Syster var med och red idag, plus hennes u...

img_5359 (MMS)

Syster var med och red idag, plus hennes underbara hund :) Mysig och lätt ridtur med fina, snälla hästar.

Brännboll i stugan. Dock sitter jag och he...

foto2352 (MMS)

Brännboll i stugan. Dock sitter jag och hejar och blir helt uppäten av knott. Vilket öde. "Kvarlevorna av 25åringen hittades 1 mil norr om Våmhus. 100 bett a kvadrat cm"

En hit å en dit.

Framsteg idag igen! Med Helge-ridning alltså. Han hade verkligen tagit till sig det vi "bråkade" om igår och tjafsade nästan inte alls. Härlig ridtur! Grande var också med tillsammans med sin, troligen, blivande halvfodervärd. Det verkar kunna funka fint.
Nu ska jag duscha och byta om innan det är dags för middag i sommarstugan. Slåtterdag idag och det brukar alltid vara kul!
Sen ska hästarna tas in och ges kvällmat sen tillbaka till stugan. Ett jävla flängande i mitt liv som vanligt =)

Pizza med familjen på strandrestaurangen i...

foto2347 (MMS)

Pizza med familjen på strandrestaurangen i Orsa.

Har just hoppat av Helge och ska gå sista ...

foto2341 (MMS)

Har just hoppat av Helge och ska gå sista biten hem från skogen. Vi har gett varandra en tuff match idag men till slut gav han sig, faktiskt. Vi har bråkat om vilket tempo vi skulle ha och när vi skulle göra halt mest. Även om det blev mycket tjafs så är jag nöjd med min ridning och det kändes som vi kom ett litet steg framåt idag.

Varmt!

Legat ute i solen några timmar nu och innan dess har jag ridit båda hästarna (Grande skritt 30 min på asfalt, Helge dressyr på gräs), fixat stallet, byggt hage och hämtat Lufsen, är hundvakt nu. Mys =)
Äter lite tacopaj och ska ta det lugnt nån timme innan det blir Boggberget!

Uppe tidigt idag. Besök på sjukan sen hem ...

foto2327 (MMS)

Uppe tidigt idag. Besök på sjukan sen hem och vila. La mig ute och läste medan A fixade mat. Lyx! Helt underbart. Har även mockat skit, skurat box och byggt hage. Mindre glamigt men sånt som behövs :) Har tagit en sväng förbi Orsayran nyss vilket var mys. Träffade lite kul folk och lyssnade på musik som spelades i varje hörn. Nu ligger jag i soffan och är supertrött! Ska upp tidigt och rida båda hästarna, fixa stallet och bygga klart hagen. Natti

Ligger på gräsmattan och läser i finvädret.

foto2336 (MMS)

Ligger på gräsmattan och läser i finvädret.

Så här ska det vara.

Vilken skillnad det var på hästarna idag!
Snälla, lydiga och jätteduktiga, båda två.

Tog ut Grande först. Red till hockeyplan och hoppade. A filmade och jag såg nu efteråt att jag har hittat balansen i min ridning igen. Det såg faktiskt bra ut, förutom vissa finslip men så är det väl alltid. Dock kunde jag ridit i bättre galopp, såg lite lamt ut men det kändes bra. Får kämpa vidare med det.

Red på 20 m volt i galopp och red över två bommar på marken som studs på böjt spår. Bra ridning och lydig häst som dessutom hjälpte till att komma rätt.
Sen red jag kortsidan med bom, ganska högt kryss och bom, även det som studs. Detta låg däremot rakt så jag fick ha honom ordentligt på yttertygeln och rundad runt innerskänkeln när jag vände upp. Även det här gick utmärkt.

Gjorde både övningarna i båda håll några gånger sen hoppade jag ett fristående hinder med lång anridning, det jag har absolut svårast för. Han hoppade så fint så men jag krånglade lite för mycket. Hade egentligen velat stå i lätt sits nära sadeln, komma ner några språng före, lätta och hoppa men det blev lite "rattigt" så det är väl bara att kämpa vidare med det också.

Är iaf jättenöjd överlag och Grande var jättefin, mjuk och följsam efter gårdagens dressyrpass.




Helge då. Han red jag på banan hemma. Gjorde ungefär samma jobb som jag gjort senaste veckan. Skritt till halt utan stret och samma från trav till skritt till halt. Det går bättre och bättre för varje pass och även bättre under passets gång. Han var väldigt lugn och samarbetsvillig - en väldigt skillnad från igår =). Travade två varv på en 20 m volt och hade honom inåtställd och "med" i båda varven. Bra framsteg!

