En härlig söndag.

Lite ridbilder på Helge. Det var längesen! Iaf aktuella =)














Helge skrittade jag bara runt i en halvtimme ca och han var spänd som en fiolsträng först men lugnade sig efter ett tag. Hade rätt bra stöd på bettet och han kändes fin.





Grande red jag i alla gångarter på samma ställe men det är inte ens värt att kommentera, så dåligt gick det.

Annars har vi städat här hemma idag, gjort lite ärenden och avslutade dagen med kinamat så vi höll på att spricka =) GÖTT!

Fredag.

Äntligen är det helg igen. Veckorna går fort även om det känns sjukt länge tills våren är här. Längtar!
Spec nu när det är 15 grader i lägenheten. Mora Strand kan dra åt helvete. Jättemycket!

Efter jobbet idag gick jag på stan en sväng och hittade klänningen i mitt liv. Klänningen med stort K. Herrejevvlar va snygg den va! Lite western-stuk, rutig halv ärm och puffiga volanger. Låter inte alls spec snyggt nu när jag skriver det men kanske slänger in en bild på den sen. I love it!

Var in på systemet och fick med mig några cider hem ifall jag ska ut på parken imorn. Får seee... Jag är alltid på partyhumör i början av veckan sen går det sakta men säkert över till helgen =)

Har fixat stallet och ätit lite precis. Blir en svullarkväll med godis framför tv:n ikväll kan jag lova. Imorn har jag massor att göra i stallet. Bla ut med mina bästa.


Grande är en ligg-sovande häst och hans tä...

foto1307 (MMS)

Grande är en ligg-sovande häst och hans täcke är alltid fullt med spån. Skulle vilja ha ett täcke med fleece inuti och glansig utsida som aubiouse brukar ha. Är riktigt shoppingsugen! Schabrak är roligast, helt klart. Skulle vilja ha ett riktigt snyggt dressyrträns också och kanske ett par vita dressyrskydd. Bla bla bla. Red Helge en liten sväng idag. Fick ganska bra stöd på bettet men han behöver ta lite mer avspända steg i skritten och inte bara slänga fram benen som han gör nu :) Känner mig lite seg så Grande fick vila så tar jag honom imorn. Helgens planer för hästarna är att rida båda båda dagarna. Skritt rakt fram med Helge och ut ordentligt med Grande.

Vad kallt det blev helt plötsligt! Höll på...

foto1306 (MMS)

Vad kallt det blev helt plötsligt! Höll på att frysa ihjäl när jag tog in hästarna för någon timme sen. Tråkigt, jag som vill ha vår nu. Jag har kommit in i en stall svacka. Allt som jag gör med hästarna är jättekul och mysigt men just stallgörat är jag så trött på. Det är riktigt jobbigt. Är väl bara att hålla käft och jobba på. Det är ju ingen som tvingat mig köpa hästar ;) Dock skulle en medryttare sitta fint. Fint som Fan :)

Ridning, städning, gymning, slappning.

Uppe med tuppen. Eller nåt. Släpade mig ur sängen i morse iaf och åkte till stallet och tog ut hästar, red och fixade stall.

Började rida Helge. Blev en liten skrittvända på 20-25 minuter. Han var snäll och lugn från början till slut.
Han tar ganska bra stöd på tygeln men man måste hjälpa till med skänklarna för att hålla honom rak.

Grande red jag ut genom byn och fick fotosällskap med mig =)









Han var stark, pigg och lyssnade inte alls i början men fick lite ordning på honom på slutet iaf.

Har precis ätit lite pasta carbonara och ska städa lite innan det är dags för gymmet!

Lördag.

Har spenderat största delen av dagen idag på en skoter. Norra Garberg åktes det till. Stannade och försökte fota lite men eftersom det kräksnöade det blev det rätt värdelösa kort.


Hann hem och byta kläder sen blev det afterSki (afterskoter =) i Grönklitt där grabbarna spelade. De var superbra ikväll! Riktigt kul att se dem.

Hästarna har vilat idag men imorn ska jag rida båda två.

