Resumé

Igår:
Släppte ut hästarna tidigt och åkte på loppis som sålde lite skit man samlat på sig. Blev lite över 600 iaf. Bättre än inget.
Ut med hästarna en sväng i skogen. Jag till fots bredvid Helge.
Sen gjorde jag mig ordning inför krog-besök och åkte till Mora. Hade väl kul men nu dröjer det nog tills jag går ut igen. SÅ kul är det inte. Stackars syster fick köra runt oss halva natten och skulle upp på kurs 7 =/
 
Kvällens +:
Sara fick se Anze Kopitar. En sån sensation.... =)
Kvällens -:
Att tvätta bort sminket när man kommer hem. HUR DRYGT?! Skulle dock aldrig sova med det på.
 
Idag: Sovmorgon och en sväng till stallet innan A kom hem från gigg i Sälen kvällen innan. Sen somnade vi några timmar till innan jag tog tag i matlagningen. En god middag senare så stack vi till stallet och jag RED Helge en sväng på banan.
Kände inget konstigt iaf.
Ska prova rida ut imorgon där jag har lite mer bjudning och det blir lättare att känna hur han rör sig.
 
 
Nu väntar en ny arbetsvecka med tidig uppgång. Hade behövt sova ett dygn innan dess men he gor int.

Helge!

Det är inte alla hästar som har sin egen namnsdag inte. Helges är idag! Tyckte att Helge var ett....mindre fint namn när jag köpte honom men nu är det liksom han. Han skulle inte kunna heta något annat.
 
 

Fredagsmys

 
 
Tömkörde lilla Krukan i eftermiddags. Laddad och tittig men lydig. Emelie red Grande samtidigt. Vi var på en äng och jag gick bara stora vägar, bytte lite varv och försökte få honom att slappna av. Han fick trava lite mer idag men då gick vi in på banan. Traven gick bra förutom ett mindre psykbryt från Helges sida. Fick honom avslappnad igen och då gav jag mig.
Emelie fick Grande riktigt fin idag. De tränade byten på rakt spår. Tänk att en liten 14-åring kan sitta och göra sånt på ett stort halvblod. Han är välutbildad Grande, gör rätt om man själv gör rätt =)
Mötte en gammal medryttare idag. Det fick mig att känna hur nöjd jag är med att Emelie och Elin rider Grande tillsammans med mig nu. Det känns bra, de är duktiga, noggranna och snälla mot hästarna.
 
Lämnade in nya sadeln på lite "fix" idag. Stropparna till sadelgjorden behövde ses över, annars är den prima.
 
Tacos och film nu. Fredagsmys ju!
Imorgon ska hästarna ut tidigt sen ska vi ju ha loppis i Våmhus bygdegård. Packat bilen full idag =)
 

=(

Gick hem från jobbet med huvudvärk igår, somnade med huvudvärk, vaknade med huvudvärk för fjärde dagen i rad. Tröttsamt!
Har inget Alvedon eller liknande hemma heller....Stackers jag.
 
Har iaf fått sovmorgon idag, en välbehövlig sådan. Ska strax åka till stallet och senare fixa lite ärenden i Mora. Kolla frakt på min snowboard plus skor bla =/ En era går i graven. Tänk vad kul jag har haft med den där brädan. Riktigt sorligt att sälja den.
 

Promenix

Tidig morgon idag igen.
Släppte ut två av hästarna sen gick jag en sväng med Helge med nya sadeln på. 20 min sen gick vi till banan och så fick han trava några steg i båda varven. Inga problem. Sadeln ligger bra på honom och jag vill bara hoppa upp och rida NUU! Ska dock vänta lite till.
Kolla in knästöden <3
 
 
 
Hiii jag är så sjukt glad över sadeln! Trodde aldrig jag skulle hitta en som var lika skön som min gamla som dessutom passade Helge men den här är f*ckin awesome!
 
Jag är väldigt sugen på att köpa en Eric le Tixerant-sadelgjord åt honom också.
 
*Blodgenomströmningen ökar och hästen har lättare att andas
*Den fördelar trycket mot bröstmuskeln
* Hästen får ett friare rörelsemönster
*För bästa komfort är elastisiteten centrerad under hästen
*Om man har problem med att sadeln glider fram eller bak så detta en väldigt bra gjord då gummiplattan på gjorden gör så sadelgjorden stannar i sitt läge
*Bra för hästar med sadeltvång
 
Den kostar mellan 1700-2000 ca så det får funderas på ett tag till men tror absolut det kan vara värt det.

 
Sista arbetsdagen för den här veckan idag och ikväll kommer A hem.
I helgen ska han spela i Sälen och jag kanske ska ut med tjejerna på galej ist.
Men först ska vi ha loppis i Våmhus bygegård på lördagförmiddag (10-15). Många säljare med mkt fina saker till bra priser. Kom dit vet ja! Det säljs fika också. Bara det är ju orsak nog.
 
 

Det finns inget dåligt väder?

 
Dagens outfit här ovan. Kanske inte lika "chict" som modebloggarnas men wtf. Det är ju så här jag springer runt  i stallet för det mesta. Idag spöregnar det dessutom så regnkläderna var välbehövliga.
Tömkörde Helge på ridbanan idag. Föredrar gräset men det blir för halt om han skulle få något "spel". Skrittade på rakt spår mycket och så fick han trava några steg åt varje håll.
So far so good.
 
 

YES!

Ulla har varit hos mig i stallet och testat Albionen idag och den passade! Manken fick plats åt alla håll, den låg an bra överallt, inte i bak- eller framvikt och jag ÄLSKAR att sitta i den. Äntligen! Den kostar lite men det är bara att ta nu när jag hittat en som passar tillslut. Albion är ett bra märke som nya kostar mellan 20-25000:-
 
Jag är supernöjd =)
 
 
Nu ska jag skicka tillbaka Prestigen och skicka dit min Kentaur Medea.
 
Lite mat, dusch och disk sen åka iväg mot Mora och jobb. Hoppas bensinen räcker dit bara =P
 
 

Måndag 24/9

Något av det bästa jag vet är att rida på hösten i frisk luft med solen på väg ner så det blir sånt där härligt ljus.
Typ som idag.
 
 
Testade Albion-sadeln på Grande idag. Mest för att se om jag kunde rida i den och OMG (!) vad underbart skön den var att sitta i! Den var lite för trång för Grande så den hamnade lite, lite i bakvikt, men nu är det ju Helge den ska passa på. Passar den inte honom köper jag den ändå och sitter i den framför tv:n.
Man fick bra position direkt och satt SÅ mjukt och "fast". Stora stöd för knäna precis som jag gillar, och behöver om jag ska kunna rida i Helges enorma gång.
 