"Fel" häst men en fin bild på Grande iaf ;)



Imorn ska Helge vila och Grande ridas av en medryttare.
Nu: TACOPAJ!

Ute med första hästen. Grande ska få ett h...

foto2325 (MMS)

Ute med första hästen. Grande ska få ett hopp-pass med studs och lite bomövningar. A filmar nog så ska försöka lägga upp det sen.

Slutkörd!

Tror mina hästar har snackat ihop sig om att ge mig ett helvete idag =) Först Grande och nyss Helge. Höll på att flyga av den fan flera gånger idag för han bockade och for runt en massa. Skithäst. Fick ingen ordning alls. Första traven var superbra sen gick det bara utför. Jaja bättre lycka nästa gång, som blir imorn på banan. Nu ska här tuktas! =)

Efter att ha ridit två dryga hästar och sprungit med A så är jag helt slut och landar snart i soffan.


Måndag

Grande:
Shit vad kul vi hade igår när vi var ute i skogen! Superpigg häst MEN lydig, mjuk och med på allt. Kul! Satte honom riktigt på bakbenen när jag galopperade sakta i uppförsbackarna. Stark heest =) Red till hockeyplan och hoppade lite också. Ett hinder på kortsidan och vidare till ett på långsidan. Han var pigg och jag kunde stå i lätt sits och bara låta honom rulla på utan krångel. Har inte tappat det helt iaf.

Idag blev det ett dressyrpass på banan hemma. Han var tjurig och sparkade emot skänkeln hela tiden i början. Han hade väl lite träningsvärk tjurskallen =) Tillslut fick jag till det och han blev som gelé. Gick att vända hur som helst, gick kvar i formen i övergångarna och galopperade genom kortsidorna med lite tagen framdel utan att tjura.

Lite öppnor, slutor och diagonaler i trav så fick det räcka sen. Duktig häst!

Snart är det Helges tur. Blir ett pass i skogen och jag ska fortsätta träna på att han ska lyssna bättre på avsaktningar.

Söndag

Fick en välbehövlig sovmorgon i morse och efter lite frukost och chill på soffan åkte jag till stallet och red Helge. Ett dressyrpass på banan blev det och vi fortsatte på samma spår som igår dvs att han ska ta förhållningarna  utan att streta emot och krångla. Det gick bättre idag och riktigt bra på slutet. Gjorde massor av halter från skritt som uppvärmning och det gick väl okej. Han stretar emot lite när man precis stannat men sen släpper han efter.

Eftersom vi inte ridit på bana eller böjt spår sen oktober så tog jag det lugnt och travade bara på långsidorna och en gång åt varje håll red jag genom kortsidan i trav. Blev ett bra första pass på bana iaf.

Har gått på stan en sväng, handlat lite mat som vi lagar nu och sen ska jag rida nästa häst lite senare, precis innan de får gå in.

Kvällsridning.

Motionerade hästarna nu på kvällen. Var tänkt att åka till Malung men plånboken sa stopp. Ska ut med nästan 10 000:- för hö i dagarna så fick gott stanna hemma.

Helge red jag ut i skogen ca en timme och tränade på avsaktningar från trav vilket vi är urdåliga på! Det blir mest en dragkamp...typ så här..



Inte vackert.

Fick till några gånger som var lite bättre men det här är något jag måste träna på varenda gång jag rider.

Han var däremot jättefin i skritt. Fin i munnen, klev på riktigt bra och var skapligt avspänd.

Lite bilder.





  

  

Grande skrittade jag ut runt byn 40 min. Bara asfalt. Bra ombyte ibland. Han var mest tittig och fjantig så jag fick inte så mycket ordning på honom.

Imorn blir det nog ett dressyrpass på båda två. Det behövs.



Tänker på de drabbade i Norge <3

Ofattbart.

Jag menar självklart det som hänt i Norge.
Vi var där bara för några dagar sedan och hade det helt underbart! Fantastiskt vackert och man hade inga problem i tankarna.
När vi hade möhippa igår tänkte man inte på det så mycket, vi hade liksom fullt upp. Jag trodde först att det "bara" hade exploderat i Oslo och fick reda på Utöya först i morse. Hur kan EN människa förstöra livet för så många? Det går bara inte att fatta.
Ens egna, förvisso för mig ganska jobbiga, i-landsproblem känns som obefintliga i jämförelse.