Kan era hästar stå still på gången? Eller ...

foto1302 (MMS)

Kan era hästar stå still på gången? Eller stå kvar i boxen med dörren öppen? För mig är det viktigt. Inte att andras hästar står still men mina egna. Det är behändligt att kunna gå i från och hämta något man glömt osv. Sen ska man ju inte lita blint på att de står kvar i alla lägen så klart. Jag har dem inte lösa med öppen stalldörr tex. Det går jättebra att göra ordning båda mina hästar helt lösa i gången, däremot är det inte alltid resten av uppfostrandet går lika bra ;)

Ännu en vanlig dag.

Helge är back on track! Eller ja, han är inte frisk än men han går att rida på utan att tro att man ska ramla av var femte meter och han är avspänd och lugn = Avspänd och lugn matte. Red honom 30 min igår utan ett enda bus eller "utbrott".

Tänkte rida Grande idag. Hade sadlat honom och allt sen blev det en liten miss i kommunikationen så det blev inget ändå. Får se vem av dem som får ut imorn. Gillar inte riktigt att det blir så mycket vila på Grande. Han är gammal och behöver röras på mer. Ska nog lägga ut annons på medryttare igen då det bara är en hos honom högst 2 ggr månad vilket inte räcker (rider ju honom själv också såklart).

Längtar till ljus och värme då allt med hästarna blir roligare. Hur som helst så är det jättekul att Helge iaf får skrittas!

Jobbar varje dag som vanligt sen stallet på eftermiddagarna. Ska bli skönt med helg snart så man får göra något annat. Hästarna blir det ju förstås även på helgen =)


All I´m running for.

Skidor 1,2 mil idag.
Hästarna vilar. Imorn blir båda ridna.
Nu: Tacos!




Bästa låten nu!


Gissa vad jag gjorde igår? :) Jag skulle e...

foto1289 (MMS)

Gissa vad jag gjorde igår? :) Jag skulle egentligen tömkört ett bra tag till innan jag tänkte sitta upp men jag kunde inte hålla mig. Han var spänd i början och bockade lite men lugnade sig efter några minuter. Det underbart att sitta på hans rygg igen efter nästan 3 månader. Nu är tanken att jag ska gå med honom eller tömköra 3 gånger i veckan och rida 2. Längtar tills snön smälter så det går att kolla honom ordentligt.

2010

Känns som alla gör en sån "2010 gjorde jag, bla bla bla" så jag ska väl inte vara sämre.  Även om jag knappt kommer ihåg vad jag åt till frukost imorse så ska jag försöka tänka tillbaka på året och se om det hände något värt att skriva om.

Lika bra att kolla arkivet.

2010:

Vi njöt av en härlig vår och åkte till Sälen på Skirocken.








Hästarna var bra igång.









Vi besökte Rättviksmarknad och vräkte i oss langos.



Hästarna släpptes på gräs.




Var ut på krogen.



Jag och Andreas åkte till Sthlm och såg ACDC. Ett av de band jag verkligen velat se en längre tid. Det var riktigt coolt och jag skulle gärna se dem igen. Blir det så tror jag bestämt att vi stannar kvar över natten för vi åkte hem när spelningen var slut och det var något av de jobbigaste (och farligaste) vi gjort.
Myste i sommarstugan.
Firade midsommar.


Badade massor hos moster.



Var med Marie-Louise på några tävlingar.



Marie-Louise följde med mig och galopptränade hästarna en hel del.


Jessica hjälpte mig med dressyren på Helge.





Jag kämpade på med dressyren själv också.


Vi hade personalfest med jobbet och Andreas band spelade.



Vi paddlade kanot.



M-L hoppade Helge.

Vi åkte på husbilssemester genom Sverige.
Westernridning i Karlstad...



Bad i Vänern...



Shopping på Junkyards lager i Trollhättan...



Och massor av mys i Lysekil!



Vi var på Liseberg.




M-L fortsatte hoppa Helge och det gick riktigt bra. Stora framsteg varje gång.



Hade en riktigt härlig sommar med hästarna. Helge gick bättre och bättre.



