Ett markarbetspass med Helge.

Så här på höstkanten är ridbanan på gården helt okej att rida på. Den blir lätt så djup så jag vill inte rida där på sommaren och det går inte att rida på hela nu heller tyvärr då ena halvan är för djup hela tiden.
Jag red Helge där idag och travade över bommar samt tränade galoppfattningar.
Jag började med att trava honom på stora volter och åttvolter för att värma upp och få honom mjuk sen travade jag bommarna. Han var lite fumlig först, och jag la mig i och tog i honom för mycket i början men sen fixade han det ganska bra själv. Vi behöver dock träna mer på det. Det är ju väldigt nyttigt med bommar. Jag red över bommar både på marken och höjda på en sida. Han hade bra "häng" i steget när han väl tog serien sakta och lugnt.
Sen la jag in galoppfattningar i samma övning. Red på en volt, fast med raka "långsidor" där bommarna låg, så travade jag över dem, red rakt några steg, fattade galopp i svängen galopperade förbi nästa långsida och saktade av i svängen och travade över bommarna igen. I båda varven. När det kändes bra travade jag honom och han blev faktiskt lite lång och låg precis på slutet. Bra va Jessica? =P
Överlag kändes han riktigt fin och han är alltid så rolig att rida!



Ser att min sits ser ganska okej ut. Förutom händer och armar då.
Ska tänka på armarna intill kroppen, rätt ställning på händerna och ha dem framför mig.
Oj, nu är det visst dags att sova!


Kommentarer
Jessica

Det är bra Susanna, rätta takter!! =)



Ses på torsdag!

2010-08-24 @ 15:58:03
URL: http://dromdansaren.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0