Blä! Idag har det inte varit någon rolig d...

mms_img-15889416 (MMS)

Blä! Idag har det inte varit någon rolig dag. Skulle jobba men är magsjuk så det blev inget med det. Har just lyckats äta lite efter ett dygn med mest vatten. Hoppas det är på väg tillbaka. Jag hatar att vara sjuk och sitta still inne. Har sett två sällskapsresor, legat i sängen med datorn, sovit osv men nu får det vara slut på det tills imorgon. Vill komma utanför dörren och röra mig. Idag har jag bara varit utanför dörren en gång och det var till stallet. Och det var ingen hit, det gick sakta kan man säga. Och hästarna fick vila. Älskling hjälpte till med höpackning. Stort tack för det!

Min städhjälp. Önskar han fick plats i läg...

mms_img206930565 (MMS)

Min städhjälp. Önskar han fick plats i lägenheten så kunde han hjälpt till där med. Åkte iväg och tömkörde honom i ridhus idag. Det gick super. Spänd i början som vanligt men jätteduktig sen. Galopperade fint på volt och var riktigt lydig. Fick gå lös och rulla sig sen till sin totala lycka :-) Har som ni förstår varit ledig från jobbet idag men har ändå inte fått så mycket gjort. Mår inte så bra idag och jag hoppas verkligen inte det är magsjuka! Usch!

Idag har det varit lite segt. Men jag hade...

mms_img-81443797 (MMS)

Idag har det varit lite segt. Men jag hade kul igår! Har ridit Helge en sväng i skogen tidigare. Sanden var framme på vissa ställen och marken var mjuk! Helt sjukt ju. Grande och Hans var med som sällskap. Har ätit middag med kusiner och mostrar och nu väntar soffan för resten av kvällen.

Hihi jag i min julklapp jag fick av älskli...

mms_img-11004923 (MMS)

Hihi jag i min julklapp jag fick av älsklingen. Älskar den! Kommer användas väldigt mycket har jag en känsla av. Mamma skulle väl också haft en :-P Hade en fantastisk julafton igår. Vi var hos moster i deras supermysiga hus vid sjön i gesunda. Tror vi var 14 st totalt och alla lika härligt knäppa :-) Har nog aldrig skrattat så mycket som igår! Jättekul och supertrevligt var det. Blev en ganska sen kväll och så en tidig morgon i stallet i morse. Red Helge ett skrittpass på en äng och så har jag fixat stallet så det är klart tills ikväll. Helge skötte sig bra och jag red mest på stora volter för att få honom rund och mjuk i sidorna. I höger varv är det lite svårare men det gick det med tillslut. Lite vila nu sen middag med familjen och utgång på parken ikväll. Avslutar med ett stort grattis till min älskade pappa som fyller år idag!

God jul från mig och odågan :-) Har tömkör...

mms_img-12465190 (MMS)

God jul från mig och odågan :-) Har tömkört honom 20 min i morse och han var så lugn och fin så. Lite julfrukost med familj och farfar nu, sen fixa klart stallet, hem en sväng och sen vidare mot firande med tjocka släkten.

Gårdagens träning finns det inte mycket at...

mms_img-21366818 (MMS)

Gårdagens träning finns det inte mycket att skriva om. Helge var på spänd att det knappt gick att göra nånting. Måste åka oftare, så är det bara. Idag har jag varit på stan och fixat det sista inför morgondagen. Så har vi hämtat en gran också! Mysigt :-) Snart kommer älskling hem från sin spelturné i Idre och sen åker jag till mamma och pappa en sväng.

Mockat stallet, ridit Grande, klippt Helge...

mms_img115506925 (MMS)

Mockat stallet, ridit Grande, klippt Helge, ätit frukost, åkt till Mora och handlat lite, hem och äta, nu vila en minut sen tillbaka till stallet och träning i Orsa.