Köpte en gitarr till älskling i present.



Jessica tränade med regelbundet med Helge.




Även M-L



Medan jag mest badade ;)


Grande vågade jag mig på att hoppa själv.


Helges sommar var fylld av aktivitet.

Men även vila och lugn och ro.




Vi gick på 80-tals fest.



Fotade bröllop åt en vän som gifte sig i hemlighet.



Tog mod till mig och var med på hoppkurs med Helge.


Köpte mig en ny bil.

Och sålde den gamla.


Vandrade i skogen med älsket.



Hittade en hund.

Myste mycket med vår egen.

Helge blev halt och kollades på klinik.




Red Grande mer då Helge fick vila.



Helge blev sparkad av ovanstående.



Fryst ihjäl lite varje gång jag ridit i kylan.


Hästarna fick en julklapp de älskar av lillasyster.


Jag åkte en del skoter.


Firade nyår med tjejerna och respektive i stugan i Blecket.




Puh! Det var en del som hunnits med ändå. Hoppas detta år blir minst lika bra =)

Min dag än så länge.

Idag var det meningen att jag skulle fota lite skoteråkning men eftersom det REGNAR ute så blir det inget med det. Varken jag eller kameran har någon lust att bli sjöblöta och frysa ihjäl på nån myr med blötsnö upp till midjan.
Nej tack!

Istället så ska det tränas på gymmet och den här gången ska jag vara halvdöd när jag kommer hem. De senaste två gångerna har det varit lite småslött pga huvudvärk bla. Jag har kommit till det stadiet att jag knappt får träningsvärk längre ( det blir tydligen så när jag kommit igång med träningen, tråkigt!) så det är inte lika kul att träna =P Man vill ju att det ska kännas!

Klev upp halv åtta i morse och for till stallet. Hästarna är ute, boxarna är mockade, hö är packat, vatten bytt och utkört till hagarna (min bil är underbar när det ligger 1 dm tung och jobbig snö på marken). 

Skönt att ha det klart!


Två tredjedelar av mina pojkar.

torsdag

Har tömkört Helge både idag och igår och han är PiiiGG! Han får bara skritta rakt fram men hade nog gärna dragit en repa med mig släpandes bakom om han fick bestämma.
En medryttare har ridit Grande idag och jag har gymmat. Dock bara en kortis för jag har sån jävla huvudvärk... Har ont i nacken så det kommer väl därifrån. En varm dusch och krypa ner i sängen med en vetekudde skulle nog behövas.


Den lyckan var kort. Man ska väl aldrig ro...

foto1267 (MMS)

Den lyckan var kort. Man ska väl aldrig ropa hej.. Sitter på en hösäck i stallet och vaktar kolikhäst. Stallägaren ringde och sa att Helge låg helt utslagen i boxen så det var bara att klä på sig och åka. Hon hade gått med honom och han hade bajsat när jag kom. Fint tandkött, han hade både ätit och druckit men tittade sig åt magen och var uppenbart irriterad. Nu äter han lite hö och verkar lugn. Ska snart hem och sova några timmar sen hit igen och kolla. Det är väl Fan också att det jämt ska vara nåt.

Återbesök

Det var jag och Helge på idag.

Orsaken, en hovbensinflammation som gjorde honom 2 grader halt på böjt spår i vänster varv.
Efter vila i 6 veckor skulle vi tillbaka. Blev 8 veckor då jul och nyår kom ivägen och eftersom det inte var brådskande att kolla så blev det så.

Iaf så skulle vi longera Helge utanför kliniken men fick gå till ridhuset ist pga att det var för halt (han har pg-beslag vilka inte har lika bra broddar som vanliga skor). I ridhuset kunde man knappt se nån hälta alls, kanske liiiiite lite enligt Nino men han var bättre. Dock måste man se honom på hårt underlag innan han vill lova att jag får sätta igång honom och det är klart att det ska vara så. Så han får fortsätta ta det lugnt tills gruset är framme helt enkelt, kan bli en månad eller två, kanske tre men jag fick börja promenera honom 30-45 minuter nu och även skritta uppsuttet (eeehh blir nog tömkörning en månad först =P)! Så det känns super att han inte är sämre utan lite bättre och att jag nu får börja röra på honom så han slipper ha så himla tråkigt och slipper jävlas med Grande 24/7 =)

Grande var inte spec brydd att vi skulle åka. Passade på att rulla sig utan att Helge skulle springa på honom och busa.




