Från träningen.

Lite bilder från dagens dressyrträning på mig och Mon Amie.
Hon är ett 5årigt, holländskt sto, runt 160. Trevlig att rida men ovanligt att gå från Helge till henne =) Kul var det!
Räta på mig och sluta sitt i stolsits!
Koncentrerad?

Det blir inte alltid som man tänkt sig. He...

mms_img611850279 (MMS)

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Helge har varit dålig idag igen. Det är så konstigt. I morse när jag tog ut var han hur pigg som helst, åt kraftfodret och gräs när han kom ut. Sen hade pappa sett honom ligga i hagen vid 9 så jag åkte dit. Då stod han och åt gräs igen. Flyttade upp dem till vinterhagen och ringde veterinären trots pigg och glad häst. Veterinären kom och hon hittade inget fel. Bra puls, bra hjärtljud, bra lungljud, bra ljud från magen, ingen feber och han var pigg och med hela tiden. Även rektalundersökning gjordes och inga konstigheter där heller. Det kan vara mask, för mkt gräs, någon växt från hagen eller något helt annat. Ska göra en mask-koll på måndag eftersom det är för sent att skicka nu på en torsdag så får hästarna gå i vinterhagen några dagar för att se om det blir lika ändå eller hur det blir. Uteslutningsmetoden. Han har iaf inte ont i rygg eller ben eller är trött pga hårt arbete. Så det blir ingen dressyrträning för Helge idag utan jag ska få låna Mon Amie av Stina istället. Kul!

Klockan ringde 4.10 i morse. Det borde var...

mms_img3388539 (MMS)

Klockan ringde 4.10 i morse. Det borde vara förbjudet. Tog iaf ut hästarna innan jobbet. Helge och Lady låg och sov när jag kom dom sötnosarna. Skönt för dem att gå ut tidigt när det inte är så mkt flugor. Bilden är från gårdagens pass som gick så bra! Ingen garanti för att det ska gå bra idag dock men man kan ju hoppas.

Mot stallet.

mms_img-16013752 (MMS)

Mot stallet.

Det är helt sjukt att min lilla räka ska, ...

mms_img108751001 (MMS)

Det är helt sjukt att min lilla räka ska, om allt går bra, tävla i helgen. Jag har inga som helst förväntningar på honom utan det är just att vara på en tävlingsplats och ändå kunna koncentrera sig på sin ryttare som är hans uppgift. Planen är att vara där i god tid så jag kan gå runt med honom länge innan det är dags för en kort framridning. Han kommer bli otroligt trött i skallen och vara på tårna hela tiden så därför ska vi hålla ridningen innan själva tävlingsmomentet så kort som möjligt så han inte blir för trött. Har inte anmält än men det blir nog bara 60 cm till att börja med. Allt ska vara lätt och roligt så han inte förknippar tävling med något jobbigt och svårt.

Plötsligt händer det.

Idag hände det! Det bästa dressyrpasset på Helge nånsin! Det var så jävla kul att rida. Det är det nästan jämt men idag hade jag den där underbara känslan man bara får när det går riktigt bra.
Red hemma på gården på en äng och började med att skritta på en fyrkant 20*20 m ca med volter utåt i varje hörn.
Väldigt mjuk, fin och följsam direkt. Gjorde även samma i trav och han var lika fin även där. Mjuk att böja, följde med fint i svängarna, fick under sig det inre bakbenet och sköt på bra med det yttre. Lika bra i båda varven. Det enda problemet var ett hörn han tycker är läskigt så där red jag två varv på volten.
Man kan variera fyrklövern ganska mycket. Ha hästen inåtställd på det raka spåret, sidförande, göra halt, öka osv. En bra övning tycker jag.
Galopperade sedan 3 varv åt både hållen (ängen är typ 40* 40) med det enda kravet att han inte skulle dra iväg och inte sakta av. Sen gjorde fyrklövern i trav igen men jag satt. JOBBIGT! Men han var ännu finare efter galoppen. Jag kunde sitta bra och ökade lite på rakt spår för att göra en halvhalt och samla traven mer i volterna.
Sen testade jag att rida en 20 m volt i galopp sedan minska för ytterskänkeln till en 15 m volt och han var jätteduktig! Vi fick kämpa lite båda två men det gick bra i båda varven. Han var nöjd, jag var sjukt nöjd och det känns lovande inför morgondagens dressyrträning för Annica. Hon säger att vi utvecklats varje gång jag rider för henne och den här gången känns det verkligen så också.
Travade av i stora serpentiner och han längde ut halsen duktigt. Så härligt att han var så avslappnad och fin!
Lite random bilder.
<3
Saknar min älskade lurvenlus. Varje dag.
Han fattas här hos oss. Det är så tomt utan honom och jag önskar så att han var tillbaka...

Ingen Lufs som ligger på golvet nedanför en vid matbordet när man äter. Ingen Lufs som ligger bredvid en när man är ute på gården och solar. Ingen Lufs som viftar på svansen när man kommer hem till mamma och pappa.
Tur Jackson är där så det inte är helt hundlöst.
Jag vill ha en hund. Jag vill ha tillbaka honom....

Det har gått 5 månader nu. Heeelt sjukt lång tid. Kommer ihåg det som igår...

Kommer aldrig nånsin glömma dig Lufsen. ALDRIG

Hoppas

Har pratat med en tjej vars häst också har slinger/wobbler-syndrome som var anledningen till att Helge opererades.
Hennes häst verkar dock sämre än vad Helge var men jag håller verkligen tummarna att det ska gå bra för dem på ett eller annat sätt. Det verkar vara en tjej som är beredd att ge allt för att hennes häst ska bli bra.

Hon skulle iaf ringa den veterinär jag hade mest kontakt med på Ultuna och höra om en till operation är möjlig. Jag hoppas verkligen det! Gud vad jag hoppas att det kan bli ett till lyckat fall med operation. Och jag hoppas jag kan vara till hjälp isf. Det var "kul" att prata med henne och ge lite tips och råd och berätta om Helges tid före och efter operationen.

Här är en film från ett av återbesöken på Ultuna med Helge.

http://www.youtube.com/watch?v=9jUcm651T4A&feature=relmfu

Sjukling.

Vet inte riktigt vad Helge drabbades av igår. Han hade inte ätit upp höet i boxen över natten och inte heller kraftfodret på morgonen igårmorse, plus att han hade legat ner i gräshagen nästan hela dagen och inte ätit gräs.

Jag fick samtal på jobbet och stack direkt, såklart, hade dock bara en halvtimme kvar att jobba så det gjorde nog inget. Han låg när jag kom till hagen men reste sig så fort jag kom nära sen longerade jag honom lite. De märktes att han var loj för han brukar rejsa på ordentligt när jag gör det men inte nu. Ville knappt trava.
Tog in honom och gav honom paraffinolja och vatten (har en dunk paraffinolja hemma, bra när man har kolikhäst), dock tror jag inte det var förstoppning utan något annat, möjligen gas-kolik. Tog bort allt utom hö igår och han mådde bättre på kvällen *TA FÖR HELVETE I TRÄ!*.