Har tömkört min grå galning idag. Är tänkt...

mms_img-37486282 (MMS)

Har tömkört min grå galning idag. Är tänkt att han ska med på dressyrträningen imorgon. Han var jättespänd och knäpp idag så det kan ju bli intressant.. Fick honom att slappna av några steg på slutet iaf. Tokfan. Igår blev det skritt 1.2 timme och jag red ca en timme av dem på Helge. Han var supertittig då med men lugn på slutet. Han är som en boardercollie med adhd på högvarv. Alltså behöver han få använda huvudet ordentligt varje dag annars blir han knäpp. Vilket projekt till häst jag har, men det är ju kul med en utmaning, en utmaning jag ska klara av. Har ju inte gett upp på honom på dessa 4.5 år så det är bara att kämpa på. Det är ju så kul när det går framåt. Som med hovarna idag tex. Fram lyfter han riktigt bra nu och kan faktiskt slappna av. Bak är det förstås svårare men bättre än igår iaf. Han fick sin dagliga linimentmassage också. Imorgon ska han klippas och fixas manen på och Grande ska jag rida dressyr på på morgonen. Så har jag massor av ärenden att fixa och sen träning på kvällen. Tur att jag är ledig! Jobbar inte förän onsdag. Härligt! Har slagit in lite klappar nu på kvällen och tittat på Ernst :-) Lite julkänsla trots avsaknaden av snö.

Har en bra plan för denna herre för nästa ...

mms_img-11575970 (MMS)

Har en bra plan för denna herre för nästa år. Ska skriva en varsin plan för hästarna sen. Mest för att jag själv ska kunna se tillbaka sen och se om jag lyckats. Kan inte bestämma mig vilken häst jag ska rida på torsdagens träning. Helge behöver det mest men är nog inte så ridbar då han vilat ett tag och bara blivit tömkörd senaste veckan. Dessutom skulle han behövas klippas innan. Grande är mer igång och klippt så det lutar åt honom. Plus att han lastar sig själv så då behöver jag ingen hjälp heller.

Sitter hemma nerbäddad i soffan. Känner mi...

mms_img-13902574 (MMS)

Sitter hemma nerbäddad i soffan. Känner mig rätt seg och trött så snart går jag nog och lägger mig. Tidigare idag har jag naturligtvis varit i stallet och grejat. Helge fick en linimentmassage bara för det hittades en låsning på honom i lördags som hon fixade till. Grande däremot fick sig ett riktigt dressyrpass. Han blev fint genomjobbad tillslut men jag fick kämpa för det. Han var lite spänd pga att vi red i mörkret med pannlampa också, krukan. Vänster galopp var hur bra som helst medan höger var skitdålig! Han skjuter in bakdelen och blir jättearg när man försöker flytta ut den. Förmodligen är han lite stel bara och behöver mjukas upp för på slutet blev det mycket bättre. Han är ju inte pur-ung längre, tyvärr, så man får ge honom sin tid. Imorgon ska han få ut på promenad 1.5 timme ca medan jag rider Helge samtidigt. Dock följer en kollega och tar Grande så jag behöver inte ha handhäst, även om jag gör så ibland också :-)

Helgus efter rullning igår. Vilken skillna...

mms_img-11130318 (MMS)

Helgus efter rullning igår. Vilken skillnad det var på honom sen i torsdags! Då var han ju inte med på noterna alls. Igår så var han skaplig att lasta på vägen dit, lugn genom hela passet och super att lasta hem! Klev rakt in helt utan krångel. Duktig häst. Tömkörde ganska enkelt. Stora volter i alla gångarter, övergångar och halter. Så han fick röra sig ordentligt mest. Det var väl själva åkturen och se annat men ändå hålla sig lugn som var själva träningen för honom. Har börjat låta honom stå kvar i transporten tills han är helt lugn nu när vi åker och det har redan visat resultat. Bara att fortsätta så ska han nog gå att lasta själv snart. Idag gick jag och älskling en promenad med varsin häst i handen. Grande var på tårna och verkade väldigt pigg medan Helge faktiskt var den lydiga. Imorgon ska jag se om jag ska rida den grå vildingen en sväng.

Nu är båda hästarna motionerade. Grande ri...

mms_img123435100 (MMS)

Nu är båda hästarna motionerade. Grande riden dressyr på ängen och Helge tömkörd i ridhus. Strax ska Helge bli kollad i ryggen och få massage.