Den är inte vidare vacker (men dyr ändå...) men det får man bortse ifrån i det här fallet.
 

Red i skogen med Grande. Lät honom vara ganska fri i formen tills han var ordentligt uppvärmd och varm. Mkt trav där jag ställde honom höger för att sedan mjukt rakställa och sedan vänster och tillbaka osv. Galopperade ganska ordentligt framåt för att känna om jag kunde sitta still i sadeln även då vilket gick bra.
Jättefin, lång och låg form på en avslappnad häst sista biten hem.
 
Imorgon är det dags att prova om någon av sadlarna går att ha på Helge. Spännande.
 

Till salu.

Fleece-lindor från Hv-polo. Bra skick. Nypris 349:- på Skara Hästsport.
200:- inkl ev frakt.
 

Ledig, fin måndag.

 
Solen kan verkligen få en att må bra. För mig är det inte så viktigt hur varmt/kallt det är bara det är soligt. -2 ute idag med sol och då är det inga problem att gå upp och åka till stallet.
Tömkört Helge lite på en äng. Ca 20 min på raka spår och lite på en stor åtta. Han rörde sig bra och hade fint stöd på bettet.
Grande ska Emelie rida ikväll. Får se om det blir på banan eller om jag ska springa med henne ut i skogen. Man vill ju passa på att rida i skogen nu medan det är mjukt och bra underlag.
 
 
 
 

Back in the days.

Här kommer några bilder från härliga ridturer på Grande.
 
Den här är tagen i Orsa en kall men sjukt fin vinterdag. Första vintern jag ägde honom och jag kommer ihåg att just den här turen var han så fantastisk att rida, vädret var bra, allt var perfekt =)
 
 
En bild säger mer än tusen ord? Behövs väl ingen beskrivning varför det här var underbart? Att galoppera på en lång sandstrand är väl drömmen för en hästtjej. Den här våren var det rejäl ebb på stranden i Kråkberg och det gick jättebra att rida där. Härligt!
 
 

Släpper Grande på en stubbåker. Känslan att släppa på alla de där krafterna en häst har är häftigt.
 
 
Jag älskar våren när snön smälter, grusvägarna är mjuka och solen värmer.
 

In the middle of the night.

04.10.
 
Jag upprepar. 04.10
 
Alltså mitt i natten. Mitt i natten när man ska sova. DÅ, då ringer min klock. Vilken misär. Jobbet började 05.30 och innan dess skulle hästarna fått frukost, täcken, hö i hagen och Helge blivit tempad. 
Det var mörkt idag kan jag säga. Jag såg fan ingenting. Fick famla i mörkret efter tråden när jag skulle stänga hagarna och visade hästarna höet och hoppades de skulle stå kvar där tills det ljusnade =) Fast hästar har bättre mörkerseende har jag hört.
 
Jobbet var snabbt avklarat. Bara 3,5 timme idag, plus att det var lite stressigt så då går tiden ännu fortare.
 
Båda hästarna är motionerade. Hela 20 min skritt i skogen. Helge för hand. Emelie på Grande. Han hade nog gärna sprungit till Malung och vänt men det är lika bra att ta det väldigt lugnt och se hur han reagerar med bara lite motion till en början.
 
Helge har helt klart en stor del hund i generna.
 
Nu ska jag vara duktig husfru och koka ihop lax, potatis, en kall sås och lite sallad till my lööööv. Och mig själv så klart, nån måtta får det väl vara.
 
 
 

Gissa vem?

Jag möts av blod. Massor av blod som rinner ur ett 1 dm långt sår (skulle kunna vara en inledning på en dålig deckare) från benet på en häst som står i hagen och är hur nöjd som helst.
Helge har levt rövare totalt i hagen idag och hoppat runt som en annan jojjo. Därför bestämde jag mig för att gå en sväng med honom imorgon så han inte ska härja sönder sig. Försent.
Tur att jag vet hur han kan hålla på och har grejer att ta hand om sår med, stora som små.
Dagens verk var mestadels ytligt iaf, även om det blödde massor. Gjorde rent, la bomull, padd och fleecelinda över.
Får vara så inatt sen mår det nog bäst att vara helt öppet ute. De ska inte gå i någon lerig hage ändå.
 
Förstår ni varför min pålle har skydd året runt? =) Han har det dock inte bak på sommaren så det var ett bakben som blev drabbat idag.
Har det inte blivit något tok på ena eller andra sättet imorgon blir det en promenad då. Det behöver han. Minst sagt.
 
Knashäst.
 
Jobbet idag gick förvånansvärt bra. Tiden tickade på och förutom ett psykbryt eller två på en krånglande maskin i början. Det är inte så kul när man har press på sig att hinna göra klart en order när inte sakerna funkar. Tur att man är så fantastiskt smart, händig och overall bäst så det gick ändå. Tillslut.
 
Nu bakar jag och älsk lite jättenyttigt bröd. Mest han. Snart någon form av film och så kommer vi förmodligen somna i soffan båda två. Jag somnar nästan alltid när vi ser film.

Albion SLK high head.

Sadlar. Det har ju handlat mkt om det här ett tag.
Här är en bild på Albionen. Som ni ser får manken plats på höjden, sen är frågan om sadeln är för trång på sidorna av manken ist och  även kanalen. Den ligger an bra ner bakom bogbladen iaf. Det är fan inte lätt med sadlar alltså. Vilken djungel. Är väl möjligt att den här går ett tag så får jag köpa en ny igen när han musklat på sig, men det är inte mkt att göra åt isf. OM han nu går att rida på (hopplös pessimist).
 
 
Hästaskrället är iaf extremt pigg. Tar varje chans att leva rövare i hagen =)

Helg= jobb.

Jaaaa, det är fredag och lediiigt, hade jag kunnat skriva...om jag HADE HAFT LEDIG HELG. But noooo. Jobbar både lördag och söndag. Dock (!) så jobbar jag bara 05,30-09.00 på söndag! Yippiekajeeej.. Detta pga att kollega måste iväg på viktigare åtaganden än jobb och kollega får inte lämna mig alena på jobbet. Det är ju trotsallt en knivfabrik vi jobbar på. Knivar gör ont och skär man sig och råkar vara ensam så kan det gå illa. Därför får vi inte det. Alltså får inte jag jobba söndag kväll. Synd. Jag som hade sett fram emot en söndagkväll i en skitig fabrik. Typiskt.
 
