En tur till veterinären.

Det var ingen jättefara med Helge, tack och lov. Vet inte vad jag hade gjort om han blivit dålig igen.
Iaf så åkte jag till jobbet och jobbade en timme i morse sen ringde jag en som jobbar på kliniken så hon fixade en tid till Helge direkt idag. Stina följde mig så åkte vi till Borlänge. Väl där var Helge något bättre än igår och imorse och gick ganska skapligt. Jag tog av zinkabandet och det gillades icke! Han var jättearg och viftade med benet för fullt så han hade/har nog rejält ont stackarn. Iaf så såg de ju direkt att han var jättehalt så det blev röntgen. Han fick lugnande och de tog tre bilder som visade att inget skelett var skadat (puh!). Sen var det dags för ultraljud och de lyckades tillslut raka benet på Helge, efter stora protester och mer lugnande. På ultraljudet syntes att det var rejält svullet och mycket vävnad som inte skulle vara där men inget annat. Alla senor (som syntes, det var något som inte syntes pga svullnaden) var hela och fina.
Veterinären tror att antingen är det en rejäl vrickning eller en infektion som uppkommit av en sticka eller något annat som kommit in.
Hur som helst har han jävligt ont och ska gå i sjukhage 2 veckor, få penicillin (i spruta) och antiinflammatoriskt, men det verkar inte vara någon större fara med min lilla glashäst.


Kommentarer
Jessica

Nej, vad tråkigt att han blivit dålig! Nu när ni började komma igång så bra! Men skönt ändå att det inte verkade vara något allvarligt...



Kram kram och krya på Helgehästen!

2010-04-12 @ 21:51:50
URL: http://dromdansaren.blogg.se/
Emma

Vad skönt att det inte var ngt allvarligare. Känns som att du & Helge har varit med om tillräckligt! Trist bara med ett avbrott nu när ni verkar ha kommit igång så pass... Men ni är nog snart på G igen. :)

2010-04-13 @ 10:05:50
URL: http://spirans.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0