Lite vardagslyx har jag unnat mig idag. Fi...

mms_img-68944247 (MMS)

Lite vardagslyx har jag unnat mig idag. Fix av ögonbryn och fransar på salong. Slipper man se död ut på mornarna ;-) Direkt efter det blev det dock lite mindre glamouröst. Nämligen mocka skit, borsta leriga hästar och rida i regnet. Men, men det är sånt som hör till stall-livet. Har blivit bjuden på middag två gånger ikväll, och tackat ja till båda :-) Mums! Nu är jag hemma hos mamma och pappa och kollar hjältegalan. Nästan så man fick en tår i ögat när tjejerna från "ung cancer" fick sitt pris. Heja, heja! Vilka människor det finns <3

Blev Orsa en sväng idag. Tömkörning för he...

mms_img154408835 (MMS)

Blev Orsa en sväng idag. Tömkörning för herr Helge. Han var väldigt spänd och knäpp. Fick väl skaplig ordning tillslut. Han behöver så sjukt mycket stimulans för huvudet den där.

Har nyss fått provtagning nr 2 avklarad. V...

mms_img-15507019 (MMS)

Har nyss fått provtagning nr 2 avklarad. Verkar som det blir en till minst men det gör inte så mycket. Jag har turen att ha så bra folk runt omkring mig så jag är inte orolig alls :-) Det blir nog nån ordning på mig med tillslut!

När jag klev utanför dörren 05.45 i morse ...

mms_img117513842 (MMS)

När jag klev utanför dörren 05.45 i morse så var det nästan ingen snö kvar ute. Så tråkigt! Det går ju inte att göra något vettigt med hästarna på det här hårda och hala underlaget. Imorgon tror jag det bär av till Orsa, om nu inte väglaget är väldigt dåligt istället. Tråkig tid! Hoppas det snöar mycket till jul iaf, då har jag lite ledigt och vill rida ut i härlig pudersnö. Håller tummen. Idag blir det liknande gårdagens arbete med Helge och en skrittsväng med Grande.

Det tog mig nästan en timme att få in Helg...

mms_img-23890722 (MMS)

Det tog mig nästan en timme att få in Helge från hagen, tränsa och gå en liten promenad som i vanliga fall tar 10 min. Idag var han supernervös när jag kom till stallet så jag ville få honom lugn i varje moment innan jag gick vidare till nästa. Han är inte rolig när han är så där så det måste tränas bort. Därför tyckte jag det var bättre att bara fokusera på att lugna honom och låta honom använda huvudet istället för att motionera honom trött. Skynda långsamt. Han måste ju bli trygg i sig själv och med mig för att kunna slappna av och arbeta bra. Jag har en stor utmaning med honom, kan man säga.

Ibland undrar jag vad som döljer sig i huv...

mms_img121836432 (MMS)

Ibland undrar jag vad som döljer sig i huvudet på hästarna. Om man bara kunde förstå dem till fullo och veta vad de ville och tänkte vore allt himla enkelt.

Måste bara tipsa om världens bästa täcke s...

mms_img-94820113 (MMS)

Måste bara tipsa om världens bästa täcke som det bloggas om mycket nu. Shires Storm Cheeta heter det och kostar runt 1300:- finns både hos Charlies och Skara. Det är varmt, 400 g, superstarkt yttertyg, snyggt och bra passform. Båda mina hästar passar perfekt i det. Det enda minuset är att det är tungt :-) Nästan så jag vill ha ett till så jag har till båda två samtidigt. Nu är det bara Grande som är klippt så han har första tjing :-)

Helgus häromdagen. Tömköra tycker jag är e...

mms_img41244985 (MMS)

Helgus häromdagen. Tömköra tycker jag är ett jättebra komplement till ridningen. Hästen måste hitta sin egen balans och kan röra sig fritt utan en ryttare som "stör". Att longera ser jag ingen nytta med alls. Som att rida utan yttertygel, vilket inte är något att eftersträva. Dessutom har man bättre kontroll på hästen. Jag varierar mellan att tömköra "ut", alltså ut i skogen, på våran ridbana eller någon av ängarna runt gården. Varierar även mellan olika inspänningar och ibland ingen, beroende på vad jag är ute efter. Idag har hästarna vilat för jag har varit på provtagning. Men vädret var ju så tråkigt så det var en bra dag att vila dem. På torsdag väntar ännu en provtagning sen kommer de där nervösa veckorna igen... Men det ska nog gå bra. Älskling har lagat mat åt oss här hemma och snart ska vi ta en kvällspromenad.

