmaskin (hehe nej, tvättmaskinen står inte i duschen och jag ska inte heller hoppa dit=) sen är kvällen vigd åt soffan.
Äntligen får jag slå ner arslet för idag!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0