Nej usch. Förjävligt är vad det är.. Riktigt vidrigt och jag hoppas den människan som gjort allt detta får lida och må fruktansvärt dåligt resten av sitt liv.

Har ridit Helge och fixat stallet, Grande ...

foto2311 (MMS)

Har ridit Helge och fixat stallet, Grande är ute med sin medryttare E och nu håller jag på att vänja Helge med att vara ute med bara Lady som sällskap. Går ganska bra, han vandrar och skriker lite, tar någon tugga gräs men inte fullt race som jag trodde först. Jag red en skrittsväng i skogen på en stig som det både är mycket svängar, backar och stockar på. Tillät inget krångel utan han skulle gå fram ordentligt med ett bra stöd på tygeln och det gick riktigt bra. Höga krav va :) Dock är det ju viktigt att sånt sitter redan från början. Funkar det inte i skritt funkar det inte i trav och galopp heller. Idag ska vi köra det sista av höet. Blev lite igårkväll med men sen satte vädret stopp. Ska bli så skönt att få det klart! Slippa hämta en gång i månaden som förra vintern. Guld!

Home, sweet home.

And we´re back!
I dubbel bemärkelse. Både hemma i Sverige igen och tillbaka i sadeln efter ca 1,5 veckors uppehåll.
Vi har haft en underbar semester i Norge och jag önskar vi kunde varit borta längre. Iaf så har vi åkt Trollstigen och vidare till Geiranger som finns på Unescos världsarvslista, vilket är jag verkligen kan förstå då det är helt fantastiskt vackert där!
Ja, ja, vi får åka tillbaka snart igen. Det räcker liksom inte att bara se detta paradis en (eller två, har visst varit där när jag var 5-6 år också) gånger.
Igår när vi kom hem red jag Grande en sväng med A joggade bredvid. I början var han stel och kändes ganska gammal att rida och jag hade inte väntat mig annat heller då han har vilat i nästan 2 veckor. Efter ungefär halva ridturen blev han plötsligt jättefin! Han var riktigt, riktigt mjuk och lydig som tusan. Härliga häst. Trodde inte han skulle bli så fin efter en så lång vila. Han är ju trotsallt 18 år den gamle mannen =)
Idag började jag med att rida Grande. Lite mer krav idag. Förhållningar, drivningar och att han skulle bära sig själv och inte att jag får massor i handen. Efter uppvärmningen (galoppfattningar till halt) blev han minst lika fin som igår.
Helge tömkörde jag lite lätt hemma bara så han kanske håller sig lugn imorn när jag ska börja rida honom igen.

Längtar redan tillbaka! Det går nästan int...

foto2308 (MMS)

Längtar redan tillbaka! Det går nästan inte att fatta vilket ställe vi varit på. Otroligt vackert och jag måste tillbaka igen inom en snar framtid.

I Norge.

Är i Norge och lever livet med älsklingen.

Mitt stall.

Eller stallet där jag har mina hästar. Äger det inte själv även om jag gärna skulle vilja ha ett hus med stall på gården en vacker dag.
Det är fyra boxar varav en som är större där Helge bor. Mina två, ett holländskt sto och en b-ponny bor där tillsammans med tre stallkatter som hittats under en härbre och är därför ganska skygga. Inte mig emot, jag tycker katter är lite obehagliga.
Vi har en uppvärmd sadel/foderkammare med tvättmaskin (hur bra är inte det?! Inte så fräscht att tvätta hästutrustning bland sina vanliga kläder) varmvatten, täckeshängare, hyllor osv.
Man tömmer gödseln i ett "rum" i stallet men avskiljt med en tjock dörr. Det är även genom den dörren man tar sig upp på höskullen. Man behöver med andra ord inte gå ut och tömma skottkärran utan bara genom en dörr. Guld värt! Inte kul att gå ut i snöstorm eller regn och tömma.
Ca 200 meter från stallet ligger ridbanan. Den är mindre än 20*40 men inte mycket. Något djupt underlag så jag rider där mest efter regn då den stabiliserar sig. Bredvid banan finns en plan och fyrkantig äng där det går utmärkt att rida dressyr eller hoppa.
Vi har tre permanenta vinterhagar med franska elbandet som ger hästarna en rejäl känga om de går emot= Bra på vintern då deras täcken isolerar strömmen en aning. Gården har väldigt mycket betesmark så på sommaren är det aldrig några problem att bygga beteshagar. Har även en permanent sådan.
Skogen ligger bara 20 meter från stallet och där är det bara sandvägar åt alla håll man ser. Det finns oändligt med fina sandvägar och backar så hästarna får fina muskler och bra kondition "gratis". Man behöver liksom aldrig leta efter bra klätterbackar eller galoppsträckor. De finns överallt. Dessutom finns två fina tjärnar man kan bada med hästarna i.
Lite bilder!
Så. En bildbomb =)
Både jag och hästarna stortrvis! Framförallt nu på sommaren. På vintern blir det lite begränsat med ridvägar om man inte vill rida i trafiken eller ganska långt för att komma till bra vägar, men det är väl det enda minuset.