Det blir alltså en tidig morgon imorgon och jag har tvingat A att skjutsa mig =)
Nej då, vi har bara min bil att använda nu då den andra är avställd så man får pussla lite.
 
Fick hem en till sadel idag. Albion SLK high head. Framvalvet på denna är uppbyggt rejält och nog jävlar fanns det plats för manken alltid. Frågan är dock om den är för trång ist. Aldrig helt bra =) Denna känns dock klart bäst hittills så det ska bli spännande att se vad Ulla säger på tisdag då vi ska testa de två jag har hemma.
 
Helge har motionerat sig själv i hagen idag. Levde rövare ordentligt och bockade, sparkade, lät och for runt. Knäppskalle. Fast han har vilat snart 3 veckor också så man får väl förstå honom. Halv dos medicin idag och nu är den slut. Spänningen stiger....
 
 

Sågspån och Missoni

Helge skoddes bak idag. För den som inte vet det så har Helge shivering.
 
Shivering är en neuromuskulär störning med okänd orsak. Det kännetecknas av ofrivilliga darrningar och kramper i bakbensmuskulaturen. Hästen lyfter ena bakbenet onormalt högt samtidigt som benet darrar för att sedan slappna av. Problemet syns oftast på bakbenen men kan vara värre på ena bakbenet och i sällsynta fall även synas på frambenen.

Symtomen blir oftast värre i stressituationer och kan vara ett problem vid skoning och broddning. Det är i princip aldrig ett problem i ridning förutom att hästar med shivering ofta har svårt att backa eftersom de då kan börja skaka. Symtomen blir sällan värre med tiden på varmblodshästar. På kallblod finns vissa muskelsjukdomar som ger liknande symtom och som kan förvärras.

Shivering är ett problem som man oftast kan lära sig att hantera genom att bibehålla sitt och hästens lugn, aldrig bestraffa den för skakandet och genom att hitta alternativa lösningar vid skoning och broddning.

Från ATGs hemsida.

Därför tycker han att det är jobbigt att bli skodd och vi tar två hovar i taget. Han tycker nämligen det är jobbigt att bli skodd fram också. 

Jag har ju köpt Thiamin för det har hjälpt hästar med shivering så det ska bli spännande att se om det funkar på Helge också. 

Efteråt fick han gå ut igen medan jag mockade och fixade. Fick 5 stora säckar spån av en kollega igår så det var lite jobbigt att mocka idag med väldigt mycket spån i boxarna.

 
Har inte behövt köpa spån på länge! Jag skriver upp varje säck jag tar och betalar det på hyran och den sista är uppskriven 3 maj. Hur bra?! Sparar jag mkt pengar på. Anledningen är att de sågar och bygger på gården vilket gör att det blir mkt spån till oss. Det känns bra i SnålVerner-hjärtat =P
 
Kanske man ska rota fram kupevärmaren ur förrådet snart? Imorse var det -2 när jag gick ut och skrapa rutan är inte det roligaste jag vet. Framförallt inte 05,15 på morgonen när man knappt vet vad man heter.
 
Btw så vill jag ha en stor Missoni-matta här hemma. Var vänlig skicka mig en. Finns säkert någon som har lite för mkt pengar till övers där ute.
 

Tjockis-kampen.

 
 
Mitt hur-mkt-fett-och-muskler-har-du test. Vi gjorde ett på jobbet i våras nångång och ett till nu för att se om vi nått våra mål, dvs blivit smalare, fetare, starkare osv. Olika från person till person.
 
Detta är dagens test.

Jag hade mindre fett i både armar, ben och bål MEN mer muskler! Hur det har gått till vette gudarna, och verkligen inte jag för tränat mer har jag INTE gjort. Dessvärre.
Har 19,2% fett i kroppen och som kvinna ska man ha mellan 21-33%. Lite för lite alltså men det ska vi väl kunna ordna med en chipspåse om dagen, jag är inte den som är den.
 
Konditionen testades också men den maskinen måste ha varit trasig. Vi behöver inte prata om resultatet helt enkelt =P *hrmmsämrehost*
 
Dock har jag tagit tag i det och sprungit en timme med Emelie och Grande i skogen samt cyklat till och från stallet idag. Alltid något.
 
 
Helge har idag fått smaka ännu ett tillskott. Thiamin. Har fått tips att hästar med shivering kan bli hjälpta av det. Vi provar. Det var dyrt. 400 för en liten jäkla burk..
 
Hemma och har lagat mat. Det som först skulle bli lax, ris och sås, sen lax-sallad blev panerad fisk med mos. Och sallad förvisso.

Hurtig och lat.

Övertid på jobbet idag. Haft möte från 08-16. Jag skulle aldrig klara att ha ett kontorsjobb. Inte ett som jag inte är väldigt intresserad av iaf. Jag blir nämligen extremt trött av att sitta still. SOM jag fick kämpa för att hålla ögonen öppna idag. Pinsamt.
 
Pysslade länge med Helge idag. Mysplutten. Grande vilade.
Helge äter nyponpulver och gurkmeja i sin mat nu och Grande gurkmeja. Får se om det blir ngt resultat.
 
Testade ju en sadel igår. Kaaaaanske går men jag vet inte så jag tog hjälp som kommer på torsdag. Tror även denna blir för trång i manken. Inte lätt med en häst som har denna manke och så pass omusklad överlinje =/
(Vet att han är tunn, han får olja, överöser honom med hö och så är lusern, plus korn på ingång).
 
 
 
Efter stallet stack jag ut och sprang 30 min. Vet inte vad som flög i mig. Det är väl bra att röra på sig helt enkelt =)
Beviset!
 
Tyvärr syns det ju inte hur otroligt snabbt och graciöst jag skuttade fram men ni får väl tro mig ändå.
Kan vara så att jag sprang pga maträtten nedan som bästa pappsen levererade, men troligtvis var jag bara hemskt hurtig.
 
 
Det är ju så galet tråkigt att laga mat till sig själv!

Min oerhört intressanta dag.

06.00 Ligger och drömmer något fantastiskt förmodligen när jag vaknar med ett ryck av ett ljud som kommer rakt upp från helvetet. Viftar vilt omkring mig tills det blir tyst och jag somnar om innan huvudet hunnit landa på kudden.
 
