Lördag 100828

Började dagen med att tvinga mig upp ur sängen halv 6. Åkte och jobbade 6 timmar sen förbi hemma och äta sen stallet.
Började med att fixa stallet. Sara och hennes dotter kom förbi och de mockade åt Grande, fast hon inte ens skulle rida honom. Jättesnällt! Spec med tanke på hur ont jag har i armbågarna idag (gnällbloggen!!).
Helge red jag på ängen i bara skritt. Dock jobbade vi på ordentligt med serpentiner, åttvolter, slalom och fram/bakdelsvändningar. I början stretades det lite men sen följde han mina tygeltag och sidförande skänkel jättebra. Han är lite svårsvängd, vilket även både Jessica och Annika tycker, så lite övningar som går ut på att han följer tygeltagen utan att bita emot eller utan att han skjuter in innerbog behövs!
Bakdelsvändningarna gick hur bra som helst medan framdels var lite traggligt. Vi fick göra det enkelt och gå på en liten volt och flytta för baken utåt. När jag red åttvolterna fokuserade jag mest på att han skulle gå kvar i formen när vi bytte varv. Vid vissa varvbyten gjorde jag även halt för att få honom lyhörd och försöka ha honom kvar i halterna också.
Jag red slalom runt några buskar/grästuvor jag kollat ut, gjorde en bak eller framdelsvändning runt sista "konen" och samma tillbaka plus vändning åt andra hållet. På slutet gjorde jag några skänkelvikningar också som gick helt okej.
Imorn blir det ju markarbete med bommar så jag tyckte det passade med lugnt arbete på gräs idag.
Ridbanan i bakgrunden.
Ska ta en dusch sen bär det av till lillasysters 20årsfest!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0