Jul-afton, dagen och annandagen.

Har haft en underbar jul med allt vad det innebär.

Firade med familjen, farfar, moster, kusiner och vänner till familjen. Det var riktigt mysigt med massa mat, eld i öppenspisen, trevligt sällskap och en massa julklappar, såklart. Jag är superglad för mina klappar, fick precis vad jag ville ha.

Juldagen började jag med en sovmorgon, en god frukost bestående av left overs från dagen innan och sen tog jag tag i stallet.
Red ett dressyrpass i snön på Grande och han har nog aldrig varit så pigg! Jag skrattade så jag nästan ramlade av när han trippade runt på tå och vägrade skritta. Dock kunde jag använda energin till något bra när jag red. Red galoppövningar med piruett-tänk. Kort, samlad galopp, på bakbenen och ganska tvära korta vändningar. Gjorde några byten och förvänd galopp också men han var så stark för dagen så jag blev inte riktigt nöjd. Grande är ganska pigg på att springa iväg i bytena. Travade några ökningar och åttor som kändes bra. Avslutade med att trava på med långa steg och lång, låg hals på pålle. Godkänt pass och kul att han var så förbannat laddad och pigg!

Helge tog jag en kort promenad med på en kvart. Han kunde inte heller skritta. Det skulle bitas i grimskaftet sen travas iväg för att sedan bli stoppad av mig, backa två steg, släppa grimskaftet och skritta. Sen började det om från början och slutade inte förän vi var tillbaka i stallet. Odåga =) Jag har en del att göra när/om han ska sättas igång igen.

När stallet var klart var det bara att åka hem ta en dusch och iväg på 3 rätters som tjejerna fixat och förfesta inför parkenbesök.
Parken var väl sådär. Skandal att brandlarmet gick TVÅ gånger på en kväll pga rökmaskinen på scen. Första gången fick alla gå ut och stå och frysa 20 min innan det var lugnt igen. Andra gången hände det halv två så då gav jag upp, hämtade ut jackan och väntade tills partyprinsessorna skakat klart sina lurviga.

Efterfest blev det hos Anna med koka, sallad från middagen och fan vet allt. Tillslut kom vi hem till Sara och kunde få gå och sova. Somnade runt 04,30 och 07,00 ringde klockan vilket inte var så kul, alls.

Tog ut hästarna, mockade, märkte att jag räknat fel när jag packat höpåsarna dagen innan och fick packa 16 st. Inte heller jättekul när man knappt somnat innan klockan ringde och var trött som tusan.
Blev iaf tillslut klar, tog en välbehövlig dusch, håret såg ut som jag vet inte vad, och styrde kosan mot Bollnäs.

Här är det så mycket snö så det går inte att förklara. Har nog faktiskt ALDRIG sett så här mycket snö. Det är säkert 3 ggr så mycket som hemma och hade jag inte haft fyrhjulsdriven bil idag hade jag inte kommit fram.
Och btw så älskar jag min bil! Den är så jävla bra i sånna här lägen. Varken Forden, Volvon eller Seaten hade kommit fram hit. Vägarna hinner inte bli plogade, snön vräker ner och bilar med mera är helt översnöade.

Hade lilla Julafton med älsket nyss och fick Bruceboxen som jag så gärna ville ha! Sett en av dvd:erna och jag är om möjligt ännu mer såld på The Boss.

Imorn blir det en sväng på mellandagsrean. Fick pengar i julklapp men ska försöka använda dem till hö, hovslagare och annat dyrt jag har ett betala.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0