06.10 Upprepning av ovan.
 
06.20 Upprepning av ovan.
 
06.29 Går upp innan telefonjäveln ljuder igen och tar mig mer eller mindre vaken till stallet.
 
06.45 Släpper ut hästarna i spöregn.
 
06.50 Mockar och hoppas i efterhand att det blev rätt boxar.
 
07.30 Hemma under täcket igen.
 
08.00 God morgon-prat med Älskling
 
09.00 Helvete jag har försovit mig!
 
09.01 Kommer på att jag redan varit i stallet.
 
10.00 Efter att ha halvsovit, funderat på ditten och datten och kollat fb, mail, twitter osv kliver jag upp och fixar lite frukost.
 
11.30 Tar en pw till stallet och ger hästarna lunch. Går en lång omväg på vägen hem.
 
13.00 Lagar mat. En grymt nyttig och avancerad fiskrätt med rostade primörer. Även kallat fiskpinnar med wok-grönsaker i stekpannan.
 
16.00 Skickar iväg en sadel och hämta en ny.
 
16.30 Testar ny sadel, blir osäker och ringer sadelutprovare som kommer på torsdag.
 
17.30 Rider iväg på Grande.
 
18.40 Tillbaka efter en härlig tur i skogen med en alert häst som var liiite för stark men ändå fin.
 
19.00 Säger hej till familjen en sväng.
 
19.30 Hemma och hoppar in i duschen.
 
20.00 Sitter i onepiece i soffan och längtar efter Andreas. Tröstar mig med chips. De är dock inte lika bra på att pussas.
 
 


Sadel-problem.

Idag kommer en sista sadel jag ska testa. Man får väl bara hoppas att hästen går att rida också :S
 
Sadlar som inte ligger bra:
 
Kentaur Medea 4 bomvidd
Prestige hippos dressage 34 bomvidd
Cliff Barnsby Kanter normal bomvidd
Prestige Doge 33 bomvidd
Plus alla andra sadlar utan cutback och för vid bomvidd.
 
Den som kommer idag är en Prestige Hippos Dressage bomvidd 32. Eftersom min hoppsadel ligger super och det är en Prestige så tycker jag att jag borde hitta en motsvarande fast dressyrsadel. Det dumma är att jag måste köpa den utan att rida i den om den ligger bra på Helge. Jag får helt enkelt rida i den oavsett tills han musklat sig och köpa en ny som passar oss båda då. OM han nu blir bra.....
 

Visste ni att?

Ser på Kalle Moraeus på ettan och idag ska Dalarnas spelmansförbund vara med. Fiolmusik har jag alltid gillat och haft varmt om hjärtat. Jag har nämligen dansat folkdans i många, många år. Ibland ångrar jag att jag slutade.
Det är en speciell känsla att ha folkdräkt och dansa inför tusentals människor. Jag har dansat på stora scenen på Skansen, blivit filmad av japanska produktionsbolag, rest och dansat i både Frankrike, Tyskland, Österrike och Tjeckien bla.
 
Det är sjukt kul att kunna dansa shottis, vals, snoa, polka, hambo och andra gammeldanser. Jag gillar helt klart gammaldans-golvet i Malung när det är Dansbandsveckan =)
 
 
Det är alltid någt speciellt att klä på sig Våmhusdräkten.

Lite nere.

 
.....det känns inte så kul just nu.
 
Jag har ingen aning om hur Helge kommer vara om några dagar när Metacam-kuren är slut.
Min pojkvän/sambo (vad säger man i min ålder egentligen?) "bor" 30 mil härifrån.
ALLA räkningar kommer på samma gång. Denna månad är det veterinären, bilförsäkring, equiterapeut, min egen försäkring plus allt det vanliga.
Det är mörkt och grått ute.
Jag behöver städa.
Osv.
Det är förstås de tre första som är jobbiga på riktigt, de andra är bara i-landsproblem men jag har en tendens att ju fler problem jag har ju mer letar jag efter ännu mer tråkiga saker.
 
Har tagit en PW iaf. Det sägs ju att man blir glad av motion.
 
Annars har vi varit i stallet och fotat lite. Älsklingen följde med mig. Satt och pluggade när jag mockade <3
Hästarna vilade.
Så har vi lagat lite god mat tillsammans och sovit middag. Det är helt underbart att sova middag i armarna på sin älskling.
 


Två av mina älsklingar. Tycker Grande är så fin i kroppen för att snart vara 20 år. Pigg som en 3 åring är han också =)
 
Avslutar med en bild på min ring som äntligen kommit. A <3 S
Det är ömsesidigt Andreas, om det nu skulle råda tveksamheter om det =)
 

Gud vad jag älskar mina hästar.

 

Då och nu.

Helge.
Provridning: En mörk och tunn liten 3åring.
 
 
 
Nu: 8 år, lite mer muskler och lite ljusare.
 
<3

15/9

Avengers. Bra film! Såg den med älskling nyss. Mysigt med bara oss två. Hade dock varit kul att umgås med vännerna nångång, men de är visst upptagna ändå...
 
Igår red Emelie Grande lite på banan som förberedelse för dagens träning. Det gick bra både igår och idag men hon behöver få fram honom mer. Han tycker det är bekvämt att gå i ett långsamt tempo och är ryttaren inte med och säger annat gör han inte annat =)
Hon rider honom ändå väldigt väl, bättre än de flesta andra som ridit honom de senaste åren.
Jag red fram honom idag så han skulle vara mjuk och fin till Emelie nästan direkt så hon skulle slippa rida fram hela träningen =) Han kändes toppen! Fint på båda tyglarna, vändbar och lydig. Älskade pålle.
 
 
 
Helge var pigg som tusan idag. Travade stort och fint i hagen och jag håller alla tummar, tår och annat jag har för att han ska få fortsätta vara så även när medicineringen är slut. Ingen feber varken igår eller idag. Han får gå ut som vanligt men ingen motion.
 
Haft en lugn och skön ledig lördag och så är jag ledig söndag och måndag också. Lovely!

Facebook

Alltså...vad är det med folk som måste skriva en massa skit på Facebook?
 
Antingen ska man skriva hur dåligt man mår hela tiden. Hur synd det är om en dag ut och dag in. Det kanske ÄR synd om en MEN när man skriver om det precis HELA tiden blir det tröttsamt. Man slutar bry sig. Jag har en del sånna fb-vänner men orka hålla på och ta bort folk och krångla, jag tar inte fb så seriöst, det är bara irriterande när folk vill att man ska tycka synd om dem. Det lyser lite "se mig" över dem.
Bekräftelsebehov även kallat.
 