Grejar och donar.

Packar, städar och grejar.
Stallet är klart och hästarna har fått ny hage med massor av gräs i. De fick täcken idag för det regnar och ska tydligen göra det till och från hela dagen.
Ikväll blir det lite förfesta hos en arbetskompis sen till Ljungbergs sportbar för att se Andreas band spela. Kan bli kul! Dock blir det en tidig morgon imorgon (igen) så inget drickande för min del.

Hv polo

Den smiter in ett vanligt inlägg mellan alla mobilbilder =)

Tänkte visa lite bilder på nya byxorna som är jättesköna och jättesnygga! Så nöjd med dem!




En som har det bra :) Vi andra har det ock...

foto2295 (MMS)

En som har det bra :) Vi andra har det också bra. Har ätit paj och fikat i Andreas föräldrars sommarstuga. Jättemysigt! Snart ska vi hem och då blir det i husbil.

Gick en powerwalk i Stenberg (typ bara upp...

foto2286 (MMS)

Gick en powerwalk i Stenberg (typ bara uppför) igår när Andreas band repade och utsikten var jättefin! Dags att börja träna riktigt inför Vasastafetten nu så en promenad igår blev starten. Idag har jag tagit ut hästarna och ridit ett lätt dressyrpass på Grande. Helge är inge ömfotad längre så ska låta honom ta det lugnt några dagar till sen kör vi. Igår när jag red var det mest att få honom lösgjord och lydig. Lyckades få honom mjuk och skapligt lydig iaf men inte som jag egentligen velat. Nu ska vi till Bollnäs och hämta husbilen och hälsa på lite.

Idag har jag först tagit hand om stall och...

foto2276 (MMS)

Idag har jag först tagit hand om stall och ridit sen har jag sligat håret, lunchat på stan, vilat lite hemma sen har vi spelat tennis. En perfekt första dag på semestern. Lite bad hade väl inte skadat men det blev lite för mulet för det. Kanske någon annan dag. I veckan ska vi förbereda vår norge-tur med husbilen, lite spelande för andreas med band, bio och bara vara. Njuta av semestern :)

Mina nya ridbyxor kom idag. Vilken lycka :...

foto2275 (MMS)

Mina nya ridbyxor kom idag. Vilken lycka :) Fick en jättefin sjal med också så nu kan jag se riktigt snobbig ut om jag skulle vilja det.

Just ridit iväg på en härlig morgontur med...

foto2274 (MMS)

Just ridit iväg på en härlig morgontur med Grande. Solen skiner från en klarblå himmel och det enda som hörs är fågelkvitter. Underbart!

Lat. Det har jag varit i helgen. Sovit myc...

foto2159 (MMS)

Lat. Det har jag varit i helgen. Sovit mycket men ingen sovmorgon. Inte gjort något speciellt. Tävling i orsa, tittat på andreas band när de spelade, fixat stall, planerat semester och tagit en långpromenad med kameran typ.

Semester!

Jag har väl tjatat ut er vid det här laget om min extrema tröttma men är ni så hemskt intresserade att ni går in och läser i tid och otid får ni allt skylla er själva =)
Jag somnar överallt.
Flera gånger idag varav en sittandes i soffan utan ryggstöd. Hallå. Sikken tur att jag fått semester idag!
Jag har längtat efter den här dagen sen mitten av augusti förra året och nu är den äntligen här. Jippiekayeejj..
Har ju kört en hö i onsdags och torsdags, 9 ton, 9000 kg. Helt sinnenssjukt många kilon. Vi har dessutom lagt rundbalar på varandra och de väger ca 230 kg st så hjälp vad vi fick slita ett tag. Men nu ligger det där äntligen! Skullen är full och jag hoppas det räcker ett år nu. Det borde det göra.
Det är nog det absolut finaste höet jag köpt någonsin men ändå billigare än det jag köpt de senaste åren. Katshiiing!