M-L kom med sitt fullblod idag Hasse så red vi ut han och Helge en sväng i skogen. Jag på Hasse och hon på Helge eftersom de ska tävla på söndag om inte Helge blir dålig igen. Kul att rida en annan typ av häst än Helge men svårt. Jag som är van Helges stoooora steg =) Båda hästarna var iaf pigga och snälla.

Ska snart prata i telefon med en tjej som kontaktat mig ang artikeln i Hippson. Hon hade en 2-åring med samma fel som Helge hade.
Spännande att höra vad hon har att säga.




Bruce!

Kvällspromenad med en lite hängig Helge.

mms_img130657713 (MMS)

Kvällspromenad med en lite hängig Helge.

Perfekt helg.

Vilken helt galet bra helg det här har varit.
Väldigt mycket (lite för mycket) solande, bra ridpass, familjemys och tom ett krogbesök. Jag tycker kroglivet är fullständigt värdelöst i Mora och efter igåf har jag väl egentligen inte ändrat uppfattning men det var iaf kul att umgås med syster, kusin och deras vänner en kväll. Dock en nykter kväll, vilket ju inte är jättekul bland alla fyllon =)

Idag har M-L hoppat helge en liten bana i Orsa. Han var duktig men stannade nångång. Tror det var pga att hästarna i hagen bredvid hade världens race bla och han är ju så fruktansvärt känslig för saker som händer runt om honom.

Han skuttade iaf lite till utan problem innan vi gav oss.
Han har ju humör och blir lite förbannad när man kräver saker av honom. Han har ju levt 7,5 år av sitt liv nästan helt utan krav så när vi nu börjar trappa upp kraven fattar han inte riktigt varför, men han ger sig. Det går nog över.

Resten av dagen har vi ätit pizza vid sjön i Orsa sen somnade jag som en stock i soffan. Blev skapligt sent igår, vaknade tidigt imorse och har varit ute i friska luften väldigt mycket så det är väl därför jag är så trött.

Nu ska jag tillbaka till stallet och mocka osv sen ta in hästarna.

Cyklade förresten 2 mil igår. Det känns bra. Ska försöka börja cykla till jobbet det tidiga skiften men inte imorgon för då ska jag till sjukan och ta prov igen, dit orkar jag banne mig inte cykla =P

Helge och Marie-Louise har hoppat lite ida...

_facebook_-17477 (MMS)

Helge och Marie-Louise har hoppat lite idag inför tävlingsdebuten om en vecka. Kommer bli spännande! :)

Bra ögonblicksbild. Häst som blundar och v...

20120526_104043- (MMS)

Bra ögonblicksbild. Häst som blundar och viftar på svansen. Ändock en bild från idag iaf, då vi bara skrittade runt byn en timme. Mys.

Kan inte klaga på utsikten på våra ridväga...

mms_img-14997612 (MMS)

Kan inte klaga på utsikten på våra ridvägar direkt.

På väg till stallet på min fula men snabba...

mms_img-14092152 (MMS)

På väg till stallet på min fula men snabba cykel.

WHAT?

Förlåt men jag kan inte låta bli.

Såg denna bild på Darios.se och Tyra menar att han GÅR FINT? Vad i helvete, tjejen har ju noll koll!
Okunnigheten är ju helt brutal...
Sitta med höga händer, knipa med knäna och dra ihop/ha hästen i "bita-sig-i-bogen-form" är väl inte direkt att föredra..

Hoppas verkligen hon får hjälp av någon hon lyssnar på och kan ta till sig goda råd av.

En ledig fredag

Vilken härlig dag det har varit idag.
Började med att vakna 06 och cyklade iväg till stallet. Var inte trött alls fast jag jobbade till 23 igår och var uppe nån timme till innan det var läggdags. Det är finvädret som gör det. Jag har väldigt svårt att sova när det är soligt och fint ute.

Alla hästar var ute 07 och stallet var klar en halvtimme senare ca. Efter byggde jag en ny beteshage till hästarna med riktigt bra bete i. Den de gått i innan har varit sådär men nu kan de äta riktigt bra gräs hela dagarna. Perfekt.



Jag har "shoppat" också. Bara saker till hästar. Bara MÅSTE-(faktiskt)-ha-saker till hästarna.



*Havre. Häst måste äta.
*Mineraler. Häst måste ha.
*Saltsten. Varmt ute, svettig häst och då behövs mer salt. Har redan en vanlig saltsten men Himalayasaltet verkar godare.
*Flugmedel. Tja, det är vidrigt mkt flygfän.
*Hästsalva. Mot flugor och för insmorning av diverse småblessyrer.
*Kyllera. Kyla hästens ben efter lite hårdare arbete.

Befogat? Ja! Tråkigt att "måstesaker" inte är lika kul att shoppa som "vill-ha-saker".

Frukost och solning med mamma har också hunnits med. En promenad med hunden till sjön. En av oss sprang i och la sig i vattnet direkt. Verkade mkt nöjd.



Har som sagt varit duktig och tvättat bilen också. Det var på tiden. Jag är inte jätteduktig på det. Tvätta bilen tillräckligt ofta. Den blir ju skitig direkt igen ändå :P


På eftermiddagen åkte jag och Maria och red dressyr i Orsa. Helge var på helspänn i början när jag lastade ut osv men skärpte till sig ganska direkt.
Vi hade turen att de höll lektion ute så vi kunde rida inne. Svalt och skönt och framförallt inte dammigt! Helge var inte livrädd för Reggie (Marias häst) utan var lugn även fast de galopperade. Bra framsteg för nervvraket =)

Han var fin att rida också. Inga dumheter förutom nåt litet skutt här och var. Gjorde förvänd galopp-debut idag. Det är väl kanske lite för svårt för honom/oss än men nu har vi testat. I vänster galopp klarade vi hela kortsidan men i höger fick vi nöja oss med en halv. Fick fin hjälp av Maria med det. Skitbra att rida med andra som kan ge en lite tips och bannor =)
Hans galopp förbättras ständigt och nu kan jag galoppera på 20 m volt helt utan problem. Tror faktiskt att mitt dressyrarbete sist där hemma gav ett litet resultat för han kändes helt okej redan från början. Kunde sitta i några travökningar också. Jobbigt som tusan och han är väl inte i optimal form än men taktmässig. För ett tag sedan blev det bara ett enda virrvarr av ben och slängtrav när jag skulle göra tempoväxlingar.

Snart är det dags för fin-ridning! Emellanåt kan jag faktiskt tänka på att finslipa lite smågrejer. Armbågarna intill kroppen, tummen överst, räta på mig mer osv.

