Vila på helgen?

GAH! Jag är helt slut! Har varit igång sen 7.30 och det är väl ingen sak egentligen men det var typ samma igår så nu är jag trött! Det blir semester att jobba imorn =)

Var i stallet strax efter halv åtta och var klar halv tolv. Då hade jag släppt ut hästar, borstat och gått med Helge, mockat mina boxar, spånat, bytt vatten, fixat kraftfodret, lindat upp lindor, sopat, packat hö och ridit Grande. 

Det sistnämnda gick förvånansvärt bra!
Blev ingen tur i skogen som planerat utan jag tyckte det passade bättre med dressyr på ängen.
Skrittade fram och värmde sen upp med galopp på rakt spår i lätt sits. Att galoppera innan traven passar Grande utmärkt då han måste få köra igång bakdelen ordentligt, driva på och få under sig bakbenen.
Väl uppvärmda (jag hade för mycket kläder i vanlig ordning, men så frös jag inte heller!) började jag lägga in stora volter i galopp med avbrott till trav, rida fram, göra halvhalt och fatta galopp igen. Det bästa sättet att stärka galoppen är ju fattningarna. Om man får till dem bra och väl "under sig". Han kändes så mjuk, fin och lydig att jag vågade mig på att göra byten på rakt spår. Han var lite för stark men vi lyckades med några riktigt bra och det är jag hemskt nöjd med. Att byta galopp på rakt spår tycker iaf inte jag är det lättaste. Avslutade med att trava stora serpentinbågar och länga ut tygeln en bit.


Efter stallet åkte hem, slängde i mig lite frukost, tog kamerorna och åkte vidare mot Tomteland och fotade häst och släd-ekipage. Nån slags reklamgrej. Ska ta mig en titt på korten ikväll och se om det blev nå bra. Var så kallt så jag kunde inte riktigt titta igenom bilderna på plats.

Nu ska jag ta igen mig en sekund sen förbi stallet igen.




Längtar tillbaka till sommaren och Lysekil...




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0