Annars så har Helge blivit omskodd fram nu, dock är han väldigt ömfotad så han får fortsätta vila ett tag till den lilla olyckskorpen.


Medan Andreas varit borta så har jag tagit tillfället i akt och gjort om hemma! (Alla vet ju att det är tjejen som bestämmer ändå men det är ju kul att överaska lite när han varit borta och få komma hem till en fin lägenhet). Det har åkt ut ett skrivbord och en byrå. En annan byrå har flyttat in och en nygammal hylla har efter väldigt många om och men byggts ihop och inretts. En fönsterram med speglar har målats (mamma, såklart) och hängts upp och allt det andra har väl mer eller mindre bytt plats med varandra.
Iaf tyckte pojkvän om det när det var klart. Alla nöjda och glada.

Igår kunde vi dock varit allt annat än nöjda och glada.
Änglavakt kan man väl beskriva det hela som.
Tur i oturen osv. Det hade kunnat gå så jäkla illa men det gjorde det inte. Trots det blev jag helt skakad och livrädd. Tajming var allt igår och jag hoppas nu att det aldrig nånsin händer någon i min närhet igen.
Uscha.

Till sist så kan jag berätta att ikväll har jag blivit väldigt regnad på, sett Andreas band spela och ätit en god hamburgare med pappa och co. Trevlans.

Imorn blir det tidig uppgång, som vanligt, fast 7 är ju rena sovmorgonen för mig nu. Iaf så är det tävlingar i Orsa och jag ska hjälpa till. Tur man slipper stå på banan =) Innan dess ska jag ta ut hästarna.
Natti natti!

Det här roade vi oss med 22 igår kväll. 3 ...

foto2271 (MMS)

Det här roade vi oss med 22 igår kväll. 3 ton hö körde vi in. Bara 7 kvar :) Ska bli så skönt att få in allt på en gång i år, inte hämta en gång i månaden som förra året. Har dessutom en full transport med hö som säkert räcker till slutet av augusti. Ska se till att få in det i stallet så jag kan använda den. Idag händer det inte så mycket. Helge har tappat en sko så hästarna får lite semester tills den är på igen. På lördag ska jag hjälpa till på tävlingar i Orsa och imorn får jag semester! Som jag längtat!

Lurvenlusen gör oss sällskap till middagen.

foto2270 (MMS)

Lurvenlusen gör oss sällskap till middagen.

3 dagar

3 dagar kvar nu.
3 dagar kvar tills Andreas kommer hem och jag får semester. Behöver jag säga att jag längtar till fredag?
Tömkörde Grande idag ist för att rida. Var så trött att det ändå bara blivit pannkaka. Han var fin iaf men i höger varv var han lite stel och inte lika fin som i vänster.
Helge fick ju vila och medan jag tömkörde fick Helge gå i hagen som är precis bredvid ridbanan. Han rullade sig i gräset och lyckades trampa av sig en sko när han reste sig. Typiskt. Hade det varit en vanlig sko hade jag slagit på den själv men pg-beslag ger jag mig inte på.
Annars har jag inte gjort så mycket idag. Jobbat som vanligt. Börjar mellan 5 och 5.30 nu på dagarna så jag är trööööött vid den här tiden.
Natti natti.
En bild på Helge från oktober förra året.

Ingen bra halt och ingen häst i form men e...

foto226m (MMS)

Ingen bra halt och ingen häst i form men en bild från igår iaf. Skriver inte så mycket om hur det går med Helge och det finns en anledning till det. Får se hur jag gör framöver. Har haft en bra helg. I lördag jobbade jag mellan 6 och 11, tog ut hästarna innan, städade ur höskullen efter jobbet och körde amerikanare till Rättvik på kvällen. Igår fick jag sovmorgon och städade lite hemma, firade mormor och fixade stall plus motionerade hästarna. Dagens plan är väl bara stallet. Har beställt ett par ridbyxor som jag hoppas kommer i veckan! Dyra men skitsnygga! :) Det blir ju roligare att rida med ny och fin utrustning och kläder.

Ibland är de verkligen vänner de där två :...

foto2250 (MMS)

Ibland är de verkligen vänner de där två :) Idag har det varit jobb från 5.30-18 och nu middag hos mamma så hästarna fick vila. De blev iaf ridna igår båda två och ska röras på imorn. Efter jobb, städning av höskulle och städning hemma. Herregud vad jag behöver semester!

RSS 2.0