Helgus innan avfärd.




Putsade båda sadel och träns när vi kom hem och Helge fick gå i hagen lite till medan jag pysslade med det sista och tog reda på saker från ridningen.


Nu är det dags för en dusch. Om jag klarar av det. Har bränt mig riktigt rejält på axlarna =/ Orutinerat...


Nytvättade och fina. Både bil och hund.

mms_img-84268969 (MMS)

Nytvättade och fina. Både bil och hund.

I mars var det en journalist hos oss och g...

mms_img140385150 (MMS)

I mars var det en journalist hos oss och gjorde ett reportage om Helge för Hippson. Nu finns tidningen i butik. Köp och läs vår historia om du inte redan vet. Helge var så fin på bilderna. Synd att göken på hans rygg såg förjävlig ut bara :p

Förlåt mig för jag har syndat! Har ju glöm...

mms_img-10342703 (MMS)

Förlåt mig för jag har syndat! Har ju glömt att visa vad jag beställt från Hööks! Statistiken för djupa depressioner och hungerstrejkande måste skjutit i höjden pga detta men misströsta ej. Jag visar er nån annan gång. Kanske imorgon, kanske någon annan dag. Kanske slänger jag ihop ett sånt där snajsigt kollage också men troligen inte. Det mest troliga är att jag glömmer det helt. Så förbered er på att ligga sömnlösa ett par veckor framöver och undra. Har iaf köpt en förjävla bra grej som banne mig är genialisk! Tro om jag också skulle ta och komma på något genialiskt? Fan att Facebook och glödlampan redan finns.

Ännu ett tidigt ridpass. Lika bra att pass...

mms_img-19434342 (MMS)

Ännu ett tidigt ridpass. Lika bra att passa på innan det blir för varmt och flugit. Red en timme i skogen i alla gångarter och på slutet blev han ganska fin och avslappnad. Lät honom sträck ut galoppsprången lite i en backe och jävlar vilken galopp han har! Han täcker mark som satan. Perfekt fälttävlanshäst :) Imorgon ska jag rida dressyr tillsammans med Maria och på söndag hoppning med Marie-Louise. Kul!

Förutom lite mage har han hållit sig väldi...

mms_img-20508438 (MMS)

Förutom lite mage har han hållit sig väldigt fin tycker jag. Han har ändå bara gått i hage och gått korta promenader sen början av januari. Senan är fortfarande svullen och han haltar i trav :( Underbara häst, klara det här och bli bra igen. Please?

Lill-lördag

Har ridit ett sjuhelvetets dressyrpass på Helge i morse. Var på en äng vid gården och kämpade tillsammans med flugorna i värmen. Härligt att det är så varmt fast klockan bara var 8 när jag hoppade upp i sadeln.

Blev mycket galopparbete. Och galopparbete för oss är typ galopp rakt fram eller galopp på volt. Red en 30 m volt ungefär och galopperade först 2,5 varv i ena galoppen sen 2,5 i andra, sen 2, sen 1,5 osv. I början blev det lite dragkamp men när han kunde acceptera att han inte fick dra iväg kunde jag lätta på handen och bara hålla ett stadigt stöd. Det blev stor förbättring på slutet då han var väldigt lätt och fin, bar sig själv och trampade på bra bak.

Travade tills han var helt avslappnad och sträckte ut halsen i båda varven sen gav vi oss. Var helt genomsvettiga båda två =)



Från idag.





Dagens ridställe med ridbanan i bakgrunden.



Nöjda hästar i hagen lite senare.




Bläääää nu ska jag snart jobba. Går det lika dåligt som igår säger jag upp mig bums.

Sommarkänslor idag! Gud så härligt. Love i...

mms_img-79533376 (MMS)

Sommarkänslor idag! Gud så härligt. Love it. Har varit ute mkt men ändå hunnit göra en Hööks-beställning inne vid datorn. Visar imorgon. Herre, så jävla intressant va?! Kan ni ens vänta? Det går skitdåligt på jobbet btw, ifall nån låg där hemma i fosterställning och undrade.

Inte mycket att klaga på här inte. Härligt...

mms_img600585101 (MMS)

Inte mycket att klaga på här inte. Härligt att kunna ligga vid sjön och sola innan jobbet.

Har varit ute och gått med hästarna. Eller...

mms_img819017523 (MMS)

Har varit ute och gått med hästarna. Eller Helge har varit ute och gått med oss.

Ledig fast ändå inte.

Äntligen får jag sätta ner arslet i soffan. Har varit igång precis hela dagen. Den lediga dagen. Bäst att passa på att få saker gjorda när man har tid!

Jag punktar upp vad jag gjort så det ser mycket ut =)

*Upp 06,30.
*Stallet
*Dysberg
*Titta när det svetsades och vinkelslipades. Jag avstod från medverkan.
*Stallet igen
*Hem
*Packa kläder jag sålt
*Skicka kläder jag sålt
*Banken
*Handla mat
*Påbörja matlagning
*Avbryta matlagning
*Rida
*Byta däck
*Åka och kolla efter regntäcke på den lokala ridsportbutiken
*Laga klart mat
*Lägga ut fler annonser


Ja. Det var det det.

Ridningen gick ganska bra. Helge var pigg och stark och lite tittig den lilla krukan. Gjorde samma travtänk som sist jag red i skogen och det funkade skapligt. Synd att jag får som press på mig själv att det måste gå lika bra eller bättre än sist. Dock blev det en lite kortare, lugnare sväng idag eftersom han förmodligen har träningsvärk. Red och plaskade lite i Musi. Det var mkt skeptiskt först men sen gick han i själv den nöten =) Vågor är livsfarliga och dom håller man sig långt bort ifrån, även om man skapat dem själv.

Här kommer en bild-bonanza från today.






Grande fick också vara med på bild. Fina gentlemannen.



Och för den som undrar så: NEJ...han har INTE en rosa grimma. Den är bara solblekt =)

Imorgon blir det jobb igen. 3 dagars jobb denna vecka. Rätt nice!

Längre bom bakom häst= glad häst! Har vari...

mms_img164511122 (MMS)

Längre bom bakom häst= glad häst! Har varit och fått hjälp att kapa och svetsa bommarna i transporten. Blev riktigt bra!

Det här är vad mina hästar har roat sig me...

dsc_0616-1 (MMS)

Det här är vad mina hästar har roat sig med mest idag. De fick en 30 min promenad direkt på morgonen sen ut och njuta av gräset. Helge klev på stort och bra på promenaden och visade inga tecken på någon väldigt träningsvärk iaf, lite har han säkert. Jag är fortfarande väldigt nöjd över gårdagens hoppning. Ska anmäla till en annan träning i sommar som jag tror vi kan ha stor nytta av. Snart är det tävling i Älvdalen också. Spännande!

