Hästpresentation!

Har ju lovat en presentation av hästarna och här kommer en av dem.


Grande
Grande var min första egna häst. Han gick på ridskolan i Orsa där jag red och var en ganska tråkig, sur och slö häst. Vilket ju är helt förståeligt. Springa runt, runt i ett ridhus varje dag med mer eller mindre värdelösa ryttare på ryggen gör väl ingen häst överlycklig.
Iallafall så fick jag rida ut Grande ibland när han inte skulle gå lektion och då levde han upp och blev en helt annan häst. Han var pigg, glad och vacker!
Jag började även hoppträna honom en gång i veckan och både jag och han älskade det! Tillslut bestämde jag att jag ville köpa honom. Jag skulle köpa honom och tjatade på ridskolechefen tills jag fick det.
Utan stallplats köpte jag honom den 13 juni och tog hem honom till en kompis på bete. Han gick ute dygnet runt till september och levde livet. Han var lycklig och förvandlades från tråkig ridskolehäst till en underbar häst som var pigg och nyfiken (ibland livrädd) på allt.
Hösten efter flyttade vi tillbaka till ridklubben men som privathäst. Vi tränade hoppning och klättrade uppåt i höjderna. Banor på 130 var inga problem och vi tränade dressyr regelbundet. Den vintern blev Grande halt och jag tog honom till Rättvik och kollade honom. Han hade fått en överansträngning i en sena och veterinären sa även att han hade lindrig hovbroskförbening. Då bestämde jag mig för att sluta hoppa.
På våren hittade jag ett nytt stall i Bonäs som vi flyttade till. Grande fick tre månaders vila så senan skulle läka sen satte jag igång honom väldigt lugnt och försiktigt.
Han fick bli skogsmulle och dressyrhäst och både jag och han var nöjd med det i flera år.
Men jag kom till en punkt då jag började fundera... Jag skulle inte utvecklas av att bara lalla runt i skogen och rida lite dressyr då och då. Jag gjorde dock inget åt saken. Jag skulle inte ha en till häst. Det fanns inte ens i tanken.
Det var innan jag såg annonsen på Helge. Presentation om honom kommer senare.
Nu letar jag iaf fodervärd till Grande. Jag hinner inte riktigt med båda hästarna så han är värd någon som kan ta hand om honom varje dag och pyssla med honom ordentligt. Får se om jag hittar någon som är tillräckligt duktig och seriös för han ska bara ha det bästa, annars har jag honom själv.


Kommentarer
Åsa

Sv: Haha eller hur! Ibland undrar man hur det står till i det lilla hjärnkontoret ;)

2010-04-10 @ 23:24:42
URL: http://hasteriet.blogg.se/
Gabriella - Lycka kan visst köpas för pengar

Trevliga hästar :)

Kika gärna i min blogg

Kram

2010-04-14 @ 20:57:18
URL: http://asterix.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0