Mitt stall.

Eller stallet där jag har mina hästar. Äger det inte själv även om jag gärna skulle vilja ha ett hus med stall på gården en vacker dag.
Det är fyra boxar varav en som är större där Helge bor. Mina två, ett holländskt sto och en b-ponny bor där tillsammans med tre stallkatter som hittats under en härbre och är därför ganska skygga. Inte mig emot, jag tycker katter är lite obehagliga.
Vi har en uppvärmd sadel/foderkammare med tvättmaskin (hur bra är inte det?! Inte så fräscht att tvätta hästutrustning bland sina vanliga kläder) varmvatten, täckeshängare, hyllor osv.
Man tömmer gödseln i ett "rum" i stallet men avskiljt med en tjock dörr. Det är även genom den dörren man tar sig upp på höskullen. Man behöver med andra ord inte gå ut och tömma skottkärran utan bara genom en dörr. Guld värt! Inte kul att gå ut i snöstorm eller regn och tömma.
Ca 200 meter från stallet ligger ridbanan. Den är mindre än 20*40 men inte mycket. Något djupt underlag så jag rider där mest efter regn då den stabiliserar sig. Bredvid banan finns en plan och fyrkantig äng där det går utmärkt att rida dressyr eller hoppa.
Vi har tre permanenta vinterhagar med franska elbandet som ger hästarna en rejäl känga om de går emot= Bra på vintern då deras täcken isolerar strömmen en aning. Gården har väldigt mycket betesmark så på sommaren är det aldrig några problem att bygga beteshagar. Har även en permanent sådan.
Skogen ligger bara 20 meter från stallet och där är det bara sandvägar åt alla håll man ser. Det finns oändligt med fina sandvägar och backar så hästarna får fina muskler och bra kondition "gratis". Man behöver liksom aldrig leta efter bra klätterbackar eller galoppsträckor. De finns överallt. Dessutom finns två fina tjärnar man kan bada med hästarna i.
Lite bilder!
Så. En bildbomb =)
Både jag och hästarna stortrvis! Framförallt nu på sommaren. På vintern blir det lite begränsat med ridvägar om man inte vill rida i trafiken eller ganska långt för att komma till bra vägar, men det är väl det enda minuset.


Kommentarer
Elin

Later som ett trevligt litet stall :)



En liten fraga om dina ridbyxor igen. Vad kopte du for stl, ar de normala i storlekarna och igen, var?



Tack tack

2011-07-16 @ 22:01:58
URL: http://missearlymorning.blogg.se/
Amanda

Vilket drömställe ! Fantastikt fina ridvägar... :)

2011-07-23 @ 21:14:41


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0