Idag frågade min hopptränare om han fick k...

dsc_0603-1 (MMS)

Idag frågade min hopptränare om han fick köpa Helgehästen :) Så bra gick det. Vi gjorde iofs inget jättesvårt utan hoppade linjer med olika galoppsprång emellan på låg höjd. Helge var jätteduktig förutom lite spänd i början. Det var mest jag som fegade lite :) Jag är helnöjd med träningen bortsett från att jag tröck av honom på ett hinder och han tog ett till. Det var nog det enda vi rev också. Han känns väldigt lydig inomhus och Fredrik tyckte han var välriden. Det är alltid kul att höra. Duktig häst. Inga dumheter gjorde han heller fast vi var 4 st i gruppen den här gången. Imorgon blir det promenad, måndag lätt ridning i skogen, tisdag promenad sen kör vi lite hårdare igen.

Fin häst!

Jag har haft (har) ett stort problem tillsammans med Helge när jag rider i skogen och det är att få honom att länga ut halsen, kliva på med stora OCH avslappnade steg, lita på mig och vara avslappnad helt enkelt. Det är svårt då han är en häst med mkt energi till att börja med, mkt tok innanför pannbenet, tävlingsinstinkt om vi rider flera osv.

Idag gav jag mig fan på att jag skulle få honom avslappnad, om vi så skulle skritta tre timmar.
Tog dressyrsadeln och red till mamma och pappa och sa hej innan jag red in i skogen. I traven skulle han springa fortare hela tiden så det blev många halvhalter och tempoväxlingar innan han till slut faktiskt lugnade sig och slappnade av (vi hade travat lääänge då, galoppen sket jag i helt), sträckte ut halsen, blev väldigt lydig och fin plus att jag kunde sitta bra i traven, vilket är typ omöjligt när han är spänd. Gjorde en ganska bra ökning i traven när jag satt ned och han tog stora, taktmässiga och avslappnade steg. Underbart att ha kommit över en liten tröskel =)
Sen är jag säker på att jag kommer att få kämpa med detta varje gång jag rider ett bra tag innan det blir "rutinmässigt" men det går iaf. Yeeyy! Nästa steg är galoppen. Hehe, good luck.

Fin pålle hos mamma och pappa.






Nu går hästarna i gräshagen och jag ska duscha, äta och vila lite innan kvällens konsert.
Imorgon blir det jobb och hoppträning.

Fina Grandus. Hästarna har promenerats typ...

mms_img-19482757 (MMS)

Fina Grandus. Hästarna har promenerats typ en halvtimme och går nu och vräker i sig gräs. Lyxdag för dem.

Living on the edge

HELG! Typ. Ledig i två dagar sen jobb lördag, söndag. Sjukt underbart att få två dagar ledigt i den helvetes vecka det annars skulle varit.

Sovmorgon imorgon dessutom! Nästan så man blir lite bortskämd.

Imorgon ska Helge få vila. En liten promenad bara tillsammans med Grande. Han behöver gå ur lite träningsvärk efter idag skulle jag tro för det blev ett ganska hårt pass. Mkt galopp och ganska krävande sådan då han fick lov att hålla sig ganska kort. Han blev trött och förbannad på slutet den lilla jäkeln. Haha, han är så rolig, humörhäst. Dock vann jag, det måste man ju alltid se till att göra annars skaffar man sig problem.


God fuckin dammit vad trött jag är. Att börja jobba 05,30 borde, som jag sagt förut, bli olagligt. 8-14 vore bra. Kan någon ta tag i det? Tack.

Nu ska jag maila lite Traderagrejer. Har sålt kläder varav ett plagg gick för mer än jag köpte det för =) Moahaha!





Geiranger i somras. Paradiset.

Den grå hoppetossan var aningen på hugget ...

mms_img-27730425 (MMS)

Den grå hoppetossan var aningen på hugget igår. Vi red i skogen och han var pigg och lite tittig men ganska fin ändå. Sista galoppen blev en enda frustration för Helge. De andra galopperade före och han fick inte galoppera förrän jag gav signal. Det hoppades och skuttades och skulle springas ikapp till varje pris. Jag berättade för honom att han minsann inte var ett fullblod men det är han ju faktiskt till 50% så man får väl förvänta sig lite tävlingsinstinkt kanske. När han väl fick galoppera var han duktig och drog inte iväg alls. Man får ha sina uppfostrande turer ibland så de inte blir odrägliga. Bara att ta tag i.

Ledig måndag.

Var och tog en 25 min promenad med båda hästarna innan jag tog in dem för ungefär en timme sen. Har brutalt ont i knäna =/ Fan att det alltid ska vara något, vilken jävla klenis.

Är nöjd med dagens träningspass med Helge. Jag ser ingen anledning alls att börja hoppa högre och höja hinder innan man kan rida i balans och reglera galoppen på låga hinder. Och det kan vi inte så det är låga lydnadsövningar och styrketräning som gäller framöver också. Lite samma jobb som idag med variationer. Studs, upphöjda travbommar, galoppbommar osv. Viktigt, grundläggande arbete för en hållbar och lydig hopphäst.

Har tittat på Dalahoppet på SVTplay. Hur bra är inte det? Vilket framsteg för ridsporten att visa sånt, även om det inte är på "riktig" tv. De visar ju typ div 1 fotboll ibland. Hallå, vem bryr sig om sånt? Nej jättekul med proffisionellt filmade hopptävlingar även på nivåer under eliten. Kul att se flera man känner igen och nån vars blogg jag läser ibland. Många duktiga ryttare och fina hästar men även en del som kanske skulle varit hemma och träna mer.
Missade att åka dit den här gången men det har varken hunnit eller orkats med. Perfekt då att man kan kolla hemma i soffan. Mjukare än en hård läktare, inte lika blåsigt och varmt under en filt =) Hästtävlingar är alltid för kalla eller för varma, why?

Imorgon ska jag jobba igen för första gången på skitlänge. Har varit sjuk i två veckor vilket är rekord i att vara hemma från jobbet för mig. Dock verkar det bara vara vanlig förkylning nu *ta i trä*, skönt! Börjar 05,30 och slutar 14. Mitt favoritskift. Jobbar tisdag, onsdag, lördag och söndag denna vecka. Den här veckan jobbar vi egentligen 6 dagar i rad så det är skönt att....kristi himmelfärd?..eller vad det nu är, infann sig just den här veckan.


NU lite kvällsmat sen Alcatraz och sova. Har sovit skitdåligt i natt för det har blåst så in i helvete och då smäller det i de förbannade brevlådorna här utanför. Galet irriterande. Hehe, det finns så mkt jag finner galet irriterande. Ska göra en lista nångång. Om man nu får skriva så långa inlägg för blogg.se



Den här övningen red jag i morse. Man galo...

mms_img139956067 (MMS)

Den här övningen red jag i morse. Man galopperar mot och hoppar det lilla hindret, bryter mjukt av till trav, travar över bommarna, fattar ny galopp och hoppar det sista lilla hindret. Det gäller att ha en ganska samlad galopp och att hästen inte glider ut på yttersidan när man är på väg in i serien. Helge var jätteduktig så jag gjorde den några ggr åt båda håll utan problem. Värmde upp med att galoppera på en 20 m volt över en bom och innan dess travade jag över endast travbommarna i serien. Bra övning som man gör svårare genom att öka galoppen en aning och/eller höja hindren.