Den andra saken som irriterar mig på fb, och bloggar med för den delen, är tvärtemot det ovanstående.
Man har det SÅÅ bra! Man är så lycklig, har tränat så duktigt, lagat god mat, älskar den och den och bara MÅSTE få ut detta så alla andra ska se. Lite smått patetiskt. Det känns som man försöker intala sig själv och andra att man har det bättre än man egentligen har det?Eller?
Det är klart att man kan skriva om något kul händer, självklart, men när det är samma personer som skriver samma sak hela tiden, suck. Gärna flera gånger om dagen också så vi ska tycka extra synd om dem eller få veta hur bra de har det flera ggr om dagen. Drygt.
 
Det är dagens i-landproblem som det egentligen var slöseri på finger-motion att skriva om =)
 

Ledigt.

En ledig dag idag men jag gick upp tidigt och åkte till stallet ändå. Vill hålla koll på Helge ordentligt. Hästarna var ute vid sju och då började jag ta ner en beteshage. Blev lite väl tråkigt väder så jag gjorde inte hela utan åkte hem och hamnade i sängen med datorn ist. Har lite att göra idag så det är skönt att gå upp tidigt så man hinner med en lugn morgon. Kanske tom äta frukost vilket inte hör till vanligheterna.
 
Är ledig i 4 dagar i rad nu och det ska bli underbart! Att vara ledig en måndag är så otroligt skönt. Söndagsångesten är som bortblåst.
 
Ikväll kommer älskling hem och då ska vi ha tacokväll och fredagsmys som riktiga supersvennar.
 
Imorgon blir det en tidig morgon igen för då ska vi iväg med Grande på dressyrträning. Ska se om jag kan filma lite.
 

Helges konstiga stelhet.

Tänkte skriva upp förloppet av den här stelheten Helge drabbats av. Mest för mig egen skull så jag kan titta tillbaka och se vad han gjort dagarna innan, när han fick vård osv. Bra att ha om det skulle hända igen.
 
*Söndag 2/9 Tävlade hoppning i Insjön.
*Måndag 3/9 Tömkördes i skogen i skritt och trav.
*Tisdag 4/9 Såg låg ut i hagen och jag märkte stelheten.
*Onsdag 5/9 Bättre men kanske inte helt 100.
*Torsdag 6/9 Testade rida men han kändes jättestel och ovillig, spec bak. Gick med honom hem.
*Fredag-lördag-söndag. Fortfarande stel och ganska låg.
*Måndag 10/9. Pigg! Normal i huvudet men ännu stel. Fick massage och blev "knakad" i ryggen.
Ingen feber dessa dagar.
*Tisdag 11/9 Skaplig på morgonen, jättestel på kvällen samt 39,7 i temp. Veterinär kommer till stallet. Fortfarande hög feber, väldigt loj och mkt ovillig att röra sig. Fick smärtstillande, febernedsättande och antiinflammatoriskt.
*Onsdag 12/9 Pigg och normal i skallen, lite stel. Fick Metacam på kvällen. Stod inne.
*Torsdag 13/9 Pigg och normal. Ngt stel, ute halva dagen.
 
Så där. Får se hur det artar sig.
 
 

13 sepember.

Sista jobbdagen för den här veckan idag. Förbannat skönt. Har sovit dåligt, ätit dåligt och varit orolig över Helge över en vecka så det ska bli skönt med helg. Har gått ner 3 kg senaste veckan bara för att jag går och är orolig hela tiden.
 
Tänk att man kan vara så orolig över en häst.
Undra hur det blir om jag blir mamma?
Mina stackars barn skulle förmodligen bli mobbade pga att de fick lov att ha mössa och långkalsonger även sommartid, hjälm på skolbussen och inte få flytta hemifrån förrän de fyllt 40.
 
Nä men det tär på en att inte veta vad det är för fel på Helgehästen. Just nu mår han bra och är ute i hagen men när han ska sluta äta medicin om en vecka har vi ingen aning om hur det blir. Håller tummen.
 
Hello my little friend..har vi setts förut?                                                                                                          
 
Har ridit GalneGrande en sväng i skogen. Pigg som en ungtjur på grönbete och hade inte alls tid att lyssna på mig. Fick sätta honom på arslet nångång och göra mååånga halvhalter innan han kom på att han hade någon på ryggen. Traven fick jag till bra men galoppen var bara "jaaaa vi spriiiingeeeeeer" och häva sig iväg. Tokfan. Dock kul med pigg häst!
 
 
Underbart väder idag! Sol och lite kylig luft. Är nog dags för de där långkalsongerna snart.
 
Lite mat sen ska jag åka och ta in Helge och Lady samt ge Helge medicin. Imorgon får han börja gå ut som vanligt igen och då hoppas jag även att de sista blodproverna kommer. Hatar att inte veta!
 

Veterinärbesök.

Vart ska jag börja....
 
Igår när Lena tog in hästarna var Helge väldigt stel och hade 39,7 i temp så jag ringde veterinären och åkte hem från jobbet. När jag kom dit kunde inte Helge gå alls. De har boxar där de kan sticka ut huvudet genom dörren och det hade han gjort men när jag skulle be honom backa så jag kunde gå in till honom klarade han knappt att röra sig. Stackarn =(
Tvingade i honom lite vatten med en plastspruta och hängde upp en påse hö på dörren så kan kunde äta utan att röra sig.
Veterinären kom och det var en otroligt ovillig häst som vi tillslut fick ut på stallgången. Fick locka med mat och nästan dra ut honom. Det sved i matte-hjärtat kan jag lova.
 
Det har tagits blodprover för infektioner, fästingsjukdommar och lite allt möjligt. Det var svårt även för veterinären att veta vad det kunde vara. Helge fick iaf febernedsättande, antiinflammatoriskt och smärtstillande innan hon åkte och i morse stod min vanliga, superpigga och nyfikna häst i sin box och undrade när sjutton han skulle få gå ut?!
 
Gå ut får han dock inte. Misstanke på fång finns vilket blir stillastående häst, iaf idag. Ikväll slutar medicinen verka så får se då om han blir dålig igen eller om han håller sig bättre. Boxvila är how ever inte hans favoritsyssla men han har sällskap inne och en radio som står och skrålar. Han fick välja mellan klassiskt på P2 eller P3. Jag tänkte att han säkert ville lyssna på Morgonpasset så P3 it is.
 
Så. Jag ska tillbaka och kolla till honom innan jobbet och ge honom och ponnysjuklingen lite hö.
Veterinären ska fixa recept på medicin och dividera med sina kollegor om vad det kan vara. Fång, Erlichios, Borrelia...vem vet. Svaren på fästingproverna kommer tidigast imorgon så det är väl bara att vänta och hoppas på det bästa.
 