Helge nästan klar för avfärd.




Nyfiken? Nähää? =)




Det gick bättre än jag trodde så nu kan jag pusta ut en månad till...eller två...eller tre.

Stort tack till mamma som var med och hjälpte till!! Tack!
Hon verkar inte ens fullkomligt livrädd för hästarna längre. Kanske dags för en ridtur snart? =P

Har även hunnit gymma en timme, tankat bilen och ska nu äta goood tacopaj som älsklingen lagat åt mig.
Han är guld!

Söndag

Och så var helgen slut. Även fast jag varit ledig också torsdag och fredag så gick denna helg lika fort som alla andra =(

Imorse fick vi iaf sovmorgon. Båda två för engångsskull och gick inte upp förän tio. Underbart!
Blev en god frukost sen gymmet i nästan två timmar. Känns riktigt bra med träningen nu, jag orkar mer än när jag började och det är väl iaf ett bra tecken ;)
Fokus på mage och armar idag. Körde mycket ben också så jag har nog träningsvärk överallt imorn, hoppas jag.

Hann hem och äta en smörgås sen tvingade jag med mig älskling till stallet så fixade vi det sen tog han lite kort på mig och hästarna.




Nu hoppas jag söndagslugnet ska infinna sig och det blir inte mer gjort än mat, disk och en dusch ikväll.

Ridit Grande med Stina och M idag. Grande ...

foto1235 (MMS)

Ridit Grande med Stina och M idag. Grande var skitfin sista 5 minuterna :) Bättre än inget! Annars har jag varit på afterski och nu är jag och Linda hos Sara och Krille och spelar kort och spiller ut vin. Har ont i huvudet så jag vill hem och sova snart :(

Tolkat.

Vilken härlig dag det har varit idag.

Började med att släppa ut och mata hästarna sen tog jag tag i mockning och fix i stallet. Efter någon timme kom älsklingen och så tog vi Grande och stack ut och tolkade. Grymt kul! Grande är super som tolkhäst. Inte alls rädd och han verkar tycka det är kul att slippa krumilura utan bara springa och busa. A hade också kul och jag med =)

Kul att man kan ut tillsammans med hästarna.







Lite senare for vi in på stan, tog en pizza och gick och kikade lite i affärer. Hittade ett par träningsbyxor på Intersport och så köpte älskling en jättejättemysig stor, gosig kofta till mig <3

Hittade även en supersnygg jacka från Nike och en från Adidas för havla priset som jag var väldigt sugen på men INTE köpte ( efter mycket tillrätta-prat från pojkvän). Dock behöver jag verkligen ingen jacka men ni vet väl vad ordet REA gör med tjejer =)

Han köpte en Adidasjacka som var skitsnygg och även den för halvapriset. Ett riktigt kap eftersom han gått och kikat på just en sån jacka ett bra tag.

Jag har även shoppat lite hästsaker, fast det var några dagar sen.
Eftersom Helge biter och drar i Grandes grimma så köpte jag en ny sån, samt boots. Det är det som mest går åt i stallet. Grimmor och boots. 3 trasiga grimmor på tiden Helge har vilat. Marodör. Det har blivit lite bättre sen de fick Jolly bollen iaf.



En riktig skitunge är vad han är. Hoppas jag får många fler roliga år med honom även om det ser mörkt ut ;(




A är och repar inför afterskin imorn med sitt band och jag ska fixa lite här hemma och kanske se hur nykomlingarna i Let´s dance klarar sig. Jag vill också träna så där mycket som dom gör! Tänk om man hade tid och råd med det! Den här veckan blir det iaf 3 gympass och ett på skidor tillsammans med Sara i morgonbitti.