En lite trött Helgus. Jag red en ganska re...

mms_img357585887 (MMS)

En lite trött Helgus. Jag red en ganska rejäl sväng i skogen tidigare idag. Lång framskrittning genom byn. Red där enbart för att han är så tittig där men idag var han det nästan inte alls. Travade mest i skogen och gjorde många övergångar, halter och tempoväxlingar. Det behövdes eftersom han konverterat från häst till ånglok. Därför blev det inte mycket galopp då det bara hade blivit en dragkamp. Han fick galoppera upp för två små backar bara. Jag behöver rida ett ordentligt markarbetspass på honom innan helgen om träningen på lördag ska gå att genomföra :) Förhoppningsvis kan jag göra det imorgon. Vet redan en lydnadsövning jag ska göra.

Bröllopsfotografen.

Börjar ungefär som jag gjort de senaste två veckorna...fortfarande sjuk. Bättre men inte helt. Bara vanligt förkyld nu. Överdoserar nässpray, snyter mig, nyser osv. De där vanliga.

Gick upp 05,30 imorse och så åkte vi till ridhus med hästarna. Jag tömkörde. Rida Helge med andra i ridhus när han har överskottsenergi orkar jag knappt när jag är frisk så han fick fjanta bäst han ville på töm istället.

Han var skitdryg att göra ordning. Ville inte stå still alls så jag fick bli förbannad på honom några gånger innan han fattade att det var mig han skulle lyssna på och inte fjanta runt.
I början var han superspänd i både skritt och trav. Fick hålla honom så mkt på ytter att han var utåtställd ganska länge i början, annars genade han och bara sprang. Hade honom bra på yttern, avslappnad och stora, vilande steg i båda varven och då gav jag mig. Han hostade några gånger så jag ville inte pressa honom så mkt.

Jag lastade honom själv både dit och hem vilket jag gjort 3-4 ggr nu så nu känner jag att jag kan börja åka själv med honom. Det känns skitbra! Slipper man tjata med sig nån stackare.

Sen har jag fotat bröllop idag. De var så fina så och bröllop brukar vara ganska lättfotade. Inga rörelser just och de behöver bara stå och så kära ut typ så är saken biff.

En liten sneak peak nedan.



Har klippt och rensat över 400 bilder innan jag var till stallet och tog in hästarna.
Hoppas de blir nöjda. Tackar syster som var med och hjälpte till också <3

Jag har nog en liten fotografdröm som ligger och gror i huvudet. Hmm.. Vi får väl se vad jag blir när jag blir stor...

Värdelös tv det är på lördagar..just saying.

Tar in hästarna i Onepiece och gummistövla...

dsc_0585-1 (MMS)

Tar in hästarna i Onepiece och gummistövlar. Är man sjuk så får man se ut som en idiot :)

11 maj

Åh, idag mår jag MYCKET bättre. Fan vad skönt. Igårkväll trodde jag att jag var döende, nästan. Kommer inte ihåg att jag mått så dåligt någonsin men efter en tablett och lite sova så gav det sig. Haleluja!
Hoppas det känns bra även imorgon så den här sjukperioden är över nångång.

Idag har jag ridit Helge en lite sväng i skogen. Det spöregnade men jag drog på mig regnkläder, täckte hela hästen med skrittmaskinstäcke plus halstäcke (han hatar att vara ute i regn) så vi båda var helt torra när vi kom hem, och även sadeln så jag slapp fetta in den. Tränset fick sig en omgång dock. Finns inget dåligt väder (jo).

Dagens ridpass gick väl ut på att kolla gas och broms i skritt och trav ungefär. I början funkade inget av det. Efter första traven funkade gasen. Lite för bra. Fick nog tom gashäng lite now and then. Nej, men han var pigg och det var ju ett tag sedan han fick jogga på lite mer framåt så det var väl kul antar jag. Bromsen funkade skapligt den med till slut och då var vi nästan hemma. Blev bara en kort, lugn sväng pga ryttare som knappt orkade hålla sig kvar på hästen och den ngt snoriga pållen.

Annars har jag lyckats pricka in mat hos mor och far inte mindre än 2 (!) ggr idag. Ibland har man tur. Många tack för det. Laga mat låg inte högt på min vill/orkar-göra-lista idag.

Skulle byta däck idag men däckbytarfirman tyckte visst att mina sommardäck sög. Jaha, 6600:- för nya sommardäck. Jag är så glad att jag har ett träd utanför sovrumsfönstret som det växer pengar på.....
Eller? Hur var det nu..


Imorgon blir det en väldigt tidigt uppstigning så jag ska ta en dusch, slita mig från hockeyn (hahaha) och sen sova.




Ang bilden nedan så hör Grande en cross dåna iväg lite längre fram och det var skräckslaget.

Cross vs häst.

mms_img304099563 (MMS)

Cross vs häst.

Tävlingsplaner

Om Helge blir frisk snart och hinner bli igångriden ordentligt till den tredje juni så ska han tävla en pytteklass eller två i Älvdalen då.

Egentligen hade jag tänkt tävla honom själv, det hade varit sjukt kul! MEN jag känner att jag kommer vara alldeles för nervös. Hans första tävling, typ femte gången jag hoppar honom och så där. Han kommer vara väldigt på tårna då det är hästar, folk och ljud överallt så det känns bättre att skicka upp en ryttare som har mkt mer tävlingsrutin, har hoppat honom förut och inte blir nervös. Dessutom är hon vad vid hästar som är lite "all over the place" som han antagligen kommer vara.

Jag vill ge honom de bästa förutsättningarna på hans första tävling så jag får helt enkelt lämna över rodret det här gången. Lite tråkigt men det är nog bäst för oss båda =) Om det blir av ska jag hästsköta, filma, fota och heja ist.


Ynklig

Alltså, det här kan ju inte vara sant.

*Hosta
*Snorig
*Nyser
*Ont i nacken
*Ont i ryggen
*Ont i höften
*Rinner ur ett öga som fan (?)
*Jobbigt att andas
*Mensvärk

PÅ SAMMA DAG?! H.E.L.A. T.I.D.E.N!