Utöver detta på passade inte heller den tredje och fjärde sadeln jag provat. Jag ger upp. Funderar på att bara rida i hoppsadeln och varva med tömkörning tills han fått mer muskler som kan bära upp en sadel bättre. Hoppsadeln ligger ju hur bra som helst så rida kan jag ju, om hästen blir bra. Suck.
 

Pannlampa.

Nu när det börjar bli mörkt ute om kvällarna och jag vill rida ändå, så måste jag skaffa mig någon form av belysning i skogen. Då jag inte har råd att anlägga ett eget elljusspår på varenda ridväg så får det bli pannlampa. Dock är ju alla som har någorlunda pris kort sagt värdelösa. Jag kunde lika gärna ta med ett värmeljus i handen. Därför tänkte jag investera i en riktigt bra pannlampa. Jag menar, jag lär ju vara mörkrädd några år till och utvecklar inte hästar mörkerseende så kommer jag således behöva en även nästa vinter, och nästa.
 
Tipsa gärna om en pannlampa, läs strålkastare, som lyser upp minst halva kommun, syns från rymden och aldrig tar slut på batteri (spec inte när man är mitt ute i skogen). Kanske man kan köra in hästarna och ha ett litet elverk på en vagn bakom när man rider. Ska absolut ta det i åtanke.
 
Är beredd att lägga mellan 1000-2000 (mkt ridning i mörker på vinterhalvåret) på en men då jäklar ska den uppfylla alla mina önskningar också.
 
Petzl? Är det good shit?
 

Igår och idag.

Gårdagen gick i ett.
 
Stallet 06,30-14
Jobb 13,45-23.20
 
Precis, jag kom försent till jobbet men det gjorde inte så mkt.
Helge och en till häst i stallet blev kollade av Equiterapeut Maria Westman (kan rekomenderas), därav förseningen.
 
Helge hade några kotor som låg lite fel samt en muskel-låsning vid länden. Han fick nålar, laser och sen fixade hon tillbaka kotorna. Nu ska han vila några dagar sen ska jag gå med honom och sen börjar jag med tömkörning innan jag testar rida igen.
Igår var han sitt vanliga jag psykiskt men idag var han lite stel och låg igen. Antar att det är för att han blivit "omruskad". Hoppas verkligen det går över nu så han får må bra.
 
Red Grande i skogen igår. Längesen. Pigg, stark och lite stel i början men sen blev han jättefin på slutet. Gud vilken skillnad det är på honom och Helge alltså, helt sjukt.
Det enda som är gemensamt för dem är att man måste ha massor med ben på båda.
 
 
Har testat en till sadel idag som en hästbekant ska sälja. Prestige Hippos Dressage. Tyvärr var även den för trång i manken. Igår kom dock en till sadel till Mora från Sthlm så den ska jag testa imorgon. Håller verkligen tummen för den. Jag kan inte testa sadel ordentligt just nu pga gårdagen men lägga på den och se överlag går ju.
 
Idag har jag lite att göra innan jobbet.
Laga mat och duscha.
Förbi veterinärstationen och hämta papper.
Hämta sadeln.
Åka till Granngården och be dem beställa Thiamin till mig.
Lämna sadeln jag testade igår.
 
Har beställt lite natur-hokuspokus till Helge nu. Gurkmeja och Nypon. Kan inte såga det innan jag vet om det funkar eller inte. Lite anti-inflammatoriskt och bra för lederna. Fick tips av Maria att man kunde testa nu efter behandlingen.
 
 

Tävling.

 
 
Är med och tävlar om ett par ridbyxor från Animo.
Väldigt speciella, kul att de vågar göra en sån design =)
 
Detta är ett par byxor jag aldrig skulle ha råd att köpa själv då de kostar nästan 3000:- så en vinst vore ju fantastiskt kul!

Kylig och lugn dag.

Tog ut hästarna imorse. Kallt! 0,5 grader, men jag gillar hösten och den friska luften. Hade man sluppit den hårda marken och de mörka kvällarna hade hösten varit toppen. 

Alla mysiga stickade tröjor tex =)
 
Hästarna fick lite hö i hagen, frost-gräs ska de inte äta, det blir mer stärkelse i gräset när det fryser och det är inget att föredra, spec för en häst med ev korsförlamning (är ju inte säkert att jag har rätt med min rygg-teori).
Åkte hem och kröp ner bredvid en varm A och sov några timmar till. Underbart skönt att sova i helgen.
 
Sen har jag spenderat nästan hela dagen i onepiece i soffan medan A pluggat. En riktig slappar-dag. Har lagt ut annons på min snowboard =( Känns ganska förjävligt men jag måste väl inse att det inte finns tid längre. Åkte inte en enda gång i år och en gång innan dess.
Tillslut tog vi tummen ur och åt middag på Strand innan jag vinkade av honom vid tåget. Jag gillar inte det där tåget. Bara när det står Mora på det. Sthlms-tåget är inte alls lika bra.
 
 
Nu har jag hamnat i onepiecen igen framför Moraeus med mera och varma mackor i ugnen.
 
I veckan händer detta:
Helge ska kollas av kiropraktor.
Helge ska skos.
Testa två sadlar till.
Ska fixa ett till förrättningsunderlag åt Agria.
Ringa Nino och fixa papper på en sak, även det till Agria.
Rida Grande.
Emelie ska träna Grande för Göran Liljestam.
Beroende hur det går med Helge för vi se vad som ska göras med honom.
Och i helgen är det kvalitétstid med min älskling förstås!

Täcken.

Sitter på Tradera och smygittar på lite täcken till hästarna. Skulle vilja ha ett tjockt stalltäcke med hals till Helge. Fast han behöver inget sånt för jag har redan två tjocka innetäcken. Inget av dem har hals men det behöver man knappast inne. Vårat stall håller mellan 7-10 grader vintertid så det är ingen fara. Det verkar ju så mysigt bara =P
 
Har en hel drös med täcken.
 
