Fredagkväll

Så. Nu har jag tid att skriva lite.
Träningen igår gick super. Eller de gör ju inget avancerat precis utan bara fokuserar på att Helge ska följa tygeltag, ta skänkeln och ta stöd på tygeln. Det är mest sånt för tillfället. Jag red fram honom innan och shit vilken galopp vi fick till! Jag satt i traven på en stor volt, fattade galopp, Helge gick kvar i form och galopperade SAMLAT. Han bar sig själv och höll en lugn, stadig och taktfast galopp utan att öka alls. Det var en underbar känsla att få rida i RIKTIG galopp på honom. Inte bara rakt fram ute i lite för högt tempo. Han var jätteduktig och tydligen starkare än jag trott. Andra varvet var inte lika bra men det är både hans och mitt svåra varv så det får vi träna på. Det finns mycket att träna på och jag längtar tills ridbanan har tinat fram så man slipper åka till ridhus hela tiden.
Man kan inte tro att det är sant när han är så fin nu när man tittar på bilderna från efter operationen.
Det lilla ärret, som inte syns alls längre.
Det är ganska precis två år sedan han blev opererad nu. Ett år sedan jag började skritta korta stunder på honom och nu det här.
Jag är stolt över min tappra häst.

Idag skrittade jag honom 20 min i skogen på hackamore. Första gången jag använt det på honom men det funkade bra. Imorgon ska jag och Stina rida ut en sväng på Helge och Grande och på söndag blir det hoppning för båda två. Bara pluttbäbis hoppning men man ska väl börja nånstans. Helge har hoppat en enda gång med mig som ägare och aldrig efter operationen så det ska bli intressant. Han löshoppar ju bra åtminstone. Marie-Louise är testpilot och jag vet att hon kommer göra ett bra jobb. Grande ska få agera duktig-hopphäst-förebild och springa före med Stina. Ska försöka filma.
Apropå hoppning så var vi iväg med Mon Amie och löshoppade tidigare ikväll. Nu har hon hoppat 130 så det finns inga ursäkter för att inte åka på 3årstest längre ;)


Kommentarer
Matilda

hihi EXAKT så kände jag också när jag såg dem!

2010-04-09 @ 22:56:58
URL: http://showjumper.blogg.se/
Matilda

Jag gillar din häst! Den rör sig trevligt. :D

2010-04-09 @ 22:59:30
URL: http://showjumper.blogg.se/
Louise - Från flygplan till hästrygg ToR

Vilken trevlig individ !



Tack för din kommentar! Det där när snön släpper är en magisk känsla faktiskt. Har dock haft turen och varit snöfri i ett par veckor nu ! :)¨



Tack det samma måste jag säga när jag läser om eran historia!

2010-04-09 @ 23:54:44
URL: http://formone.blogg.se/
Hoppbloggen

Han såg riktigt trevlig ut!

- När det kommer mer muskler och ork kommer han vara ruskigt häftig!



SV;Ja det var verkligen en ny upplevelse! Men man ska väl aldrig sluta förvånas antar jag. Känner mig bra idag så ska prova rida imorgon ordentligt är planen, har inte riktigt vågat när jag haft dålig balans och illamåendet funnits kvar. Riktigt roliga faktiskt, nyttigt och gav bra resultat!

2010-04-10 @ 01:03:37
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0