Trodde verkligen jag var på bättringsvägen efter förra natten då jag inte hostade alls meeeen, icke. Vaknade i natt av att hosta tills jag nästan spydde och fortsatte så ett bra tag.
Tänker inte be om ursäkt för mitt gnäll. Min sjuka upptar ju hela mina dagar nu och det är valfritt att läsa =)

Om bara Cocillana kunde hjälpa så vore jag sjukt tacksam men det gör ju inte det =/

Idag ska Helge bli skodd fram vid 12. Det är väl typ det jag ska orka med idag. Måste försöka äta något också men det är inte så lätt att varken laga mat eller äta när man hostar hela tiden...morr.



Känner mig inte riktigt så här "stark" idag....
Undra vart de där armbandet har tagit vägen...

Lite less sådär.

Men god fucking dammit vad less jag är på att vara sjuk! Blev sjukskriven idag för första gången i mitt liv. Det känns ju INTE bra alls. What to do? Det här verkar ju aldrig gå över...






Har pysslat och borstat på min myspålle idag också.

Vargdebatten.

Ligger i sängen med datorn på magen och läser hästbloggar, kollar facebook, mail osv.

Får se en film på en varg på facebook. En varg som står still och iaktar en människa som filmar. Den är ganska oskygg för den sticker inte när människan går närmare utan står kvar tills det är typ 15 m mellan dem sen lommar den lugnt iväg.
Detta är förstås en katastrof(?).
Hade det varit lika "illa" om en räv stått och nyfiket iaktagit vad som hände? Eller en älg? Ett rådjur?

Jag kan inte förstå denna hetsjakt på varg. Menar då inte jakt i ordets rätta bemärkelse utan varför det ska hatas och härjas över vargen så mkt? Jag är ingen vargkramare eller har någon förkärlek till vargen eller något annat rovdjur heller för den delen, men jag respekterar den och tycker verkligen inte den ska utrotas som en hel del verkar tycka.

Den har lika stor rätt att leva som alla andra varelser i skogen.
That´s it.

Det finns många argument i den här frågan om vargens vara eller icke vara.

*Den biter ihjäl hundar, är väl en av de största.
JA, det händer att den gör det. Det händer även att HUNDAR biter ihjäl hundar, just saying.

Att vargen biter ihjäl ens hund är förstås otroligt tragiskt, det kan man inte tycka något annat om. Ens bästa vän i vått och torrt blir ihjälbiten, klart man blir förbannad på allt som har med vargen att göra, MEN, har man gått djupt in i skogen för att jaga, eller vad man nu gör, så har man faktiskt tagit en risk. Alla vet ju att i skogen bor det djur, rovdjur. Björn, varg, räv, lo, järv osv. Det är deras revir, deras hem som vi gjort intrång på.

De försvarar sitt revir, som vilket annat djur som helst skulle göra, även tex hundar och hästar. Också vi människor har ju vårat hem och känner vi oss hotade i det, försvarar vi oss, förhoppningsvis.

Det är väl också så att vargen ser hunden inte bara som ett hot utan även som föda. Varför är det värre att en varg tar en hund än att en björn tar ett rådjur? Kommer det mat springades tar de väl chansen?
Jag tycker faktiskt inte det är konstigt alls.

Ska man jaga med löshund tar man risken att det händer något med den. Att den blir påkörd, att den blir ihjälbiten av rovdjur, tom att den blir skjuten som sjukt nog händer...

Ett problem i det hela, ett ganska stort problem är dock eftersöken. Om något djur blir påkört och drar iväg in i skogen vill man ju göra lidandet så kort som möjligt för det, därav söka med hund och hitta det så fort man kan. Där är hunden en nödvändighet, vilket den inte är vid "vanlig" jakt. Det skulle ta alldeles för lång tid annars. Här har många jägare sagt ifrån. De vill inte riskera sin hund och det förstår man ju. Synd om det skadade djuret dock som får gå en kanske lång och smärtsam död till mötes.

*Att vargen går på tamdjur.
Här har vi något helt annat.
Att man går in i skogen TILL vargen är en sak, men kommer den till OSS börjar det osa konstigt beteende, eller brist på mat. Oavsett så är inte varg bland tamboskap önskvärt.
Jag är inte så pass påläst att jag vet varför en del vargar söker sig till bebyggelsen, men man förstår ju att en varg som upptäkt "lättfångad mat" som tex får, kommer att komma tillbaka så länge det "bjuds". Jag tror att sånna vargar måste avlivas eller flyttas (och det vet vi ju hur billigt det är...) för att man ska kunna hålla djur på den platsen utan risk.

Jag är varken för eller emot vargar. Jag är FÖR att låta naturen ha sin gång och att man ska ha respekt för djuren som lever där. Jag tycker absolut inte man kan påstå att en hel art ska utrotas pga att några jakthundar dukar undan för den. Koppla er hund i de stora skogarna eller ta risken. Svårare än så är det inte.
Däremot tycker jag inte det är okej när de kommer för nära byar, människor och tamboskap.
Frågan är väl då vad osaken till det är?

Har vi flyttat närmare skogen och därmed närmare vargarna?
Har de blivit mindre skygga?
Har de brist på mat?
Har vargarna kanske muterat och är på väg att ta över jorden?! =) (vissa verkar ta vargen som ett så enormt stort hot så man börjar ju undra).


Något som gör mig oerhört förbannad är det som hände i Sälen i vintras. Då några jävla idioter (som enligt min mening inte förtjänar något annat öde än vargens) kört skoter och jagat en varg till döds! Jag kan inte med ord beskriva mitt hat gentemot dessa människor, om man nu kan kalla dem människor. Hur kan man överhuvudtaget leva med sig själv efter att ha gjort något sånt? Jag förstår inte hur man ens kan tänka tanken att utföra något sådant dåd.

Människan skrämmer mig långt mer än vad vargen gör, så mycket kan jag säga och jag tror många håller med.


Hur det än är så tycker jag det är pinsamt att vuxna människor kan hålla på och hetsa så mkt över det här.
Är de för lata för att jaga utan hunden som springer och hämtar bytet åt dem månne?

Attacker på människor kan då inte vara ett argument då björnattacker är långt mycket vanligare än vargattacker och björnar gnälls det då knappt alls om?

Ibland undrar jag om inte folk bara "hänger med" i hat-snacket bara för sakens skull. Bara för att man "ska" hata varg om man bor i Dalarna, typ.

Det känns som den här debatten aldrig kommer få ett slut. Båda sidor är ju helt tokiga och vägrar släppa på sina principer.





De är mäktiga och vackra djur, de där vargarna.

Algerna

Vic: De heter Carrageen och kommer från Alg-Börje.



Tänk er...

....att andas genom ett sugrör. Ett jävligt litet ett. Typ ett Festis-sugrör.
....att varje gång du försöker andas djupt så efterföljer en trevlig hostattack som skulle kunna få en mindre elefant att blåsa upp från marken och flyga sin kos.
....att du har konstant ont i magen (träningsvärk från allt hostande), ryggen (ont i lungorna?) och nacken.
....för att inte tala om halsen!
....att inget hjälper mot detta helvete. Inte té med honung, inte hostmedicin med morfin i, inte vatten. Det hjälper något att lägga en fuktig handduk över fejan och andas genom. Fuktig luft is the shit. Skicka mig till något ekvatorland fort (jag vill välja själv dock)!