*Vintertäcke från Shires med hals. 400 g, vinrött, tåligt, blir aldrig blött igenom. Bästa täcke jag någonsin haft.
*Vintertäcke från Bucas. 300g, grått, mkt tåligt.
*Vintertäcke från Horze, 300g, grå/svart.
*Vintertäcke från Börjes, 300g, grönt.
*Thermotäcke från Mark Todd, 200g. blått.
*Fodrat regntäcke från Shires. 100g, blått.
*Fodrat regntäcke från Horseware, 100g, mörkgrått.
*Fodrat regntäcke från Hööks, svart.
*Regntäcke från Hansbo, blått.
*Regntäcke från Börjes, grönrandigt.
*Combitäcke från Hansbo. Vitt m blå/gula ränder.
*Back On Track fleecetäcke.
*Fleecetäcke från Börjes med hals.
*Blått fleecetäcke.
*Ljuslila fleecetäcke.
*Svart fleecetäcke.
*Tjockt skrittmaskinstäcke, 200g blått.
*Ull-ländtäcke från Mias.
*Grönt ländtäcke från Hööks. Fleece med regntät utsida.
*Blått skritt-täcke från Börjes. Fleecefodrat.
*Brunt tjockt ländtäcke från Weather Beta. 400g
*Rött inne/transporttäcke från Hööks.
*Grönt inne/transporttäcke från Event.
*Blått tjockt innetäcke 200g.
*Flugtäcke.
*Ett till flugtäcke.
*Flugtäcke med regntätt tyg på rygg och hals.
 
 
 
Det känns som det räcker för två hästar, skönt att ha så det alltid finns något torrt. Är det blötsnö tre dagar i rad och vintertäckena inte hinner torka kan man alltid lägga på ett tjockare innetäcke under ett regntäcke tex. Båda mina hästar är ganska känsliga för kyla nämligen så att gå utan i vinter är inte ett alternativ även om man spar pälsen på dem. Då klipper jag hellre och täckar. Oklippt häst med täcke är inte så smart då håren blir nedplattade och kan inte få den viktiga luftkanalen mellan sig och hästen förlorar värme. Är det inte så kallt men regnar/snöar kan man dock lägga på även en oklippt häst täcke såklart men är det riktigt kallt är lager på lager bara sämre för en sån häst.
 
 

En lördag.

IDAG:
 
Vaknat efter en sovmorgon (vilket var lite efter 8, som är sovmorgon för mig/oss).
Cyklat till stallet, fixat det samt masserat Helges rygg.
Varit och tittat på utbyggnaden som görs i sommarstugan. Kommer bli super!
Lagat mat och varit i stallet igen för intag av hästar och en till massage av Helges rygg.
 
Tror som sagt jag har hittat vart han har ont, eller en del av det iaf.
Den där knölen har han alltid haft, typisk fullblods grej och förstås för att han inte hunnit sätta så mkt muskler på rumpa och rygg än. Iaf så är den större nu än förut och alldels innan den "försvinner" ryggraden. Det är som en grop. Syns lite dåligt men syns tydligt i verkligheten. Man ser även hur spänd resten av ryggen är...
Stackars plutt =(
Han äter iaf och är "med" men han är långt ifrån sig själv. Hoppas Maria kan råda bot på detta på måndag.
 
 

Nu har jag tvingat min stackars pojkvän att plugga lite men snart blir det en film i soffan. Mys!
 
Två bilder från fäbo-turen idag.
 


Kom tillbaka?

Anledningen till gårdagens dåliga humör var dels att sadeln inte passade. Perfekt bomvidd MEN manken fick inte plats. Eller den fick plats men med liten marginal. Nepp! Den vill vi inte ha. Jag beställde en ny två sekunder efter att jag såg att det inte gick. Spännande att se om den passar.
Ovanstående är dock INGENTING i jämförelse med att Helge fortfarande stel =( Han såg bra ut igår så jag testade att rida men det gick inte. Han var inte halt men rörde sig väldigt konstigt så jag hoppade av och gick hem.
 
Har ringt en kiropraktor som kommer på måndag och så blir det liniment-massage och BoT-täcke tills dess plus att han ska hållas varm ute och självklart inte ridas. Min plutt, inte alls sig själv. Har mina aningar om vart felet sitter men vi får se.
 
 
Vill ha tillbaka min pigga, glada häst =(
 
 
 
Har haft lektion för Emelie på Grande. Hon är skitduktig med gammelman! Fick honom alldels lealös på slutet. Lena var med och coachade också. Hon har ju ändå tävlat högt i dressyr själv. Perfekt att ha en sån på gården =)
 
Nu ska jag försöka göra mig lite mer respektabel och åka och hämta Mr F som kommer Stockholm.

Danny och Björns kärleksbarn?

Det måste ju vara Kim i Norlie och KKV? Eller hur?! Han är ju exakt vad som skulle komma ut vid en eventuell korsning dem emellan.
 
 
Det är bara en tidsfråga innan detta kommer avslöjas i kvällspressen. Kom ihåg var ni läste det först.

F*ck off..

Den här dagen tycker jag så här om:
 
 
På återseende någon annan dag.

3 år <3

Idag blev jag deligerad (degraderad) till en annan avdelning på jobbet. Isborr (tänk hajen-låten) dom-dom-dom-doooom. Skäckscenario, men det gick bra. Kul att träffa lite annat folk, göra något annat och jag inbillar mig såklart att det bara är för att jag är en så fantastikt effektiv arbetare som jag hamnade där. Det var nämligen bråttom och skulle ut med många borrar. Vilket vi lyckades med.
 
Efter jobbet lagade jag till lite lax och sallad, somnade en sväng på soffan och cyklade sedan till stallet efter att ha vaknat med ett ryck.
 
Tog ut hästarna i morse (04,45 för övrigt, varsågoda att bli impade) och Helge var mkt bättre. Han fick två korta promenader igår samt massage med liniment och Back On Track-täcke på sig över natten. Han fick ändå vila idag igen. Att vara på den säkra sidan är lite min grej när det gäller hästarna.
 
Grande blev iaf motionerad, men inte av mig utan av Emelie. Vi hade sitsträning. Alltid bra att träna på! Jag longerade och hon red utan stigbyglar. Grande blev jättefin efter ett tag, Emelie är duktig! Kul att se. Fina galoppfattningar och en riktigt avslappnad häst.
 
Sötnöten.
 
5 september... hmmm. Det är något....5/9...vad kan det vara...
 
Hehe, idag har jag och Andreas varit tillsammans i 3 år! Vilket vi firar med att vara 30 mil ifrån varandra. Det suger men vi får hitta på något i helgen ist.
 
 
Har sagt det förr men Geiranger är den finaste platsen jag varit på.
 
 
Min ring skulle kommit från gravering idag, det hade liksom passat perfekt, men det gjorde den inte. Tråkigt.
Min sadel borde också kommit idag. Eller jag VILLE att den skulle det.
Besked från Agria hoppas jag också kommer i dagarna. Helst igår. Tröttmössor....
 
