Pigg igen.

Börjar piggna till igen. Eller det gjorde jag redan igår. Kunde inte hålla mig från att rida ett riktigt pass på Helge heller hihi. Han var jättefin i allt utom vänster galopp där han blir stark i hela vänstersidan pga att han inte accepterar vänsterskänkeln. Fick sakta av till skritt och rida öppnor där han verkligen fick flytta för skänkeln och sedan ny fattning där han skulle vara rak och inte tappa stödet på yttertygeln. Gick bättre och bättre och de två sista fattningarna var toppenbra. TIll höger kan jag bara sitta och finlira, där har han blivit ganska stark nu, fast på det bra sättet =)
 
Travade länge hemåt med lite högre tempo än vanligt och han gick kvar fint i formen. Han brukar försöka krypa ur formen för att han inte orkar men igår hade han nästan inga sånna tendenser alls.
Idag fick Helge skritta ut så hade jag Grande med som handhäst. Skrittade runt i skogen i typ mellanskritt med fint stöd på tyglarna. Om jag skrittar ut och rider är det arbete som gäller. Är det bara vila och mys går jag bredvid. Skönt för dem att slippa något på ryggen ibland utan att för den sakens skull bara stå i hagen.
 
Imorgon kommer min hovslagare Martina ut och rider med mig. Perfekt att ens hovslagare (och kompis) även får se hästarna röra sig under ryttare ibland.
Jag har så bra folk runt hästarna. Världens bästa hovslagare, duktiga massörer och kiropraktorer samt veterinärer som känner Helge utan och innan som jag bara kan slänga iväg ett sms till om jag behöver hjälp. Eller ringa för all del. Hur häftigt är det egentligen att jag får ringa John (som opererade Helge) när jag vill?Jag har hans hem-nr liksom. En av världens abslout bästa veterinärer som mina hemveterinärer går på föreläsningar för när han är i Sverige. Coolt. Det har jag lilla knaspellen Helge att "tacka" för =P
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0