Nej, jag ska sluta gnälla. Snart. När jag fått min home delivery (ja, man särskriver på engelska).

Gick inte att jobba =/ Hostar så jag knappt kan andas så det känns inte så värst bra. Vet inte om jag smittas heller.


Slänger in lite bilder från arkivet..yeeeey!














.....

.....värsta natten på mkt länge i natt. Somnade runt 23,30 vaknade 01 av hostan och höll på...till 03 kanske? Sen vaknade jag 05 igen. Kul det ska bli att jobba till 23,30 idag sen försöka sova.
DESSUTOM (gud det är så synd om mig nu) så fick jag sova typ sittandes i natt, hade en stor soffkudde bakom mig och därför har jag även skitont i nacken.

Ni kan skicka tröstpresenter till röda huset, Bonäs, Sweden.


I veckan händer följande:

Tisdag: Överleva jobb
Onsdag: Samma som ovan
Torsdag: Helge skos plus samma som ovan.
Fredag: Ledig. Falun och hopptävlingar kanske? Vill nån följa?
Lördag: Bröllopsfotografering. Det var längesen jag gjorde det så det blir jättekul!
Söndag: Ev Falun om det inte blev på fredagen. Eller så skiter jag i det helt.
Måndag: Ledig!






Jag önskar så att du fanns kvar hos oss.
Du fattas <3

Julafton.

Idag har Helge fått paket. Två st. Han skiter fullständigt i båda.
Det ena är alger som ska få honom att sluta hosta. Vet inte hur det funkar men det ska det tydligen göra. Vi ger det ett försök. Han hostar inte alls mkt men kan man lugna hostan så är det väl lika bra att ge sig på det direkt.
Det luktar helvete och smakar troligen lika fantastiskt men jag ska nog lura i honom det på ett eller annat sätt.

Den andra äääär... tadaaaa! Ett Back on track fleecetäcke.



Jag gjorde världens fynd när jag köpte det. 700-800 kr billigare ca. Helt nytt, låg kvar i förpackningen och det passade perfekt. Han kan nog ha användning av detta, min lilla spända glashäst...

Hästarna får gå och äta gräs så ofta det går om dagarna. Är uppe i två timmar om dagen nu iaf.
Helge blir så här lycklig.



Inbakad i skydd. På torsdag åker broddarna och således även skydden.

Jag är sjuk fortfarande men imorgon ska jag tvinga iväg mig till jobbet. Klarar inte av att gå hemma längre. Får ladda med Cocillana, halstabletter och dricka té konstant.








Hästfolk....

Läste ett inlägg på Darios.se igår. Hon bloggtjejen Tyras hästblogg.
Det stod typ att de skulle ut och ta det lugnt och hästen skulle få bestämma tempo, väg blablabla och att hon tyckte att hästarna skulle få bestämma ibland, att man skulle respektera hästen.

Jag skrev en kommentar om att hästar behöver en bestämd ledare för att känna sig trygga, inte få bestämma ibland och ibland inte för det gör den osäker. Det är inte att respektera hästen att göra så, osv men den kommentaren var visst borta idag =)
Det är synd när så okunniga människor köper hästar. Spec en som har så många unga "fans" eller vad man ska kalla dem. De tror ju att hon har rätt i det hon skriver.

Det är så typiskt hästfolk. "Jag vet bäst, det är min häst jag känner den bäst, jag kan läsa av min häst bäst" och massa annat skitsnack.
Man måste kunna ta att det finns folk som har mer erfarenhet och kan hästar bättre. Det är bara så.

Jag tycker att jag, som haft egen häst i snart 8 år, 2 egna hästar i 5 år, ridit i 21 år, haft foderponny och ridit hos kompisar hela mitt liv, har varit med om en väldig massa saker med många olika hästar, jag har jobbat på ridskola, haft praktik på Strömsholm,gått hästinriktning på gymnasiet, jag tycker att jag kan och vet en hel del om hästar. Både om deras beteende, hälsa, anatomi och annat. Det krävs många år och många, många timmar hos många olika hästar för att uppnå det.

En tjej som ridit när hon var liten, haft uppehåll många år och sedan ger sig in i hästvärlden med buller och bång som Tyra gjort har uppenbarligen inte koll på hur hästar fungerar på riktigt.

Skulle jag låta Helge bestämma lite då och då hade jag haft en väldigt osäker och tom farlig häst ganska snabbt.

Vansinne. Usch det är tragiskt att läsa. Så ska hon dessutom köpa en till häst.
Nästan så man borde sluta läsa hennes blogg.

Nog om det.


I natt har jag fått sova sittandes pga min förbannade hosta som inte ens Coccilana biter på. Vad gör man då? Finns väl ingen starkare hostmedicin? Jävligt tröttsamt. Hoppas jag får sova i natt så jag kan jobba imorgon.

Har varit i stallet och fixat det. Hästarna fick gå i beteshagen medans. Helge hostar nu också =/ Så han ska få äta alger nu för det har hjälpt en annan häst i stallet. Hon har slutat hosta helt.
Dock vill man ju veta vad hostan kommer ifrån. Dåligt luft i stallet? Dåligt hö? Någon smitta?

Fönster är öppna i stallet, hästarna som hostar äter helt olika hö, ingen har feber eller dåligt allmäntillstånd och framförallt inga svullna lymfkörtlar. Hua. Kvarka vill vi inte ha.

Hästarna får gå ute så länge som möjligt nu. Igår hängde de vid grinden 19,30 så då fick de gå in. Sen är dörren öppen tills de får kvällsmat.

Så typiskt att han blir sjuk just nu men det är ju inget att göra åt....

Tävling

Idag har Helge varit på tävling. Iaf på en tävlingsplats. Han var ganska "all over the place", skitdryg och tyckte det var lika spännande som att bli nedslängd i havet bland 10 vithajar och några utbåtar från någon by med konstigt namn från Ryssland. Typ.
Hästar. Som springer? Det måste betyda att jag också måste göra det?! Knäppskalle. Till hans försvar har han ju vilat snart 2 veckor så det fanns väl en jäkla massa överskottsenergi till övers förstår jag. Han hade inte mig i fokus kan man väl säga....
Well, well. Vi ska ut på mer skrämseläventyr/miljöträning så nån gång borde han väl lugna sig.

Lastningen gick helt perfekt både dit och hem så det känns fortsatt bra. Hade kunnat åka iväg helt själv.

Så. Har ni fått med allt i era anteckningsblock?



Mål och framsteg.

Eftersom både jag och hästarna är sjuka så jag inte kan rida och träna just nu så tänkte jag skriva upp några mål jag har med mig och hästarna fram över istället.