Jag är ledig idag och börjar inte förän på...

foto1221 (MMS)

Jag är ledig idag och börjar inte förän på måndag igen. Skönt! Dagen idag har dock gått i ett. Ingen rast och ingen vila. Tog ut hästarna, fixade stallet och tömkörde Grande. Det hade snöat så mycket att jag körde ut vatten till hagarna med bilen. Sånna här dagar är jag extra glad över min stora, starka, fyrhjulsdrivna bil. Love it! Den tar sig fram tammeFan överallt den rackarn :) Tömkörningen gick bra. Grande har jämt lite hyss för sig när man tömkör så han sprang av sig lite i början sen fick han jobba i trav i djupsnö och inspänd. Det blev inte så länge pga snön men han jobbade på helt okej och fick lyfta på benen rejält. Innersidan var han lite trög att följa i båda varven men annars inget större fel. Hann precis slänga i mig lite mat sen åkte jag och hämtade hö och tränade på gymmet 1.5 timme. Mage i vanlig ordning och mycket armar. Axlar, skuldror och rygg blev det också. Men ingen kondition. Det är tråkigt :) Får bli skidor nästa vecka, kanske i helgen tom om näsan kan sluta rinna. Iaf så direkt efter gym blev det en snabbdusch sen iväg igen till moster och kusiner på middag. Lyx! Helge fick vila och han är sååå less på det. Ska gå en sväng med honom imorn och på tisdag blir det dommedags-återbesök :( Magkänslan är inte bra alls. Resten av helgen har jag inte så storslagna planer för. Hästarna, se älsklingen spela på afterski och sen får vi se. Så lugnt som möjligt hoppas jag efter alla dessa helger som varit.

.....

Jag behöver dig.....






....fattar du inte det....

Var i stallet mellan 8 och nästan 13 idag....

foto1212 (MMS)

Var i stallet mellan 8 och nästan 13 idag. Tog ut hästar, ut med hö + vatten, tömkört, ridit, mockat och packat en massa hö. Helge blev som syntes tömkörd. Värmde upp med lite pulsa i snön sen gick jag till stallplan för att se om han var halt fortfarande. Vilket han såklart var! Jag hatar det här av hela mitt hjärta! Jag har lagt ner sexsiffrigt med pengar, sjukt mycket tid, tålamod och tårar. Jag var less på att han alltid är trasig redan för länge längesen. Den gången kommer han inte bli bra, jag vet det. Han har fått massa medicin och vila men det hjälper tydligen inte. Det är slut nu, jag känner det på mig och jag känner bara att allt kan dra åt Helvete. Jag ska aldrig mer köpa en till häst! Grande får promenadridas så länge det går sen slutar jag med hästar...

Hejsan hoppsan nu vare 2011!

Nu känns det som att jag blivit överkörd av ett tåg igen. Fast inte pga jag varit full igår eller så, jag är bara så galet trött! Ska bli något överdjävulskt skönt att bara ha en hemmakväll ikväll! 

Nyåret firades genom att dra på sig långbrallan, täckbyxor, mössa och åka till Blecket där 3 rätters, sällskapsspel och en massa tok väntade.
Jag tog en nykter nyårsafton. Är lite smått förkyld och har varit "ute i svängen" tre helger på rad så det fick räcka. Herregud så mycket är jag knappt ut på ett år i vanliga fall =)

Innan vi drog upp på skogen så tog jag en lååång sovmorgon och sen fixade stallet. Har känt mig så pass risig att jag inte orkat rida men imorn blir det nog en sväng iaf. Åtminstone tömkörning.
Hästarna har dock roat sig ändå med sin Jolly Ball i hagen.

Idag tog vi en tur till Bösjön och skulle fiska men pga en del missöden som resulterade i genomblöta kläder och minusgrader så fick vi åka hem och grilla korv i stugan ist. Inte mig emot.
Lite körv sen hem och vidare till Grönklitt där Andreas och hans band hade spelning på Afterskin.

Äsch bilderna får tala sitt språk ist.


















Min rockstar till älskling som jag hoppas kommer hem snaaart!


RSS 2.0