 
 

Titta här.

http://agequestrian.blogg.se/2012/september/lite-roligt.html

Tisdag 4/9-12

Idag har det varit ganska lugnt på "åh-du-är-tjej-dig-hjälper-vi"-fronten på jobbet. Har löst en hel del problem på egen hand och känner mig ganska nöjd faktiskt. Det är så jag lär mig bäst, att få försöka själv. Det finns en gräns dock, vissa på min arbetsplats försöker lite väl mkt själv, på gränsen till dumdristigt.
 
Hästarna hade ju vilodag idag och det visade sig vara befogat. Helge var jättestel idag av någon anledning =/ Kan vara att han hoppade med nyomstoppad sadel i söndags, träningsvärk, lättare form av korsförlamning (kallt och blåsigt idag) eller något annat. Jag blir lite orolig. Plutt-Helgus.
Det är dagens minus.
Dagens plus är att hela familjen träffats idag. Trevligt, det är ganska sällan det händer.
 
I brist på bilder så tog jag på mig en liten present jag fått av gulliga mormor.
 
 
Mössa och halsduk. Nu är det jävlarimig höst!

Morr

Skulle man kategorisera alla mina inlägg skulle minst hälften av dem hamna i "ARG"-kategorin =) Så även detta.
 
Den här gången handlar det om att folk (killar, gubbar, män) tror att man som tjej inte klarar av nånting. Det ska hjälpas hit och dit (vilket i sig är snällt men PLEASE titta om jag verkligen behöver hjälp först, TACK). Oftast händer det  på min arbetsplats. Det är en industri och det ÄR hårt arbete ibland men ber jag inte om hjälp behöver jag ingen.
När folk säger vad jag ska göra fast jag är fullt medveten om det kan jag bli galen!
 
Tex:
Jag står vid en robot och ska styra den nånstans, kille kommer fram, vi kan kalla honom.....Jag-tror-jag-kan-allt-Pelle. Jag trycker på displayen, frågar inte Jag-tror-jag-kan-allt-Pelle nånting men ÄNDÅ måste han berätta vad jag ska göra.
JAG VEEEEEEEEET FÖR HELVETE! Ekar det inom mig medan jag lite lätt irriterat säger ".....mmmm jag vet det". Man är väl väluppfostrad liksom.
Eller när folk som varit på jobbet flera år mindre än mig kommer och tror de ska lära mig något jag redan kan. Frustrationen är obeskrivlig. Just nu är jag den enda tjejen på företaget som kör robotar och då tror alla killar automatiskt att "hon är tjej, hon fattar inget". Eller är det just jag som utstrålar någon slags puckoness?!
 
Jag blir sur. På riktigt. Jag har flera gånger sagt åt folk att jag kan själv! Som en liten barnunge kanske men för mig är det viktigt att inte vara hjälplös. Det tycker jag själv inte att jag är så jag blir förbannad på sånna som inte fattar det.
 
Sen kan man ju spela lite korkad om man inte orkar göra något, men det är ju en annan sak ;)
 
 
 
Hjälplös eller muskeltös? Hmmm, neither... mest irriterad =)

Motionerat

HAHA, Färjan alltså. Vilket jävla skrot! Det är nästan pinsamt att jag åkt den där båten. Ändå måste jag titta på det =) Det är lika med Hollywood-fruarna. Mer puckade kärringar får man leta efter men ändå är det så kul att titta på programmet. Det är så sjukt kul att de tror att de blir filmade för att de är "all that" men i själva verket är de så jävla blåsta, korkade och säger konstiga saker och det är det folk vill se. Fantastiskt.

Så. Nog om skitprogram på tv.
 
Igår red Elin Grande medan jag och Emelie sprang bredvid. Jag körde på samma spår idag och tömkörde Helge medan Emelie red Grande.Vi var ute i skogen 1 timme och 20 min, hälften gå, hälften springa (ja, springa, jogga tyckte inte Helge var så intressant) och jag var härligt slutkörd när vi kom tillbaka. Helge var fin och avslappnad även om han ville springa lite fortare än jag tyckte var bekvämt. Iaf så fick han slippa någon på ryggen och bara trava på lång och låg såhär dagen efter tävling. Imorgon får båda vila. Då blir det nog lite header-fotografering istället.
 


 
 
Nu har jag duschat, lagat mat och sitter i soffan i min onepiece. Underbart. Fattas bara en sak.
 
 
 
 

Tävling Insjön

Att gå och lägga sig 12, inte somna förrän 01, vakna 04,30, alltså en halvtimme innan klockan, gör inte att man är så pigg och igång dagen efter. Det var dock inget att göra åt, det var ju tävling idag.
 
Helge och Marre hoppade en 80 cm klass.
Framridningen var urusel! Ett pyttelitet ridhus utan personal så det var massor av ekipage där inne varav flera bara skrittade runt och en del tom på spåret! Amatörer. Det gick inte att rida där inne så Marre skrittade tills hon fick gå in på framhoppningen där hon hann vara absolut högst 5 min sen var det deras tur. Bra förutsättningar? Nej.
 
Framhoppningen gick trots detta bra, han var lite spänd när vissa hästar kom för nära men fokuserade ändå på det han skulle göra och hoppade bra. Väl inne på banan spände han av helt, kanske lite för mycket, och var inte taggad alls. De kom fel på 3-4 hinder och en bom åkte ner.
 
Jag är nöjd med hur han skötte sig överlag. Nästa gång vill vi ha en lite mer "på" häst även på banan.
 
 




Nästa gång blir det även ett litet kliv upp till 90. Han är så nonchig på låga höjder.
 
 

Nytt.

Gjort om lite här. Inte riktigt klar än men det får duga så länge.
Klockan ringer om 5 timmar så det är dags att sova. Tävling imorgon!

Som det ska vara.

Vilken dag det här har varit hittills!
 
Sovmorgon, ridit i strålande sol på en avslappnad och lydig häst, kommit hem till mat som stod på bordet, lite vila sen ska jag ta in hästarna ikväll, packa inför morgonens tävling och sen se en film och mysa. Blir inte så mkt bättre än så =)
 
Här är vi från idag. Helge iklädd den nya nosgrimman från JW. Köpte en förut men den var för mörk så jag skickade tillbaka den och så fick jag den här, i rätt färg, av lillasyster i present <3
 
Extremt dålig mobilbild så den syns inte men ska ta med systemkameran till Insjön imorgon. Bättre bilder då förhoppningsvis.
 
 
Måste förresten påpeka att det här är precis min drömhäst. Kort rygg, långa ben, högrest, kvadratisk, vägvinnande steg. Sen har han ju en underbar personlighet också, dock lite för mycket som försiggår i huvudet på´n ibland =)
RSS 2.0