Sunday

Helt slutkörd efter dagens stallfix.
Grande red jag som sagt dressyr på.
Helge tömkörde jag på en äng nedanför hagarna. Travade på stora volter och gjorde övergångar. Lite lätt arbete bara. Han var rätt knäpp i början men lugnade sig när han fått göra övergångar och trava på lite. Lite svettig blev han också, nöten. Ska klippa honom snart någon dag när jag har tid. 


Lite frukost i soffan med en varm dator i knät och en filt över axlarna.Mys! Dock har jag väldigt svårt för att vara inne när det är så fint ute.Trots att jag varit ute hela förmiddagen.

Ciao


Dags för ett dressyrpass!

mms_img168503302 (MMS)

Dags för ett dressyrpass!

Mina älsklingar <3

mms_img306096323 (MMS)

Mina älsklingar <3

Härlig dag!

Har en väldig "nöjdhets-känsla" i kroppen. Ni vet när man fått saker gjorda, något har gått bra osv. För mig både och just nu faktiskt.

Grande och jag var ute på en tur i skogen först, sen tyckte jag underlaget var sådär så jag red hemåt och stannade på en äng för att rida igenom honom lite bättre.
Började med trav på en stor åttvolt. Gjorde många halter och mycket övergångar. Han var väldigt fin och trampade på bra i snön. Sen galopperade jag på samma åttvolt. Varierade mellan att göra ett byte i varvbytet och att göra halt med ny fattning.
Supermjuk, följsam och lydig häst. Svettig blev han också så det var ett bra pass. Kände att jag kunde koncentrera mig mycket på hur jag satt och inverkade.
Jättehärligt att rida i snön som kommit!

Helge gick jag med till en hage. Har alltid haft kedja på honom men nu är det slut med det. Han ska kunna gå utan, vara lydig och lita på mig. Det tränade jag på i hagen. Hade lite gott med mig och han följde mig,backade när jag ville, flyttade sig och verkade väldigt tillfreds när jag slutade. Börjar lite lätt bara så får vi se hur det går. Vi måste börja lita mer på varandra helt enkelt.

Sen pysslade jag lite i stallet, har satt igång en tvättmaskin och nu har jag precis ätit frukost och sitter och kollar på skidåkning. Helene Söderlund, en fd kollega, kör världscupen i Davos så nu ska det hejas på henne!


Så jävla snygga mina hästar är =D









Snöstorm, kallt, jobbigt, varmt, jättevarm...

mms_img-21332371 (MMS)

Snöstorm, kallt, jobbigt, varmt, jättevarmt, pigga hästar, snö, snö, blåst. Det var väl typ så det var idag när vi gick med hästarna. 1,5 timme var vi ute. Skönt när vi väl kom hem iaf. Imorgon ska jag rida Grande direkt på morgonen sen leka med Helge i en hage. Klicka, lyfta ben, mysa och "bonda" :-)

Grande innan avfärd igår. Vi var i Orsa oc...

mms_img619887179 (MMS)

Grande innan avfärd igår. Vi var i Orsa och skuttade lite. Det var ingen ordning alls på farbror utan bara full fart och bus men han fick hållas. Kul att ens 18 åring, snart 19, är pigg och lycklig :-) Idag ska båda hästarna ut och gå. Jag brukar hellre gå bredvid hästarna än att rida när de bara ska skrittas utan krav. Skönt för oss allihop.

Idag har jag, Hans, Helge och Grande varit...

mms_img-89633851 (MMS)

Idag har jag, Hans, Helge och Grande varit ute på promenad i mörkret. 10 minus var det men jag hade mycket kläder och hästarna var pigga så vi fick gå fort, frös alltså ingenting. Helge var lite busig och skulle springa hela tiden och Grande knatade på som tusan så Hans hann knappt med. Så det ska vara! Vi hade på oss alla reflexer jag hade i stallet så vi såg nog ut som en hel cirkus :-) Imorgon ska Helge bli tömkörd och Grande ett lösgörande dressyrpass.

RSS 2.0