Helge:

*Först och främst att han ska bli frisk i näsan. Inte snorig överhuvudtaget så jag kan börja röra på honom igen.
För att uppnå det så ska han hållas varm och bara ta det lugnt. Hage och korta promenader.

*Kunna reglera galoppen är ett ganska stort mål. Det är inte så lätt som det kanske låter.
För att uppnå detta så behövs det väldigt mkt konsekvent träning under lång tid. Att göra galoppfattningar stärker galoppen mer än att bara galoppera på så det kommer jag träna mkt på. Även att galoppera rakt fram i skogen, rida lite framåt, korta några få språng, lite framåt osv. Börja väldigt enkelt. Samma sak på volt på ridbanan. Se till att han har egen bärighet, egen balans, bra stöd på tyglarna och framme för skänklarna. Övergångar, tempoväxlingar, lite lättare sidvärts även i galopp och träna, träna, träna.

*Inte krypa ur formen i avsaktningar, tempoväxlingar och halter.
Här har vi ett problem som skall avhjälpas med att jag ALDRIG får låta en avsaktning, där han stretar emot ,gå igenom. Blir det dragkamp, rid fram, gör om gör rätt. Sitt kvar (för helvete, stadig sits!), lugna händer, invänta avslappnad häst, rid kanske en volt och sakta av på böjt spår i början, aktiv ny gångart efter avsaktningen.
Vara konsekvent!

*Få honom avslappnad.
Dessa mål är egentligen utan inbördes ordning men jag får nog säga att detta är det viktigaste. Byggstenen för att allt det andra överhuvudtaget ska fungera. Kanske också det svåraste målet. Det gäller att vara tydlig, bestämd men för den sakens skull inte orättvis eller dum. Man får läsa av om hästen är fjantig eller faktiskt rädd och osäker på riktigt. Dock vill jag att han litar på mig oavsett. Han ska veta att säger jag åt honom att gå åt ett håll så är det lugnt, han ska inte behöva fundera på om det är farligt eller inte utan lita på att om jag inte tycker det är farligt så är det inte det. Både vid hand och under ridning ska detta funka.
Under ridningen ska jag aktivera honom hela tiden så han inte har tid att tänka så mkt. Han ska fokusera på mig vad jag än ber honom om och i vilken situation det än är. Framåt oavsett tvekan från honom eller mig. Jag måste också sluta tänka så förbannat mkt, "nu kommer han blir rädd för stenen där" osv.

*Komma ut och tävla på några små tävlingar.
Tänkte åka till Älvdalen i juni och bara rida en 60 cm klass. Han kan hoppa så det är inte det han behöver träna på utan det är vad som händer runtomkring. Folk, hästar, ljud, rörelse och allt på samma gång. Miljöträning helt enkelt. Sen är det två dressyrtävlingar och en till hopptävling i sommar som jag skulle vilja vara med på.
Plus en träning för en mkt välrenomerad tränare som jag bara hört bra saker om, och bara har bra att säga om efter att ha sett träningar för honom på läktaren.


Det är nog de målen jag har med Helge till att börja med. Sen har jag små mål i varje ridpass som förhoppningsvis leder till de större målen så småningom.

Vi ska ha gjort en bra halt vid det där trädet.
En avsaktning innan vattenpölen.
En bra åttvolt med halt på mitten innan vi ger oss.
Avslappnad galoppfattning sen räcker det etc.



*Självklart är att han ska må bra och trivas med livet ett mål också. Det ska inte bara tränas och trimmas utan vi ska även ta det lugnt och ha det helt kravlöst ibland. För mig är hästarna inga tävlingsmaskiner utan vänner/familjemedlemmar. Mår inte de bra gör inte jag det heller.

Grande:

Som det ser ut nu så är framtiden med Grande väldig oviss. Han haltar fortfarande i trav, för någon dag sedan även i skritt men nu är det bättre. Jag skulle blir väldigt, väldigt ledsen om han inte blir bra igen. Han har lärt mig så otroligt mkt den hästen. Vi har gjort så mkt roligt, tokigt och härligt tillsammans.

OM han blir bra så är det enda målet att han ska må så bra och ha det så roligt som möjligt. Ridas lugnt i skogen och bara tycka allt är underbart. Sen måste han ju ridas på ett sätt som inte gör honom skör och trasig. Ingen busridning utan ridning i form och ordning.

Jag själv då:

*Min sits behöver bli starkare. Helges gång är så otroligt svår att sitta i så man blir lätt ostadig och hamnar i obalans. Lite longering utan stigbyglar med sitsträning vore på sin plats. Plus träning på gym. Det ger faktiskt väldigt mkt! Sitta rakare och blir starkare i överlivet behövs.

*Armarna. Måste böja armbågarna något mer och hålla dem stilla intill kroppen. Då hamnar också händerna i bra position.

*Stilla skänklar och INTE peka ut med tårna som jag tenderar att göra när jag hamnar i obalans.

Det finns väl tusen saker till att förbättra hos mig själv men det här får duga för stunden. Jag ska ta med mig någon till stallet, ge denne en lapp där jag skrivit upp typ "räta på dig, armarna, blicken" osv som han/hon får tjata på mig om med jämna mellanrum. Då behöver man inte ha en ridkunnig person utan man kan tvinga med vem som helst =)

När jag uppnåt de här målen är det dags för nya. Tycker det är realistiska mål som vi borde klarat av iaf i höst. Om inte så är det väl bara att fortsätta tills de sitter.








Uttråkad och hoppsugen.

Det här med att vara sjuk alltså... BOORING! Är inte frisk än men rastlös. Usch vad tråkigt det är att bara vara hemma. "Tur" att A också blivit sjuk så jag får sällskap =)




Jag vill hoppaa!





Om ca två veckor är det träning för Fredrik igen. Hoppas Helge blivit frisk så jag kan vara med! Det är så sjukt kul.

SMS-inlägg

mms_img113402286 (MMS)

Sjuk.

Det var äldigt längesedan jag mådde så dåligt som när klockan ringde 04.30 imorse. Jag brukar hålla mig pigg och jobba fast jag blir förkyld och så men imorse fanns det ingen chans att jag skulle klara av att gå till jobbet. Hade så ont i halsen att jag knappt ville andas, verkligen inte prata eller svälja. Ville nästan spy och kände mig riktigt febrig. Något bättre nu men fortfarande helt slut. Lever på Strepsils och vatten.
Så. Det är fritt fram att tycka synd om mig.

Om man ska se någon ljuspunkt i det här så är det väl att det passar bra att vara sjuk nu då Helge också är snorig och får vila. Hoppas vi båda blir friska snabbt! Jag är såå laddad för att börja träna och utvecklas mer. Har massor av övningar och planer jag vill göra, tom tävla! Ja, ja. Det är bara att vänta och ta det lugnt.



Jag och Grande på tävling i Orsa.

RSS 2.0